שתף קטע נבחר

העשירים בפאניקה: האם הקדישמן בסלון מזויף?

האלפיון העליון נהנה לרכוש יצירות של מיטב אמני ישראל כדי להציגן לראווה. אבל מאז נחשף כי בשוק מסתובבים אינספור פסלים וציורים מזויפים, פנו רבים למומחי אמנות בבקשה להעריך יצירות של גוטמן, תומרקין ורובין

פאניקה באלפיון העליון: מאז התפוצצה בסוף החודש שעבר פרשת הזיוף של תמונות ופסלים, הרוחות סוערות בקרב עשירי ישראל. רבים מאלה שמחזיקים ביצירות אמנות בבתיהם כבר אינם בטוח שהיצירה שרכשו בעשרות ואף מאות אלפי דולרים, היא מקורית או מזויפת.

 

המשטרה עצרה בשבוע שעבר את מנכ"ל חברת גמולב, יורם ברייר, שמאי הנחשב למומחה לאומנויות, ואדם נוסף, בעל עסק למכירות פומביות בחיפה. יריב אגוזי, מומחה לאמנות, סיפר ל-ynet כי מאז פרסום הפרשה הוא נתבקש לבדוק מאות יצירות. "שליש מהן היו מזויפות ולגבי שליש נוסף יש חשד שהן מזויפות".


ציורים מזוייפים שתפסה המשטרה (צילום ארכיון)

 

מאז פיצוץ הפרשה אגוזי לא נח לרגע, ונאלץ לכתת את רגליו מהרצליה פיתוח, לכפר שמריהו ועד לקיסריה. "עשירי הארץ, האלפיון העליון, מבקשים ממני לבדוק יצירות אומנות שרכשו בעבר, כשהיו בטוחים שהן מקוריות. ידינו מלאות בעבודה ואנו עוברים בין הבתים ובודקים. התבקשנו לבדוק ולהעריך יצירות של נחום גוטמן, ראובן רוביןחנה אורלוףאלכסנדר ארכיפנקו, יגאל תומרקין ועוד.

 

"מדובר באנשים ששילמו על היצירות עשרות או מאות אלפי דולרים, ושילמו פרמיות ביטוח לפי השווי המלא של היצירה. אלה אנשים שמחזיקים את היצירות כסמל סטטוס, וכעת הם גילו שהיצירות לא שוות את המחיר ששולם עבורם", אמר.

 

אגוזי סיפר כי באחד המקרים פנה אליו אדם מוּכּר וביקש להיפגש עימו בארבע עיניים בגלריה שלו בתל אביב, אחרי שעות העבודה. "הוא נכנס לגלריה עם פסל של אורלוב, שאותו קנה ב-200 אלף דולרים. לאחר בדיקה התברר כי מדובר בפסל מזוייף", סיפר.

 

מקרה נוסף שהתרחש בגלריה של אגוזי אירע כאשר אדם הביא עימו פסל של האמן רובין, בבקשה שיבדוק את אמיתותו. בעת שבחן אגוזי את הפסל, נכנס לגלריה אדם אחר שהביא עימו את אותו הפסל בדיוק. לבסוף התברר כי בישראל מסתובבים שבעה העתקים של היצירה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
מגדלי אקירוב. העשירים מפחדים
צילום: שאול גולן
פסל של ארכיפנקו. אמיתי?
צילום: רבקה ניסקי
אגוזי. לא נח לרגע
מומלצים