שתף קטע נבחר

מהפכים ותפריטי קיץ - מקבץ חדשות אוכל

תפריט סוף-שבוע ב"רפאל", מהפך ויזואלי ב"טוטו", תפריט לייט ב"אוונגרד" ומסעדה אוריינטלית ברעננה, אלה ועוד במקבץ הקצר

סוף שבוע רגוע ברפאל

רפאל רסטו-ביסטרו מציע תפריט סוף שבוע מיוחד שכולל פלטת מנות ראשונות שכוללת: פילה הרינג הולנדי עם בצל ירוק ופלפל לבן גרוס; איקרה תוצרת הבית מביצים מעושנות של קוד; "זעלוק" של חציל בלאדי שרוף באש עם עגבניות, שום וכוסברה; ירקות ממולאים באורז ובשר טלה, עם יוגורט כבשים וריג'לה; אנשובי כבוש בבלסמי לבן עם פלפלים קלויים באש, שמן זית וזעתר; "רייאט" של טונה אדומה, צ'ילי, פלפל שחור ושום; סלט תפוחי אדמה עם מיונז הבית ובוטרדו; סלט מבושל של פלפלים חריפים ועגבניות שטח עם שום ופפריקה; זיתים בלימונים כבושים והריסה מרוקאית; סלט "עגבניות דבש" עם בזיליקום, בצל סגול ושמן זית; קישוא בלאדי בשמן זית ותבלינים מה"מגרב"; כבד עגל חלב צלוי וקצוץ עם מרווה ובצל מטוגן. בעיקרית בחירה מבין המנות הבאות: פילה לברק עשוי על מחבת עם באקצ'וי, עגבניות קונפי, תפו"א סגול ולימון כבוש, סטייק של טונה אדומה עם גרגירי פלפל אדום, לבבות חסה ואספרגוס בסויה לבנה וחומץ שרי (+25 שקל); שרימפס וקלמרי סגול מהים התיכון על הפלנצ'ה עם פטרוזיליה, שום ושמן זית (+15 שקל); ניוקי תפו"א וקמח ערמונים עם "פונדו" של גורגונזולה צעירה ושמן אגוזים; סטייק של נתח קצבים עם צ'יפס תפוחי אדמה בשומן אווז וקטשופ הבית; צלע של עגלה צלויה על מחבת עם פלפל שחור, מוח עצמות וירקות צלויים (+25 שקל); נקניקיית טלה תוצרת בית עם פפריקה מעושנת מספרד ושיפוד ירקות צלוי בגריל; כבדי עוף צלויים עם קונפי בצלים לבנים, מרווה ופירה תפוחי אדמה קוסקוס זעפרן ועשבים ירוקים; עם טאג'ין של קציצות עגל, במיה, עגבניות, מיץ לימון ושמן זית. מחיר הארוחה 115 שקל לאדם. מחיר מנה ראשונה 25 שקל.

 

  • "רפאל", הירקון 87, תל אביב. טל' 03-5226464.


סופ"ש רגוע. "רפאל"

 

אינדונזי, וייאטנמי ויפני נפגשים ברעננה

 

אוסקה, מסעדה-בר אסייתית כשרה חדשה נפתחה השבוע בא.ת רעננה. המטבח באוסקה משלב מטבחים אסייתים כמו הוייאטאמי, אינדונזי והיפני. מנות לדוגמא: קבב וייטנאמי בעשבי תיבול (20 שקל), מרק אינדונזי של דלעת עם למון גראס, גינג'ר, חלב קוקוס בעיטור גרעיני דלעת (19 שקל). עיקריות מומלצות: פאד קפאו – בשר בקר קצוץ בשורשי תיבול תאיים, צ'ילי, נבטים ובצל, על מצע אורז מאודה וביצת עין מעל (43 שקל), פיש מרקט – קוביות סלמון וטונה אדומה צרובים עם אטריות שקופות, נבטים וירקות ברוטב סויה ג'ינג'ר ושום (47 שקל), פאד תאי – איטריות אורז, נבטים, בצל ירוק, נתחי עוף/טופו וביצה ברוטב תמרינדי סויה וליים (37 שקל).

 

  • אוסקה - Asian Kitchen & Bar. המסגר פינת זרחין, אזור התעשייה רעננה. טל' 09-7443484.

