שתף קטע נבחר

קציצות על מקלות קינמון

ארומטיות וטעימות, מצוינות להגשה במסיבה, למשל, ליד האלכוהול, או בכל ארוחה שבה מתחשק לכם לפתוח באוכל טעים שנראה טוב

 

קציצות עם פירות יבשים על מקלות קינמון

  

המרכיבים (כ-25 יחידות)

2 כפות שמן זית

2 בצלים, קלופים וקצוצים דק

500 גרם בשר בקר או טלה טחון (עם 15% שומן)

1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1/2 כוס נענע קצוצה דק

1/2 כוס צנוברים קלויים

1/2 כוס צימוקים בהירים, מושרים במים חמימים כ-10 דקות ומסוננים

1/2 כוס משמשים מיובשים, קצוצים דק

1/2 כפית קינמון טחון

אפשרות: 1/2 כפית בהרת (תערובת תבלינים עיראקית, להשיג בחנויות תבלינים)

מלח, פלפל שחור

1 ביצה

1 פרוסת חלה, מושרית במים וסחוטה היטב, מפוררת

לשיפודים

מקלות קינמון קטנים

ההכנה

1. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל כמה דקות' עד שהוא הופך שקוף ורק מתחיל להזהיב. מעבירים לקערה, עם השמן שבמחבת, ומצננים קצת. מוסיפים לקערה את הבשר,הפטרוזיליה, הנענע, הצנוברים, הצימוקים, המשמשים, הקינמון, המלח והפלפל והבהרת (אם רוצים), הביצה והחלה המפוררת ולשים היטב בידיים, עד לקבלת עיסה אחידה.

2. יוצרים מהעיסה כדורים ומשטחים אותם קצת לצורת אליפסות. נועצים במרכז כל אחת מהן מקל קינמון במרכז. מאחסנים שעתיים במקרר.

3. הטיגון: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את השיפודים עד הזהבה משני הצדדים. מגישים. טעים גם בטמפרטורת החדר.


השבוע במיני-שף בגיליון "לאשה":

תכירו את סטפן פרואה דווה, הכוכב הצרפתי של "קרב סכינים"; אירוח: מאפה עגבניות ומוצרלה זריז; דיאטה: מנגו כבוש חריף-חמוץ; בישול מהיר: פילה בורי על מסבחה עדשים; מתכוני "שום, פלפל ושמן זית"; עוגת השבוע: עוגת גבינה, קוקוס ומיץ אשכוליות. 


בשבוע הבא באתר "לאשה": הדרכה מצולמת, שלב אחרי שלב, להכנת קרם שניט (או נפוליון, או מיל פיי, או איך שאתם קוראים לה) (צילום: גלעד וגיא צלמים)
 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
מצוינות למסיבה, ליד האלכוהול
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאישה"
צילום: אוהד רומנו
מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
לאשה בפייסבוק
מומלצים