שתף קטע נבחר

חפציבה לא רשמה דירות בטאבו; אלפי דיירים מתקשים למכור

קריסת חפציבה ממשיכה לגרום נזקים רבים והפעם לרוכשי הדירות הוותיקים של החברה. מתברר כי החברה לא העבירה את הזכויות על שם הקונים בטאבו וכעת הם מתקשים למכור את הדירות. הבנקים מצידם, מסרבים לתת משכנתאות לרוכשים הפוטנציאלים של דירות חפציבה. עו"ד: על הרוכשים להתאגד ולפנות במהרה לבית המשפט שיסדיר את זכותיותיהם

פרשת קריסת חפציבה לא גרמה נזקים רק לרוכשי הדירות החדשות. היום מסתבר שגם רוכשים ותיקים של החברה שרכשו דירות בפרויקטים שסיימה החברה לפני 10 ו-15 שנה מתקשים למכור את דירותיהם, מכיוון שהחברה לא העבירה את הזכויות על שמם של הרוכשים בטאבו.

 

מאז הוקמה בשנת 1960, בנתה חפציבה למעלה מ-30 אלף דירות ברחבי הארץ. בחלק מהדירות לא השלימה החברה את העברת הזכויות בטאבו. עם קריסתה של החברה, ומכיוון שאין מי שישלים כרגע את הליכי הרישום ועתיד הזכויות לא מובטח, מסרבים רוכשים פוטנצאיליים רבים, בעצת עורכי דינם, לרכוש דירות שניבנו על ידי חפציבה, כאשר במקביל מסרבים הבנקים להעניק משכנתאות לדירות שרישומן אינו מוסדר בפנקסים הרשמיים, אלא רק בפנקסי החברה הקורסת.

 

אבי, שרכש זמן קצר לפני קריסת החברה דירה מיד שנייה בפרויקט שלה בגבעת זאב, שהזכויות בו לא הוסדרו, סיפר ל-ynet כי פנה בימים האחרונים לבנקים שונים במטרה לקבל משכנתא על הדירה שרכש, אך נענה בשלילה, מה שלא מאפשר לו לממן את הדירה. לדבריו, נמסר לו כי הבנקים אינם יכולים בשלב זה להעניק הלוואות כלשהן על דירות חפציבה גם בעסקאות מיד שנייה, כאשר זכויות המקרקעין אינם מוסדרות.

 

על הרוכשים להתאגד ולפנות לכונס הנכסים

כשאדם רוכש דירה, הוא נרשם תחילה כבעל אחוזים בקרקע בלבד וזאת עד שיירשם הבניין כבית משותף ולכל רוכש תוענק הזכות ביחידה עצמאית. בתקופת הביניים (שיכולה להימשך גם כמה שנים) נרשמות הזכויות אצל חברה משכנת שהיא בדרך כלל החברה הקבלנית, אשר מתחייבת מצידה לפעול לביצוע הרישום בתוך פרק הזמן שנקבע בחוזה או בתוך פרק זמן "סביר".

 

במצב הנוכחי רוכשי הדירות הותיקים צריכים לפעול במהירות להשלמת רישום זכויותיהם, אך באין כתובת בקבוצת חפציבה, אומר עו"ד עופר נתנאל, מומחה למקרקעין, "עליהם להתאגד, לפנות במרוכז לכונס הנכסים הרשמי או לבית המשפט, ולבקש מהם, להורות על רישום הבתים כמשותפים על בסיס תיקי הרוכשים שאמורים להיות במטה החברה".

 

במקביל, אומר נתנאל, יש לרוכשים אפשרות תיאורטית לתבוע מחפציבה פיצוי על אי הרישום (במידה שהעיכוב לא נגרם מסיבות אובייקטיביות שמקורן בשיקולים תכנוניים), אולם רוכשים אלה צפויים להיות אחרונים בסדר נושי החברה ולכן הפיצוי במקרה שלהם איננו ריאלי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חפציבה, עוד נזקים
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים