שתף קטע נבחר

בדקנו: ניווט בעזרת הסלולרי

לא חיביים לרכוש מכשיר GPS: ארבע חברות הסלולר מציעות שירותי ניווט בטלפונים הניידים. החסרונות: המסך קטן, ויותר קשה להקליד כתובות. היתרון - במחיר. בדקנו

מחירם של מכשירי ניווט לרכב (GPS) נע סביב 2,000 שקלים למכשירים הבסיסיים ויכול להגיע גם לאלפי שקלים למכשירים מתקדמים יותר. ארבע חברות הסלולר מציעות שירותי ניווט באמצעות מכשירי הטלפון שממילא נמצאים אצלנו בכיס או באוטו - בתשלום חודשי, שלעיתים זול יותר ממכשיר ייעודי.

 

בשונה ממערכות הניווט הרגילות המבוססות על תוכנה עם מפה מובנית, מערכות הניווט הסלולריות מאופיינות בתוכנה שמתחברת לשרתי החברה בכדי להוריד את המפה של המסלול המבוקש. אומנם היתרון הגדול של שיטה זו היא המפה שמתעדכנת אוטומטית ללא כל צורך בחיבור או עידכון ידני, אבל החיסרון הגדול הוא תעבורת המידע הגבוהה וההתחייבות לקליטת המפות מהרשת (בעיות קליטה, מכשיר לא תקין וכו').

 

חברות הסלולאר מנסות לבנות ממשק המנסה להשתוות למערכות הניווט הרגילות, אומנם המערכת יודעת "לזרוק" מספר אפשרויות על ידי הקשת מספר אותיות ראשוניות של שם הכתובת או העיר. אך תהליך ההכנסה של הכתובת ובכלל התלות במקלדת הקטנה של הסלולר והמסך הקטן הופכים את הדבר למסורבל יותר ולא אינטואיטיבי לכל אדם וגיל.

 

 

לקחנו למבחן השוואה ארבעה מכשירים - אחד מכל רשת סלולרית (פלאפון, מירס, סלקום ו-orange). פרט ל-orange, החברות כולן משתמשות בתוכנה המפותחת ע"י חברת TELMAP הישראלית, לעומת orange שמשתמשת בתוכנה של חברת Locationet

 

מירס

החלוצה של תחום הניווט הסלולרי בישראל. אומנם מכשירי החברה מאופיינים ברמקולים פנימיים חזקים מה שמקל על הניווט הקולי, אך בפועל, איטיות הרשת ופריסתה משפיעות ומעיקות במעט על הניווט במכשיר. דבר זה בולט במיוחד במהלך טעות בניווט, כאשר המשתמש טועה בדרך, לוקח למערכת הניווט מספר שניות להתאפס על מסלול חדש.

 

בשונה ממרבית הפתרונות הסלולריים מכשירי החברה מצוידים במקלט GPS פנימי דבר שמקל על ההפעלה הראשונה. התוכנה פשוטה, אך עדיין הזנת הכתובת או נקודת העניין הרבה יותר מסורבלת ממערכת ממוצעת. החברה תומכת בניווט באמצעות חישוב מסלול בהתחשב בעומסי תנועה דבר שאמור להקל על החיים לאלה שגרים במרכז הארץ.

 

מחיר: 24.90 שקלים לחודש.

 

פלאפון

הניווט במרבית מכשירי פלאפון לא מצריך לרכוש מקלט GPS חיצוני. הניווט מדויק, הוראות הדרך ברורות כשמש, והשימוש בתוכנה הוא הפשוט והנוח ביותר מבין החברות הסלולריות. הממשק של החברה הוא הנוח ביותר והידידותי ביותר למשתמש. אומנם חווית הניווט רחוקה מלהיות מלהיבה כמו שמערכת ניווט מלאה מספקת, אך אף על פי כן, מדובר כיום על פתרון הניווט הטוב ביותר המוצע בישראל.

 

מחיר: 19.90 שקלים לחודש. 

 

סלקום

מערכת הניווט של סלקום מצריכה חיבור GPS בטכנולוגיית Bluetooth. החיבור הראשוני לוקח מעט זמן ומצריך מעט ידע מוקדם או קריאת חוברת ההוראות המפורטת שמגיעה בערכה. סלקום הינה החברה היחידה שמציעה שירותי ניווט סלולריים גם לחו"ל (ארצות הברית וחלק מאירופה) באמצעות אותה תוכנה. כמובן, בתוספת תשלום.

 

הלקוחות באיזורי הארץ העמוסים, ישמחו לדעת שסלקום תומכת בשירות עומסי תנועה ומאפשרת ניווט בהתחשב במסלול שלא ייכנס לפקק. ממשק התוכנה נוח למרות שממשק הזנת נקודות העניין מוצג בקטן ויקשה על אנשים עם בעיות ראייה. ההוראות הקוליות ובחירת המסלולים עבדו כראוי.

 

מחיר: 19.90 שקלים לחודש לשירות (חודש ראשון חינם). ו-9.90 שקלים למקלט GPS (למכשירים שדורשים זאת). 7.90 לחודש לחבילת דיווחי תנועה

 

orange

בעלת מערכת ניווט שונה משלושת החברות הקודמות, מערכת הניווט של orange הרבה פחות גרפית, אמנם ניתן לבחור בין הצגת חיצי כיוונים לבין מפת המסלול, אך בפועל הניווט רחוק מלהיות מושלם ומאופיין בהוראות שבמרבית המקרים מתקבלות ממש רגע לפני הפנייה, או תוך כדי הכניסה לצומת.

  

מחיר:  19.90 שקלים לחודש (חודש ראשון חינם). 449 שקלים למקלט GPS עבור המכשירים שאין בהם אנטנה פנימית.

 

סיכום: כולן מגיעות ליעד

שירותי הניווט של הסלולריות בסופו של דבר מביאים אתכם אל היעד. אם אתם לקוחות שמנווטים באופן לא סדיר ויומיומי תוכלו להצטרף לשירותי הניווט של מפעילת הסלולר שלכם. אומנם הניווט קצת מוגבל אבל תגיעו ליעד בסופו של דבר, והרי זה מה שחשוב. במרבית החברות מערכות הניווט די דומות וההבדלים לא תמיד בולטים, כך שאיכות הניווט לא חייבת להיות חלק מהשיקולים כשבוחרים רשת סלולרית. 

 

(עומרי לוי, אהוד קינן, מישל דור)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
GPS בסלולרי
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים