שתף קטע נבחר

עופיונים צלויים בזיגוג דבש, תפוזים ורוזמרין

ובקיצור: להיט עסיסי וקל להכנה שאפשר להביא לכל ארוחת חג (ותראו מי עוד כאן: המתכון חזר!)

עופיונים צלויים בזיגוג דבש, תפוזים ורוזמרין

 

המרכיבים 

 

לעופיונים

2 עופיונים בעלי עור שלם

לירקות

5 גזרים, קלופים

3 ראשי שום, קלופים מהקליפות החיצוניות וללא החלק העליון

8 בצלצלי שאלוט קלופים או בצלים קטנים חצויים וקלופים

לזיגוג

3 כפות דבש

3 כפות שמן זית

2 כפות מיץ תפוזים

2 כפות רוזמרין קצוץ דק

2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק

מלח, פלפל שחור

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות).

2. הכנה לצלייה: מכינים תבנית לא גדולה (כזאת שתכיל בנוחות את הירקות) ושמים בה את הגזרים,ראשי השום והבצלצלים. מניחים רשת על התבנית.

3. הזיגוג והצלייה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הזיגוג, ומושחים בו את העופיונים. שמים על הרשת את העופיונים כשצד החזה למטה (ובעוף יש שני סוגי בשר – כהה ולבן. בלבן, שהוא בעיקר החזה, יש פחות שומן וצריך לשמור עליו מייבוש לאורך הצלייה. התחלתה כשהחזה למטה תעזור). צולים 15 דקות, עד הזהבה. מנמיכים את חום התנור לבינוני 

(180 מעלות). מוציאים את העופיונים, הופכים אותם ומושחים אותם בנוזלי הצלייה שהצטברו בתבנית. צולים עוד כ-30 דקות, במהלכן מוציאים את העופיונים עוד פעם אחת לפחות ומושחים שוב בנוזלי הצלייה. איך יודעים שהעופיונים מוכנים? לבד מההזהבה, חשוב לבדוק גם מה המצב בפנים, ולכן דוקרים אותם בעדינות בחלק התחתון ורואים אילו מיצים ניגרים: מיצים כמעט שקופים, ורדרדים קצת, הם סימן שהם מוכנים. נוזלים אדומים פירושם שצריך לצלות עוד קצת. אם העופיון לא מוכן מבפנים אבל חלקים ממנו כבר מתחילים להיחרך בחלק העליון, אפשר לעטוף אותם ברדיד אלומיניום ולהמשיך לצלות כך, עטופים.

4. סיום הצלייה: כשהעופיונים מוכנים מעבירים מהרשת לצלחת ומשהים שם 10 דקות לפני ההגשה. בינתיים, בודקים מה מצב הירקות ואם הם עדיין לא רכים צולים אותם ברוטב עוד כמה דקות (אם הם מתחילים להיחרך אפשר לעטוף את התבנית ברדיד אלומיניום ולצלות כך).

5. אם רוצים, מכינים רוטב: מסננים את הנוזל שהצטבר בתבנית לסיר קטן ומבשלים מעל להבה בינונית 7-5 דקות, עד שהרוטב מצטמצם קצת ומתרכז.

6. ההגשה: מגישים את העופיונים עם הירקות ואפשר גם עם הרוטב בכלי קטן ליד.


בשבוע הבא: עוגת שיש רכה בהחלט (צילום: יוסי סליס)

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נוטפי דבש עם זיגוג מבהיק. עופיונים
צילום: יוסי סליס
צילום: רן גולני
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף"
צילום: רן גולני
"שף", מגזין האוכל מבית "לאשה"
לאשה בפייסבוק
מומלצים