שתף קטע נבחר

קוקטיילים חמים: להתחמם בראש טוב

רוצים לשתות קוקטייל אבל לא בא לכם לקפוא? למה שלא תכינו סיידר חם עם ברנדי או קפה עם ויסקי? הנה ארבע הצעות למשקות חמים בתוספת אלכוהול שיחממו לכם את הבטן ויסדרו לכם את הראש

סיידר חם שוקולטה אייריש קופי סנגרייה חמה 

הערבים הקרירים שמסמנים את בוא החורף מסמנים גם את סוף עונת הקוקטיילים הקרים - ממרגריטה, דרך קוסמופוליטן וכלה בוודקה סאואר - הם פשוט קרירים מדי. אז מה עושים אם רוצים לשתות משהו אלכוהולי ועל הדרך גם להתחמם קצת? מכינים משקאות חמים על בסיס אלכוהול. חגית רומנו, הבעלים של ביסטרו "מיגל", מציעה ארבעה משקאות כאלה ויש לה גם כמה טיפים . ראשית, היא אומרת אסור להוסיף המון אלכוהול. עודף אלכוהול יהפוך את המשקה למריר מדי, האלכוהול אמור לתת גוון של טעם, לא להשתלט על המשקה. שנית, רצוי להוסיף את האלכוהול למשקאות שאינם רותחים (מה שנקרא "חום שפתיים", כלומר, חום שלא עושה כוויה בפה). אם מוסיפים אלכוהול למשקה חם מאוד, האלכוהול יתנדף ו"יעלה לאף" - וזה ממש לא כיף.


זה הזמן לקוקטייל חם. חורף (צילום: ירון ברנר) 

 

סיידר חם

 


(צילום: רועי ברקוביץ')

 

המרכיבים:

כוס סיידר תפוחים

צ'ייסר של ברנדי תפוחים

מקלות קינמון

פלחי תפוח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את הסיידר בסיר.
  2. מוסיפים את ברנדי התפוחים ומחממים עוד קצת.
  3. מורידים מהאש, מוזגים לכוס.
  4. מוסיפים פלח תפוח ושמים מקל קינמון.

 

 

חזור למעלה
שוקולטה

 


(צילום: רועי ברקוביץ')

 

המרכיבים:

50 סמ"ק חלב

50 סמ"ק שמנת מתוקה

40 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר איכותי

1/2 כפית ברנדי

תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את החלב והשמנת המתוקה. מוסיפים את השוקולד ומחממים על אש קטנה עד שהוא נמס.
  2. מוסיפים את הברנדי ואת תמצית הווניל. יש להשגיח שלא להגיע למצב של רתיחה.
  3. אחרי שמתקבל מרקם סמיך, מורידים מהאש ומוזגים לספל.
  4. אפשר להוסיף קצפת למעלה.

 

חזור למעלה
אייריש קופי

 


(צילום: רועי ברקוביץ')

 

המרכיבים: 

מנת אספרסו

סוכר לפי הטעם

1 צ'ייסר בייליס

שמנת מתוקה לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מוזגים לכוס את הבייליס.
  2. מוסיפים סוכר לפי הטעם.
  3. ממלאים את הכוס באספרסו עד ל-3/4 מגובה הכוס.
  4. מוסיפים בעדינות מעט שמנת מתוקה, עד לקבלת המרקם והטעם הרצוי.  

 

הערה: רצוי להשתמש בכוס שקופה וכדאי לחמם אותה לפני ההכנה.

 

חזור למעלה
סנגרייה חמה

 


(צילום: רועי ברקוביץ')

 

המרכיבים:

1 כוס יין אדום יבש

1 כפית סוכר

מעט מים רותחים

1/2 תפוח עץ, חתוך לקוביות

1/2 תפוז, חתוך לפלחים ולקוביות

1/4 כוס מיץ תפוזים

1/2 מנת ליקר תפוזים

2 מקלות קנמון

1 כפית ציפורן

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את הסוכר במעט מים רותחים ומצננים.
  2. חותכים את הפירות לקוביות קטנות ומניחים בכוס או בקערת הגשה גדולה מזכוכית, אם מדובר בכמה מנות.
  3. מוסיפים את הסוכר המומס, הליקר, מיץ התפוזים, הקינמון והציפורן.
  4. שופכים על הכל את היין.
  5. מחממים על אש קטנה אך לא מביאים לרתיחה.

 

הערה: מומלץ להכין מספר ימים לפני ההגשה כדי שהטעמים יתחברו.

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים