אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

כל נדרי

נוף מדברי. מרגישים את השקט? צילום: צור שיזף
נוף מדברי. מרגישים את השקט? צילום: צור שיזף
 
מדבר יהודה: נחל ערוגות צילום: יפה רזיאל
מדבר יהודה: נחל ערוגות צילום: יפה רזיאל
 
יעלים בנחל ערוגות. לא להפריע את המנוחה צילום: יפה רזיאל
יעלים בנחל ערוגות. לא להפריע את המנוחה צילום: יפה רזיאל
 
יו םכיפור: נחל ערוגות חוזר אלינו צילום: צור שיזף
יו םכיפור: נחל ערוגות חוזר אלינו צילום: צור שיזף
 
 
 
 
 
יום כיפור הוא היום, ואין מניעה שיטייל אדם בעולמו של הקב''ה ויחליט איך הוא רוצה לחשוב על העולם ביום הזה, אז אין כרטיסים ואין קופה, והשמורה היא בדיוק כמו שהיא צריכה להיות לאוהביה"
 
 
 
 
 
 


אפליקציות תיירות לנייד שלך
 

צמים עם יעלים

במהלך יום אחד בשנה בלבד אין גובים כסף בכניסה לשמורות הטבע ולגנים הלאומיים. צור שיזף מנצל את זה שהטבע חוזר לאדם והשקט חוזר לטבע, ויורד לעשות את יום כיפור בנחל ערוגות

צור שיזף
פורסם: 19.09.07, 10:38

יום כיפור הוא היום החביב עלי בשנה. אולי מכיוון שביום הזה הארץ חוזרת ליושביה, המכוניות מתמעטות, הרעש דועך ומשהו נינוח, לבן ושקט יורד על העולם.

 

קול דממה דקה יישמע

הדממה היומכיפורית הזו, הפעם בשנה שיש אלוהים באופן מוצק וברור, חביבה גם על מרבית בני האדם. כשנעלם הרעש והלחץ, מתברר פתאום כמה חסר השקט. או אם לצטט את אדוארד אבי, סופר המסעות האמריקני: כל אדם צריך מקום בו יוכל לצאת מדעתו בשלווה. בעיר רוכבים הילדים על אופניים ומקפידים שלא יהיו מכוניות על הכביש, ומחוץ לעיר – אה, שם - שם מתחילים החיים האמיתיים.

 

כי זה היום שהטבע, שנסגר בשמורות למשך כל השנה על ידי רשות הטבע והגנים, חוזר אלינו ליום אחד. על אמת, מי אמר שצריך לשלם עבור שמורת טבע? התשלום הפך לנו טבע. הרגילו אותנו שהכל כסף. שאי אפשר לשמור על הארץ בלי לשלם בדמים. אולי לא כולם זוכרים, אבל פעם לא היה דבר כזה לשלם בשביל להיות בטבע. 


כשנעלם הרעש מתברר כמה השקט היה חסר (צילום: צור שיזף)

 

אנשים שומרים יותר טוב על מקום שהם משלמים עליו? זהו ויכוח ישן. אני אישית מאמין בחינוך, ולכן אני בצד של החברה להגנת הטבע. בשביל לחנך עם שלם לא לקטוף פרחי בר לא גובים מאנשים כסף. גדרות והכורח לשלם על כל דבר מלחיצים אנשים. מונעים מהם את מה ששלהם באופן טבעי.

 

מזה כ-15 שנים הולכת ומתחזקת המגמה של לסגור, לגדר, לשים קיוסק, לייצר מכרה הכנסות. זו החשיבה הירוקה של רשות הטבע והגנים.

 

אבל בשביל זה יש את יום כיפור, היום בו חושבים על הסדר הנכון של הדברים. אני עושה את זה כמעט כל שנה. יוצא מבעוד מועד, עוד לפני שכבה ערב יום
כיפור ונדלקים שלושה כוכבים בשמים, נוסע בכבישים המתרוקנים, מטפס בכביש המהיר וחולף על פני הגבעות הצהובות של השפלה, מטפס לתוך הרי ירושלים בדרך הישנה, בין האורנים ועצי האלון והאלה, עוקף את בירתנו בכביש הצפוני ונפלט למדבר יהודה, גולש בין המאהלים, על פני כתמי צור המשאש השחורים שיוצרים סלסולים פתלתלים בחומר הלבן, עד שאני רואה את ים המלח. אז אני פונה דרומה, נוסע לאיטי בדממה, באחד המקומות היפים שיש.

 

ים המלח בכל השנה הוא דממת אלוהים. ההרים האדומים של עבר הירדן, המצוקים הצהובים של מדבר יהודה, העיניים הירוקות של המעיינות על החוף, המעיינות החמים הסודיים שנובעים לא רחוק מהעלייה למצפה שלם כשקו המים נסוג מפאת גוויעתו של הים. וצריך להיזהר היום, כי יש בולענים, ומטע הדקלים של עין גדי מלא בורות שאם אדם נופל פנימה לא בטוח שיצא. ולכן צריך לחשוב פעמיים איפה ישנים, ועדיף מצידו המערבי של הכביש. אבל לחוסר הנוחות הקטנה יש פיצוי.

 

מטייל בעולם הקב"ה

כי בבוקר יום כיפור אני מתייצב בפתחה של שמורת נחל ערוגות. הפקחים שם. הם דואגים שאף אחד לא יפריע את מנוחת החיות עד שמונה בבוקר. אבל מכיוון שיום כיפור הוא היום, ואין מניעה שיטייל אדם בעולמו של הקב"ה ויחליט איך הוא רוצה לחשוב על העולם ביום הזה, אז אין כרטיסים ואין קופה, והשמורה היא בדיוק כמו שהיא צריכה להיות לאוהביה. חינם. כמו שנולדה מאז ומעולם.


נחל ערוגות. ביום הזה חינם (צילום: יפה רזיאל)

 

הולך לטייל בנחל דוד או בנחל ערוגות, וצועד במי המעיינות עד למפל הנסתר, מטפס דרך המורינגה הרותמית אל הקטע היבש ואל הבריכות העליונות – גן עדן שמי שהגיע אליו מובטח לו להירשם בספר החיים. או לפחות להרגיש כך בזמן שהוא שם.

 

וזה גם המקום לשאת בו תפילה שקטה, לבושים בבגדים הישנים שאיתם באנו, רבוצים במים או על פני הסלעים הלבנים, שתסיר הרשות את ידיה מאוצרות החמדה של הארץ, ותשגיח עליהם כמו שהיא משגיחה ביום כיפור – בנינוחות, מתוך כבוד למטייל ומבלי לקחת כסף על העונג הפשוט שיש לאדם לטייל בארצו שלו שנתן לו הקב"ה. לפחות יום אחד בשנה אפשר להיזכר בכך.

סעו חברים. הרשות איתכם. בעזרת השם.

 

לאתר של צור שיזף - לחצו כאן

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום

 
 


 
 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

תיירות, טיולים בארץ, טיולים בצפון, טיולים בדרום, טיולים בירושלים, טיולים בנגב, טיול עם הילדים, מדריך עולמי, טיולים בעולם, טיפים לטיסה, טיפים לחופשה, מלון, מלונות, טיסות לחו"ל, נופש בארץ, חדשות תיירות, צימרים, צימר, מדריך צימרים, לינה כפרית, קמפינג, התייר הישראלי, מסע בזמן, דילים, חופשה, טיול מאורגן, משרדי נסיעות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as30-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©