צ'ייני ימונה לנשיא ארה"ב... לשעתיים בלבד
סגן נשיא ארצות הברית, דיק צ'ייני, ייכנס היום (שבת ) לחדר הסגלגל ויעמוד בראש המעצמה החזקה בעולם. אולם, צ'ייני יהנה מהתפקיד הבכיר למשך שעתיים בלבד, עד לחזרתו של ג'ורג' בוש מחדר הניתוחים.
רשת הטלוויזיה האמריקנית CNN דיווחה כי הנשיא האמריקני עתיד לעבור מאוחר יותר היום קולונוסקופיה במרפאה בקאמפּ דיוויד שבמרילנד. בשל ההליך הרפואי, שבמהלכו יהיה שרוי הנשיא בהרדמה מלאה, יעביר בוש את סמכויותיו לסגנו, בהתאם לחוק האמריקני. דובר הבית הלבן, טוני סנואו, הבהיר כי בוש צפוי לחזור לתפקידו לאחר כשעתייים.
סנואו ציין כי רופאיו של הנשיא מבקשים לבדוק את המעי הגס שלו כדי לשלול את האפשרות שהוא חלה בסרטן. לדבריו, בדיקת הקולונוסקופיה האחרונה שעבר בוש נערכה ב-2002, ואז לא נתגלו ממצאים מדאיגים.
בחודש פברואר האחרון עבר הנשיא הליך כירורגי אחר, אז הוסרו מפניו שתי שומות, שהתגלו כלא-סרטניות. בוש הבחין באחת השומות בעצמו, ונועץ לגביה עם רופאו האישי, ריצ'ארד טאב. הרופא שבחן את פניו של הנשיא גילה שומה נוספת. כאמור, שתי השומות הוסרו ללא סיבוכים מיוחדים.