שתף קטע נבחר

פרץ תוקף את ברק: מנהיג בחדרי חדרים

המחנה החברתי בעבודה תוקף את היושב ראש אהוד ברק, שזכה לכמה חודשים של שקט תעשייתי יחסי. "צריך להופיע ולדבר", אמר עמיר פרץ. ח"כ מרציאנו קרא לברק להתפטר, ואחד הפעילים תקף את הגזענות לכאורה במפלגה, ואמר: "זו אנטישמיות"

מנסה לשוב בסערה, בינתיים מילולית. יושב ראש מפלגת העבודה לשעבר, חבר הכנסת עמיר פרץ, כינס הבוקר (יום ו') עשרות תומכים בבית המפלגה בתל-אביב כדי להתניע מחדש את פעילותו הפוליטית. בכינוס "כיכבו" התבטאויות חריפות ביותר כלפי המפלגה וראשיה, ובהן "גזענות על סף אנטישמיות" ואף איזכור לרייך השלישי (הכינוי לגרמניה הנאצית). 

 

פרץ הודיע בכנס כי המחנה החברתי, שבראשו הוא עומד, יתחיל מעתה לפעול ולא ישתוק עוד נוכח פעולותיו של ברק: "אני יודע שתוכנית השתיקה זה דבר מאוד נעים. אבל הוויפאסנה נגמרה. אנחנו יוצאים לדרך. הבטחנו מאה ימי חסד, נתנו מעבר לכך. אם נמשיך לשתוק, נהיה שותפים לחטא מאוד גדול.

 

"מה קורה בעצם היום? מבחינת המפלגה, יש מדיניות של שתיקה, הכל נאמר בחדרי חדרים. קיבלנו את מנהיג חדרי החדרים. מנהיג הוא מנהיג ציבור, צריך להופיע ולדבר. יש שאלות קשות? בחדרי חדרים נאמרים דברים נהדרים, מקסימים, דבר!

 

"אנאפוליס בפתח. אילו היה ברק בא ואומר: תראו, מהכישלון שלי בקמפ-דיוויד למדתי שאולי צריך להיזהר כשהולכים לוועידה כזו, כי אם חלילה היא תכשל, זה יכול להביא להסלמה, לעימות, להתפרצות של אינתיפאדה חדשה. אתם יודעים מה? הייתי מאוד מעריך את זה".

 

מפלגה גזענית?

בזה אחר זה עלו על הבמה בבית העבודה דוברים רבים, בהם גם חברי הכנסת אפרים סנה ויורם מרציאנו, ששיבחו את פעילותו של פרץ ולא שכחו גם הם לתקוף את ברק.

 

החריף ביותר מבין הדוברים היה הפעיל החברתי יהודה אלוש מבאר-שבע, שהאשים את המפלגה בגזענות, ורמז כי הקבוצה המנהלת כיום את המפלגה דחקה את רגליו של פרץ מן ההנהגה בשל מוצאו העדתי. "יש גזענות במפלגת העבודה - גזענות הגובלת באנטישמיות, בפאשיזם של ממש", הכריז אלוש. "זו לא קבוצת שוליים, זהו לב המיינסטרים של מפלגת העבודה.

 

"היו אנשים שלא היו מסוגלים לקבל את העובדה שבראש המפלגה עומד מרוקני משדרות עם ציבור גדול אחריו. יש אנשים שיכלו להתקבל בקלות למסדר הכבוד של הרייך השלישי. הרקע הוא גזעי וגיאוגרפי. אין שום הסבר אחר.

 

"יש בישראל אנשים - אלוהים ישמור. לעומת אנשי בית"ר, הגזענים של מפלגת העבודה רק מתעצמים, מתחזקים ומשפיעים על סדר היום הציבורי, ודוחפים אנשים כמונו החוצה". לבקשת מארגני הכינוס התנצל אלוש בתום דבריו כלפי מי שנפגע מהם, אולם לא חזר בו מהם.

 

פרץ הסתייג מהדברים הקשים ואמר: "אני מוכרח להסתייג מהדברים של יהודה אלוש. למרות שהדברים שאמרת הם חשובים, אני לא חושב שיש לנו איזושהי זכות להדביק תווית של פאשיזם או של רייך השלישי. המחנה שלנו התנגד כל השנים לדיון עדתי. יש הרבה מאוד אשכנזים שיושבים באולם, והם חלק מהמחנה החברתי. הדיון על הפצע צריך להתקיים, אבל אסור בשום פנים ואופן להגיע למקומות כאלה. בשם כולנו, אני מתנצל אם מישהו נפגע מהאמירות האלה. חשוב לנו לשמור את המחנה מלוכד ומאוחד".

 

"יש פה ניסיון לחסל דור של מנהיגים חברתיים"

ח"כ מרציאנו אמר בנאומו: "בית מפלגת העבודה זה הבית שלי. אני אוהב את הבית הזה. זה בית עם ערכים ועם שורשים. אני מגיע לכאן היום ורואה את המנהיגים שהיו לנו. כיום זה לא הבית שלי. זו לא המפלגה שהכרתי.

 

"זו לא המפלגה של החום והעזרה ההדדית. היתה תחמנות בעבר, אבל היתה הערכה, היה כבוד. היום יש פה ניסיון לחסל דור של מנהיגים חברתיים, שבאמת ובתמים מאמינים שהנושא החברתי קרוב ללבם, ובאו לשנות ולהמשיך במורשת ובדרך".

 

הוא תקף בחריפות את ברק וקרא לו להתפטר מתפקידו כיושב ראש המפלגה. "ברק הבטיח לנו ביטחון, והקסאמים ממשיכים ליפול. העבודה מדשדשת כיום בסקרים עם 15 מנדטים, כשעמיר פרץ הביא 19. יש המון קולות צפים, אבל הם לא רוצים את מפלגת העבודה".

 

מרציאנו פנה ליו"ר מפלגתו ואמר: "ברק, התחלת את ההריסה של העבודה ב-98', ואתה רוצה לגמור את העבודה ב-2008. תסיק את המסקנות - קום והתפטר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גינוי לאמירות החריפות. פרץ
צילום: גיל יוחנן
צילום: דלית שחם
קורא לברק להתפטר. מרציאנו
צילום: דלית שחם
צילום: מאיר אזולאי
אלוש. הסתייגו מדבריו
צילום: מאיר אזולאי
מומלצים