שתף קטע נבחר

מדוע כדאי לפלאפון לעבור לרשת GSM

רשת פלאפון שוקלת זה זמן רב לעבור לרשת ה-GSM. כעת נראה כי היא בדרכה לעשות זאת, מדוע זקוקה החברה להטריח עצמה בכל הטררם וההשקעה הכספית הנדרשת כאשר יש לה כבר תשתית קיימת? דעה

כאשר התחילה חברת פלאפון את דרכה בארץ, הבחירה שלה להתבסס על רשת ה-AMPS/NAMPS, שהייתה פופולרית בצפון אמריקה באותו זמן, הייתה הגיונית למדי. מאוחר יותר שודרגו התשתיות ל-NAMPS - התפתחות טבעית על אותו ציר אנלוגי. בהמשך הגיע הזמן לשדרג לרשת דיגיטלית, ה-CDMA.

 

אם בזמנו הבחירה ברשת AMPS/NAMPS נראתה הגיונית ועשתה את העבודה המתבקשת, אזי הבחירה ב-CDMA גרמה להרמת גבות: אמנם, ה-CDMA היא תשתית מתוחכמת ומתקדמת שצברה תאוצה במזרח אסיה, אך ה-GSM הייתה פופולרית מאוד ברוב העולם כבר באותם ימים והפכה עם הזמן לפופולרית ביותר בעולם.

 

הרשת הפופולרית זוכה בכל 

הכלל אומר כי כאשר לרשת סלולרית מסוימת יש מספר משתמשים גדול יותר מכל המתחרות, כל יצרניות הסלולר יעדיפו לפתח מכשירים עבורה. נוסף על כך, ל-GSM יש יתרון גדול נוסף: ה-SIM, אותו כרטיס קטן המכיל את כל מידע המשתמש ברשת ומאפשר בקלות לעבור ממכשיר למכשיר. ה-SIM טוב גם למפעילות הסלולריות. נגמרו הימים בהם היה צורך בתהליך צריבה מייגע במטרה להחליף בין מכשיר ישן לחדש.

 

נוסף על כך, בזכות הגודל היחסי של רשת ה-GSM, המפעילות יכולות לספק מגוון מכשירים רב ובמחירים נמוכים יותר. 

כל זה מאפשר לחברות לספק בקלות שרות טוב ומהיר יותר ללקוחות. כמובן שהן רוצות בכך, ולכן איש לא הופתע כאשר סלקום בחרה לעבור לרשת ה-GSM בזמנו.

 

סלקום ו-GSM

כאשר סלקום החלה לפעול היא בחרה ברשת ה-TDMA ולא ב-GSM. לחברה היו שיקולים משלה בתחילת הדרך, אבל בהמשך היא עברה ל-GSM, מהלך אמיץ וחכם מבחינתה, שהיה כרוך בהשקעה כספית, תשתיתית וארגונית.

 

במשך תקופה מסוימת, סלקום נדרשה לתפעל שתי רשתות עם כיסוי ארצי וגם לספק תמיכה בלקוחות בעבור שתיהן. בסופו של דבר, התהליך הושלם, וסלקום ולקוחותיה החלו ליהנות מיתרונות ה-GSM, בהם אפשרות הנדידה ברחבי העולם עם המכשיר האישי של הלקוח.

 

פלאפון ללא SIM 

פלאפון צפתה בתהליך שעברה סלקום בהצלחה ביחד עם כל השוק, אך היא דבקה ברשת הסלולרית שלה, שסיפקה לה ייחוד משלה, אך במקביל עיגנה את תדמיתה כחברה "סגורה" שקשה לעבור ממנה ואליה (ברשת זו אין כרטיס SIM המאפשר החלפה קלה של טלפונים).

 

בהשוואה למתחרות, מגוון הטלפונים שפלאפון מציעה ללקוחותיה היה מוגבל בגלל ההיצע הקטן של מכשירי CDMA בשוק, ביחס למגוון הרחב של מכשירי ה-GSM בעולם.

 

לדוגמה, במשך זמן מה, סלקום ואורנג' מספקות מכשירים עם תכונות מתקדמות (כמו ממשק Bluetooth), תכונות שרק לאחרונה הגיעו לרשת פלאפון. נכון הדבר כי פלאפון פעלה כדי להציע מכשירים אטרקטיבים, אך ההיצע הדל פעל נגדה.

 

המעבר ל-GSM

תוכנית ניידות המספרים אשר תאפשר ללקוחות לעבור ממפעילה למפעילה ולשמור על מספר טלפון קבוע, צפויה להיכנס לתוקף בתחילת דצמבר. היא צפויה לזרז את פלאפון לעבור ל-GSM. הקמת תשתית GSM איננה צעד קל, אך עם תכנון נכון הדבר אפשרי גם אם מדובר בתדרי הדור השלישי בלבד.

 

אין ספק כי פלאפון יכולה לבצע מעבר מוצלח בנוסח סלקום וכעת, כאשר היא קיבלה אור ירוק מבזק (חברת האם) לביצוע המהלך, נראה כי העיתוי הנוכחי מתאים לכך.

 

לאחר שתוכנית הניידות תיכנס לתוקף ופלאפון תעבור ל-GSM, החברה תוכל ביתר קלות לקלוט מנויים של סלקום ואורנג' עם מכשירי הדור השלישי שלהם. מצד שני, לקוחות פלאפון קיימים שירצו לעבור לסלקום או אורנג' לא יוכלו לעשות זאת (אחרי הכל, מכשירים אלה אינם תומכי GSM). זה יתרון לפלאפון, אך כמובן שאין בכך כדי להבטיח נהירה של לקוחות לרשת פלאפון.

  

בטווח הקצר פלאפון תאלץ להשקיע בתשתית ובארגון כדי לעבור לרשת ה-GSM. מצד שני בטווח הארוך מעבר זה יספק לה יתרונות רבים. במצב הנוכחי, בו חברת פלאפון איננה זו עם מספר הלקוחות הגדול ביותר (כמו שהייתה בעבר), שיפור היכולת שלה לקלוט לקוחות חדשים מחברות אחרות הוא צעד חיובי עבורה.

 

עבורנו, הלקוחות, ברור כי כל צעד שמגדיל את התחרות והגמישות לעבור בקלות בין המתחרות הוא מבורך. היות וצעד זה של פלאפון אמור לתרום גם ללקוחות, קשה לי לראות את משרד התקשורת לא מאשר צעד זה - עם כל הרצון שלו (לאחרונה) לשפר את התחרות השוק זה. נשאר כעת רק להמתין ולקוות שצעד זה אכן יצא לפועל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טלפון GSM של סמסונג. התאימות היא יתרון
מומלצים