 

מהפך וויזואלי ותפריט חדש ב"טוטו"

מסעדת Toto התל אביבית מתהדרת בימים אלה בעיצוב חדש. החלל הופשט מפריטי הריהוט והתאורה הקודמים ומציפויי הקירות, ובמקומם הונחה ריצפת עץ בצבע חם ועמוק, ספות ביתיות, כסאות מרופדים ושולחנות כבדים, כולל שולחן אבירים, עם רגלי ברזל מעוצבות. גם הבר "הולבש" מחדש ובשילוב עם מראות ממוסגרות עץ הפך לבר עץ מסיבי המזכיר ברים במסעדות אירופאיות ואמריקאיות ותיקות. 

 

לתפריט המסעדה אותו בנה השף ירון שלו, מצטרף תפריט עיסקי חדש - מחיר המנה העיקרית כולל מנה ראשונה אחת לבחירה. בין המנות ראשונות תוכלו למצוא קרפאצ'ו דג ים ( בתוספת 10 שקלים); ברוסקטה עם סרדינים כבושים, בצלים ופלפלים קלויים על האש; סלט קלמארי עם חצילים שרופים, יוגורט כבשים וצנוברים (בתוספת 10 שקלים). בעיקריות תוכלו לבחור בין כבדי עוף ברוטב יין אדום ופירה תפוחי אדמה (54 שקל); אנטריקוט קצוץ, ציר עגל, ירקות קיציים ופירה תפוח אדמה (62 שקל); צוואר חזיר עם ראגו עדשים שחורות (76 שקל); פלנק סטייק עם תפוחי אדמה שום קלוי וציר עגל (98 שקל); מבחר פירות ים – מולים, קלמארי, שרימפס, ותמנונים בציר פירות ים (92 שקל); דג ים עם יוגורט כבשים, ענפי שומר שום ושמן זית (94 שקל);פסטה טרייה, סרדינים כבושים, בוטרדו, שמן זית, לימון וכוסברה (58 שקל); פפרדלה בחמאת כמהין וקופה ממודנה (62 שקל); ניוקי עם ערמונים קלויים, חמאה, מרווה ושמן כמהין לבנות (64 שקל); רביולי גבינות עם חמאה מלוחה (66 שקל). 

 

  • "טוטו", ברקוביץ' 4, תל אביב. טל': 03-6935151. 


מהפך ויזואלי. "טוטו"

 

ערב שתייה בסגנון ארופאי ב-WINE&MORE

אחת לשבוע, בכל יום שלישי החל מהשעה ה-18:00 הופך סניך קרליבך של רשת  "WINE "לבר המציע ממבחר של כ-1,500 יינות החנות, כאשר כל היינות מוצעים במחירי המדף של הרשת. בנוסף ליינות תוכלו ליהנות משילוב של יין טוב ומנות קטנות, מעשה ידיו של מעוז אלונים, איש אוכל ויין, המציע: ברוסקטות משובחות - סרדינים כבושים, סביצ'ה, רוסטביף, סלמון כבוש, סינטה כבושה, טרטר בקר (14-39 שקל למנה) ועוד. בחנות מפוזרים שולחנות בר אינטימיים לצד שולחן עץ גדול במרכז, לישיבה בקבוצות גדולות יותר.

 

  • "WINE&MORE" קרליבך 25, ת"א. טל' 03-6240458.

 

קיץ דיאטתי באוונגרד

בין התאריכים 1.7 עד 31.8  יוגש תפריט קיץ לייט במסעדת אוונגרד". בתפריט תמצאו את כל המנות המוכרות בגירסאות דיאטתיות, לדוגמה: מרק יוגורט (1/2% שומן) מתובל במלפפונים טריים ושמיר (32 שקל); קרפצ'יו עגבניות מתובל בבזיליקום ומעט פסטו (28 שקל); סטייק עוף ואנטיפסטי דיאטטי (58 שקל); שרימפס לייט (82 שקל); קבבוני חזה עוף על מקלות קינמון (76 שקל); דניס בתנור מוגש עם סלט ירוק ויניגרט דיאט (78 שקל); סלט פירות וכדור סורבה (28 שקל); תפוח עץ אפוי עם קינמון וצימוקים (32 שקל); דואט מלון ואבטיח (28 שקל).

 

"אוונגרד", הברזל 3, רמת החייל, תל אביב, טל': 03-6480082.


