שתף קטע נבחר

ערים איטיות

הלהיט הדמוגרפי הבא באיטליה הוא צמצום הלחץ בערים. למעלה מ-30 ערים כבר הצטרפו לתנועת "עירם איטיות", שם סגורות החנויות יומיים בשבוע והנהגים האיטלקיים העצבניים נדרשים להוריד קצת את הרגל מהגז

ב־1999 חתמו ארבע ערים איטלקיות על התחייבות להפוך למקום מפלט מפני שיגעון המהירות של העולם המודרני. כל היבט של החיים העירוניים מעוצב מחדש, כשהבסיס הוא הנאה קודמת לרווח, בני האדם קודמים למנהלה והאיטיות קודמת למהירות. התנועה נקראת "ערים איטיות" וכעת חברות בה יותר מ־30 ערים באיטליה ומחוצה לה (אוסטרליה, יפן, גרמניה ואנגליה).

 

המנשר של "ערים איטיות" מכיל 55 מחויבויות, ובהן: להפחית את הרעש בכבישים, לשמר מסורות בישול ואסתטיקה מקומית, להגדיל אזורים ירוקים, ובסך הכל ליצור סביבה שמאמצת את כל מה שטוב ונעים בעולם המודרני רק בלי הלחץ לעשות הכל מהר יותר.

 

בעיר האיטית החנויות סגורות בימי חמישי וראשון, יש דגש רב על עידוד מפעלים ביתיים, בבתי הקפה ובבארים המוזיקה שקטה, והרחובות מאפשרים תנועה נוחה להולכי רגל ואופניים.

 

ושוב אנו נתקלים בפרדוקס קיומי. תנועת "הערים האיטיות" הפכה קורבן להצלחתה שלה: ההבטחה לחיים איטיים מושכת תיירים רבים, שמביאים איתם רעש, המולה ובעיקר את הצורך של המקומיים לעבוד קשה יותר כדי לספק את הביקוש. נוסף על כך, בעיקר באיטליה, איש לא מצליח לדכא את התשוקה של הנהגים האיטלקיים לנהוג מהר במיוחד ולדבר בסלולרי בצעקות.

 

אבל צעירים רבים שברחו אל הערים הגדולות חוזרים הביתה כדי לגדל את ילדיהם בסביבה הרמונית יותר, ובאופן כללי, הרעיון לצמצם את המהירות והלחץ שבחיים העירוניים מתגלה כלהיט הדמוגרפי הבא. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים