שתף קטע נבחר

העיתונאי ישעיהו בן פורת הלך לעולמו

בן פורת, מבכירי העיתונאים של מדינת ישראל וכתב "ידיעות אחרונות" במשך שנים רבות, נפטר בגיל 80 לאחר מאבק במחלת הסרטן. "הוא היה מודל לכולנו", נפרד ממנו העיתונאי מוטי קירשנבאום. הלוויתו תיערך ביום ב' בקיבוץ עינת

העיתונאי ישעיהו בן פורת הלך לעולמו היום (שבת) בשעות הצהריים לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן והוא בן 80. הלוויתו של בן פורת, מבכירי העיתונאים בישראל, תיערך ביום ב' בקיבוץ עינת.

 

"שייקה בן פורת היה באמת מבכירי העיתונאים בארץ", אמר העיתונאי מוטי קירשנבאום עם היוודע דבר מותו של בן פורת, "הוא לא היה רק חבר במערכת של עיתון אלא מוסד בפני עצמו שכל המערכת הפוליטית, בישראל ובצרפת, העריכה אותו ואת דעתו עד מאוד. על שמו של שייקה רשומים סקופים רבים ואין ספק שהוא היה לאורך שנים מודל ודוגמה לרבים מאתנו. הוא היה עיתונאי ומראיין יוצא מגדר הרגיל. מסוג העיתונאים שראש הממשלה בעצמו היה מתקשר אליו לשאול אם הוא פועל כשורה".

 

"הוא היה מקצוען אמיתי"

ישעיהו בן פורת נולד בשנת 1927 בוינה ולאחר סיפוח אוסטריה הוברח לצרפת. כשעלה לישראל אחרי המלחמה קבע את מגוריו בקיבוץ. בשנות החמישים חזר לפריז כשליח הסוכנות היהודית ועבד כעיתונאי של "ידיעות אחרונות" בבירה הצרפתית. כששב לישראל התברג לשורות העיתון ככתב פוליטי בכיר. במקביל עבד ככתב של תחנת הרדיו "אירופה 1" והמגזין Paris Match. בן פורת פרסם שורה של ספרי ראיונות וספרי עיון בנושאים פוליטיים וחברתיים. היה שותף בכתיבת הספר "המחדל" שראה אור בשנת 1973 וביקר את מחדלי מלחמת יום כיפור. ספרים נוספים שפרסם היו: "מבצע אנטבה – טיסה 139" שכתב במשותף עם איתן הבר וזאב שיף וכן "המלחמה החשאית", "אמברגו – מיראז' נגד מיג" ו"המרגל שבא מישראל" על פרשיית אלי כהן, שפרסם עם העיתונאי המנוח אורי דן.

 


ישעיהו בן פורת (מימין) עם זאב שיף ואיתן הבר. (צילום: ישראל סאן)

 

חבר הכנסת אחמד טיבי (רע"מ-תע"ל), שהיה בין המרואיינים של בן פורת בסדרה של שיחות שקיים עם פוליטיקאים ומובילי דעת קהל בשנות התשעים: "שייקה בן פורת היה עיתונאי עם יושרה, איש רחב אופקים, שידע להקשיב והיה פתוח לדעות כלל הציבור. מותו הוא אבידה לעיתונות בישראל. צר לי עד מאוד על לכתו".

 

יוסי שריד, מרואיין נוסף בסדרת השיחות, אמר: "היתה בינינו הכרות קרובה וארוכת שנים. היתה לו יושרה ראויה לציון, אינטליגנציה שאי אפשר לזלזל בה ואמינות שנדיר היום למצוא אצל עיתונאים. הוא היה איש רעים להתרועע, מקצוען אמיתי שלא נתן לעמדותיו הפוליטיות לקלקל את השורה. שייקה היה חצי בוהמיין, תכונה שנשארה בו מהתקופה הפריזאית שלו. הוא היה שוחר תרבות במובן הרחב והעמוק של המילה ומהטובים שבינינו".

 

יו"ר סיעת מרצ, יוסי ביילין, שהיה בין האישים עמו קיים בן פורת סדרת ראיונות שנאגדו לספר שראה אור בשנת 1995, אומר היום: "שייקה נולד בווינה, ברח עם הוריו לצרפת, שרד את השואה ועלה לישראל בשנת 1945. בשנות הששים הוא הפך לסמל ולחלק בלתי נפרד של הבוהמה והמודרניות, של ישראל 'הנורמלית' אם תרצי. הוא היה איש מבריק, סקרן, אינטליגנטי וישר ומראיין בחסד. לאורך כל השיחות בינינו, הרגיז אותי נורא שאני לא יכול לראיין אותו. הוא היה אייקון".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל סאן
ישעיהו בן פורת. 1927-2007
צילום: ישראל סאן
לאתר ההטבות
מומלצים