שתף קטע נבחר

אספקה שוטפת

מומלץ, ואף חשוב, לאכול טוב לפני שיוצאים לרכוב, אחרת מסתכנים באיבוד מסת השריר במקום שריפת שומן. יעל דרור מסבירה מה לאכול לפני, תוך כדי ואחרי המאמץ

יעל דרור, רוכבת ודיאטנית קלינית וספורט, מפצחת את הסוד – איך רוכבים, אוכלים ומרזים.

 

גם אם באנו לשרוף קלוריות, לפני הפעילות צריך לספק לגוף דלק איכותי, שזה אומר פחמימות וחלבונים. אי סיפוק הסחורה עלול לגרום לגוף לפרק שריר במקום שומן. גם אם הגעתם מצוידים מהבית במאגרי שומן שיכולים להחזיק אתכם מלחמה שלמה, זה לא יעזור לכם. אצל רוכבים מתחילים הגוף עוד לא יודע לנצל בצורה יעילה את מקורות השומן, ואתם מסתכנים באיבוד שריר. כשמכניסים את הקלוריות בתזמון הנכון, הגוף בונה טוב יותר את השריר, שבהמשך ישרוף טוב יותר שומן, היות שהשריר עצמו ידרוש אנרגיה.


לאנס ארמסטרונג לוגם משהו אגב רכיבה (צילום: רויטרס)

 

3־4 שעות לפני הרכיבה יש לספק לגוף מנה גדולה של פחמימות, וחצי שעה לפני האימון יש לתדלק במנת פחמימות קטנה נוספת (פרי, פרוסת לחם עם ריבה או חטיף אנרגיה). אם אתם מתכננים רכיבת בוקר, מלאו את מאגרי הפחמימות שבשריר עוד בלילה הקודם.

 

ברכיבה ממושכת בעצימות נמוכה צריך לאכול משהו קל תוך כדי האימון מדי שעה כדי לספק לגוף אנרגיה. וזה אומר פרי, משמשים, תאנים, תמרים, חטיף אנרגיה, בננה, תפוחים, אגסים, פרוסת לחם עם ריבה.

 

בתום האימון קצב הבנייה של השריר עולה ב־300%. בתוך 45 דקות מתום האימון יש לספק לגוף חלבונים ופחמימות. החלבון יבנה את השריר והפחמימה תעזור לו בבנייה ובהתאוששות הכללית. בשעות שאחרי הרכיבה אכלו כל 3־4 שעות מנה של חלבונים ופחמימות. שתו הרבה מים. 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים