שתף קטע נבחר

סקירה: תוכנת האנטי-וירוס Kaspersky 7

Kaspersky הקימה לעצמה בשנים האחרונות שם של תוכנת אנטי וירוס טובה וחכמה. האם גירסה 7.0 נושאת בגאווה את השם או גורעת ממנו? בדקנו

קספרסקי, תוכנת האנטי וירוס שעשתה "עליה" לפני שנתיים וחצי לישראל, השיקה לפני כחודשיים את גירסה 7.0 שלה. רכיב האנטי וירוס שלה הוא בעל שם בשוק, ומשיג בשנים האחרונות בקביעות את המקומות הראשונים בבדיקות מעבדה וסקירות שונות, בכל הנוגע לנוחות התפעול ויכולת ההגנה. האם גירסה 7.0 ממשיכה את המסורת?

 

התקנה

תהליך ההתקנה של קספרסקי, היה קל ופשוט, כשהתקנו על XP. יחד עם זאת, כשהתקנו את קספרסקי על Vista (זוהי הגירסה הראשונה המותאמת רשמית ל-Vista), פעמיים ההתקנה ניתקה לנו את החיבור בחיוג, וסירבה לזוז. אחרי שיחה קצרה עם מוקד התמיכה התגלה מקור הבעיה: חומת האש (firewall) המובנית של Windows. בכלל, קספרסקי לא אוהבת מתחרים: בעת ההתקנה על XP, היא תבעה שנסיר את Norton Security שהייתה מותקנת לפניה, כך גם עם תוכנות אנטי וירוס אחרות, כמו AVG. ההתקנה לא אורכת יותר מחמש דקות והנפח הסופי שקספרסקי תופסת על הכונן הקשיח הוא 79 מגהבייט, שזה גודל סביר - בניגוד למשל, ל-200 המגהבייט שתופסת מתחרה כמו Norton Internet Security.

 

ממשק ושליטה

הממשק של התוכנה מאוד פשוט וברור, באנגלית. הוא מחולק לחוצצים של הגנה מתמדת, סריקה, עדכון, דו"חות, רישום ותמיכה. למטה אפשר למצוא כפתור הגדרות. ההגדרות מסודרות בעץ תפריטים, המזכיר את ההגדרות המתקדמות של דפדפן Explorer. את רמת ההגנה אפשר לקבוע באמצעות הסטה של ידיות ולבחור בין שלוש רמות הגנה לכל אחד מהרכיבים: "מהירות גבוהה" שהיא רמת ההגנה הנמוכה ביותר, אבטחה מקסימלית לפרנואידים, ורמת הביניים - "מומלצת".

 


מסך ההגדרות (צילום מסך)

 

למשתמשים שמבינים קצת יותר, קספרסקי מציעה שליטה טובה באפשרויות מתקדמות כמו אופן הסריקה (קבצים ששונו ,קבצים בגישה או סריקה חכמה), חקר ביצועים, הגנה נגד Rootkits, יכולת התגוננות עצמית והגנה על קובץ הרישום (Registery).

 

ביצועים

הצפנו את מחשב הבדיקה שלנו במיני רוגלות ועוד כמה וירוסים אשר נבנו לצורכי בדיקה. קספרסקי התמודדה בצורה מכובדת עם רובם ככולם והצליחה להסיר אותם, עם אחוזי זיהוי של מעל ל- 90% מהווירוסים שנשתלו בכוונה במחשב.  במבחן המעבדתי האחרון של AV-Comparatives הגיעה קספרסקי ל-98.46%, וזיהתה באופן מלא תריסר וירוסים פולימורפים.

 

סריקה מלאה של כונן קשיח בן שמונים גיגהבייט עמוס ברמת ההגנה הגבוהה ביותר, ארכה שעה ועשרים דקות, שזה נתון סביר, אך לא מזהיר. לעומת זאת, ברמת ההגנה הנמוכה המבטיחה מהירות - הסריקה התקצרה ל-40 דקות בלבד. הפתעה נעימה הייתה שמרבית המוקשים ששתלנו במחשב, התגלו גם בסריקה שאמורה להיות שטחית יותר. קובצי המידע אודות וירוסים מתעדכנים מדי שעה - רמת עדכון הקיימת רק אצל חלק מהמתחרים.

 


ממשק פשוט ונוח. (צילום מסך)

 

בכל הנוגע לעומס על המערכת, צריכת המשאבים של קספרסקי הייתה קצת גבוהה לטעמנו. במחשב הבדיקה שלנו (יש להודות שזהו מחשב מיושן במקצת: Pentium 4 במהירות שלושה גיגההרץ), הגיעה צריכת המעבד בעת הסריקה ל-50 אחוז ניצולת. מה שכן, כאן קספרסקי דווקא יודעת לשחק יפה עם ילדים אחרים - ומפנה חלק מעוצמת העיבוד שלה לטובת יישומים אחרים המופעלים בזמן הסריקה, כך שהיא לא מפריעה לעבודה השוטפת עם המחשב.

 

לסיום, לקחנו את המחשב לסיור במבחר של אתרים מפוקפקים, רק כדי לגלות שההגנה בזמן אמת וההגנה הפרואקטיבית, פועלת היטב. קספרסקי הצליחה לעצור ביעילות מגוון של תוכנות פרסום, רוגלות וסוסים טרויאנים קלאסיים - גם בגלישה וגם כאלה שצורפו לדואר אלקטרוני שמשכנו אל המחשב, עם התראת שווא אחת בלבד. הגנה על הפתחות (ports), הניתנת להגדרה מגינה על המחשב בשעת שימוש בתוכנות שיתוף קבצים.

 

סיכום

גירסה 7 של קספרסקי ממשיכה את המסורת בנוחות התפעול וברמת ההגנה שהיא מציעה. אומנם, למשתמשים מקצועיים יותר, יש תוכנות אחרות שעשויות להציע להם אפשרויות שליטה מעמיקות כמו Nod32, אבל למשתמש הממוצע וקצת יותר - קספרסקי מציעה הגנה טובה, ממשק נוח ובהיר, ואיננה זוללת משאבים יתר על המידה, במחיר שוק סביר: תוכלו למצוא אותה בחנויות המחשבים במחירים שבין 85 ל-120 שקלים.

 

Kaspersky Anti-Virus

ציון:

גירסה: 7.0

מחיר: 90-120 שקלים להשוואת מחירים

הפצה: פאוור

 

יתרונות: ממשק נוח, עדכונים מדי שעה

חסרונות: צריכת משאבים גבוהה במקצת

שורה תחתונה: אנטי וירוס מוצלח ונעים לשימוש

 

סקירות תוכנה אחרונות

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים