שתף קטע נבחר

זירת הקניות

מזוז החליט: כלובי הדגים באילת יוצאו כמתוכנן

מנכ"ל משרד ראש הממשלה רענן דינור ביקש לפני מספר חודשים כי הוצאת כלובי הדגים מאילת תידחה בשנתיים. כעת הודיע היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז כי הוא דוחה את הבקשה בין השאר, "בשל הנזק הצפוי בהשארת הכלובים"

היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, הודיע היום (א') למנכ"ל משרד ראש הממשלה, רענן דינור, כי הוא דוחה את בקשתו לקבלת הארכה להוצאת כלובי הדגים ממפרץ אילת. משמעות ההחלטה היא שהכלובים יוצאו, כפי שהחליטה הממשלה לפני כשנתיים, עד חודש יוני 2008.

 

בהודעתו היום מנמק מזוז את החלטתו בכך שמדובר בפעילות בלתי חוקית המתנהלת מזה שנים רבות, וכי מלכתחילה קצבה הממשלה זמן ארוך וחריג להוצאתם של הכלובים. "בנסיבות הנוכחיות, אין מקום לאשר את דחיית מועד הוצאת הכלובים כמוצע, ובמיוחד שמדובר בפרק זמן ממושך", כותב מזוז.

 

כזכור, ב-5 ביוני 2005 החליטה הממשלה לאמץ את המלצת המועצה הארצית לתכנון ובנייה, לאשר את תוכנית המתאר הארצית לחופים ומימי חופים - מפרץ אילת. המלצה זו קבעה, כי אין להתיר פעילות של כלובי דגים במפרץ אילת, אך את המועד להוצאתם קבעה, תוך התחשבות במגדלי הדגים, בהליך מדורג. בהחלטת הממשלה נקבע כי במסגרת ההליך תינתן למגדלי הדגים שהות של 36 חודשים, במקום 14 כפי שהמליצה המועצה, שבמהלכם יוצאו הכלובים תוך צמצום הדרגתי של כמות הדגים.

 

בהודעת מזוז היום הובהר כי החלטותיהן של המועצה והממשלה, באו לאחר שנים רבות בהן פעלו חברות הדגים ללא היתרים ובניגוד לחוק. ההליכים הפליליים שנפתחו נגדן במהלך תקופה זו, הוכרעו לאחרונה בין כתלי בית המשפט, אשר הרשיע אותן וגזר עליהן קנסות כבדים.

 

דינור, העומד בראש ועדה ליישום החלטת הממשלה להוצאת הכלובים, הגיש מאז מספר בקשות דחיה בטענה כי יש להשלים מהלכים נוספים בפרויקט חלוץ להקמת מתקן יבשתי לגידול הדגים. לטענת דינור, מאחר שהפעולות יושלמו רק בעוד מספר שנים, הרי שהוצאת הכלובים במועד שנקבע תשאיר את מגדלי הדגים מחוסרי הכנסה. בבקשת הדחייה האחרונה, ביקש דינור את דחיית הוצאת הכלובים בשנתיים.

 

מזוז התייחס בעבר לנושא של מציאת חלופות יבשתיות לבריכות ואף כתב לדינור כי כל בחינה מחודשת של בקשת הדחיה תהיה אפשרית רק בכפוף להתקדמות ממשית ביישום החלטת הממשלה, או לאחר שתוצג חלופה קונקרטית ובת ביצוע.

 

אך במכתבו הוא כותב כעת כי גם אם בעבר אמר שקיומו של פתרון חלופי קונקרטי הוא תנאי מוקדם לעניין, הרי שכל הגורמים - המשרד להגנת הסביבה, משרד האוצר ומנהל התיכנון במשרד הפנים - מטילים ספק בכלכליות פרויקט של בריכות יבשתיות, וממילא המחקר בנושא זה מתנהל מזה 30 שנה, פרויקט החלוץ נמצא בשלב מקדמי, "והועלו ספקות באשר להיתכנות הפרויקט בכלל". עוד טוען מזוז כי נוכח גזרי הדין הקיימים כנגד החברות, כל שינוי במועדים או בכל תנאי אחר מחייב גם את בית המשפט.

 

"נוכח הספקות שהועלו באשר להיתכנות של הפרויקט בכלל ובאשר ללוח הזמנים בפרט, וכאשר מדובר בבקשה לדחיית המועד לפרק זמן ממושך, חסר תקדים של שנתיים נוספות... ולאור עמדת המשרד להגנת הסביבה שהמשך גידול הדגים בכלובים במפרץ כרוך בסיכון לנזק ממשי לסביבה, אינני רואה אפשרות להיענות לבקשה".    

 

בעמותת "צלול", אשר ליוותה את המאבק לכל אורכו, מסרו כי מדובר בנצחון למפרץ אילת. לדבריהם, "החלטתו של היועץ המשפטי מוכיחה באופן ברור ונהיר כי מעשים פסולים ופליליים לא יקבלו תוקף במדינת ישראל, אף אם נעשה ניסיון לתת למעשים פסולים אלו חסינות בדמותו של מנכ"ל משרד ראש הממשלה".

 

לדברי עורך הדין יריב אברמוביץ', מנכ"ל העמותה, "במשך חודשים נתקלנו בעזות מצח מצד כלובי הדגים מעצם סירובם למלא אחר החלטת הממשלה וגזרי הדין השונים. החלטתו של היועץ המשפטי לממשלה סותמת את הגולל על פרשייה זו ומוכיחה כי הוצאת כלובי הדגים ממפרץ אילת חייבת להיות סוגיה סגורה, שאינה מותירה פתח למעללים, תרגילים ותכסיסנות, ההופכים את השמירה על החוק בישראל לנושא הנתון למשא ומתן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סירב לאשר עוד דחיה. מזוז
צילום: גיל יוחנן
צילום: עמותת צלול
"צלול": ניצחון למפרץ אילת
צילום: עמותת צלול
צילום: עמותת צלול
מפרץ אילת
צילום: עמותת צלול
מומלצים