הנאה בלי רגשי אשם. שרימפס לייט, "אוונגרד"

 

חגיגה של פירות ים ב"קזנקי"

ב"קזנקי" החליטו לחגוג את הקיץ עם תפריט חדש שמתמקד בפירות היפ וכולל את המנות הבאות: צ'אודר מולים (40 שקל); מולים ניו זילנדים מוקרמים בפרמזן ועשבי תיבול (25 שקל); קרוקט דגים בקרם עגבניות תמר פיקנטי (25 שקל); קוקי סאן ז'ק בקרם סקטנים וטימין (35 שקל); שיפודי ג'מבו שרימפס בעטיפת בייקון עם מוס (45 שקל); שרימפס בחלב קוקוס וקארי (40 שקל); שרימפס בקרם פרמזן ועירית (45 שקל); דואט שרימפס וקלמרי בקרם מרווה ועגבניות מיובשות (40 שקל); פילה סלמון בקרם שקדים לימוני (55 שקל); קאט פיש בחמאת בלסמי ופטריות (45 שקל); מקפא לבנדר עם טוויל ברנדי ודבש וריבת פירות יער (28 שקל).

 

  • "קזנקי" תל אביב. הארבעה 16, ת"א. טל' 03-5610630.
  • "קזנקי" הרצליה פיתוח. שנקר 2, הרצליה פיתוח. טל' 09-9586688.


חגיגה לאוהבי פירות הים. קוקי סאן ז'אק, "קזנקי"

  

קולינריה מקראית בפסטיבל התנ"ך

פסטיבל התנ"ך החמישי באזור יואב יהודה ייפתח לאור ירח מלא בליל ט"ו באב, 29.07.07. האזור יואב יהודה ידוע בכינויו "ארץ התנ"ך" ושוכנים בו אתרים מקראיים רבים. במסגרת הפסטיבל יתקיימו ארוחות בהשראה תנ"כית מקראית. כך תוגש בקיבוץ רבדים ארוחה בניחוח פלישתי, עם תבשיל בקר בחיטה, ירקות שורש ואזוב הרים, בערב ט"ו באב יגישו שפים ובשלנים, ערבים ויהודים, ארוחת סלואו פוד שמחה וחושנית, עם מאכלים עכשויים הנשענים על המקורות, בחוות הרי יהודה יאפו במיוחד לחמים בניחוח תנ"כי, עליה ודיב מעין נקובא עם דליה הימלפרב מחוות עיזים הר הרוח יגישו ארוחה תחת הכותרת "יצחק וישמעאל-רועים ביחד וסועדים ביחד"- ועוד.

 

לפרטים נוספים: 08-8502240 או באתר.


האוכל של דוד המלך. פסטיבל התנ"ך

 

 

ניו יורק ברחובות

"סזאר" ביסטרו בר שבפארק המדע ברחובות מציע מגוון מנות בכמות נדיבה ובמחירים סבירים. לקראת הקיץ, יש תפריט חדש. מנות לדוגמא: סלט בטטה פריכה ופטה תערובת חסות עם אבוקדו, פטה ובטטה פריכה (39 שקל); טורטייה אנטריקוט רצועות אנטריקוט צרובות ברול טורטיה עם סלט ירוק (41 שקל); אסאדו סטייק - חצי קילו בשר בקר מיושן על הגריל ברוטב ברביקיו מוגש עם צ'יפס (83 שקל); פיש & צ'יפס של פילה בורי בציפוי שקדים ופצפוצי אורז, מוגש עם צ'יפס וכוס בירה (51 שקל); שניצל עגל חלב בציפוי פריך, המוגש עם פירה וסלט סזאר (61 שקל); לינגוויני עגל לינגוויני בציר בקר עם פטריות יער רצועות סינטה עגל ופרמזן (61 שקל). לקינוח: קרם מלבי עם קוקוס ופקאן סיני (29 שקל), וופל בלגי עם קצפת וגלידת וניל ברוטב שוקולד ופירות יער (36 שקל), פאי בננות בקרמל עם גלידת וניל (29 שקל) , עוגת גלידה בטעם תות ווניל בציפוי שוקולד לבן (32 שקל). כמו כן, בכל לילה, החל מהשעה 23:00 יוגש תפריט לילה.

 

  • "סזאר", רחוב פקריס 3, מתחם פארק המדע ברחובות. טל': 08-9465444.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לייט. מרק עגבניות, "אוונגרד"
מומלצים