שתף קטע נבחר

מרק חורפי אבל אחרת: שדרוגים לאירוח מושלם

נטשה מארחת מסביב לסיר מרק לוהט ומציעה איך לשדרג ולהפוך אותו למרכז המסיבה. וגם: שוק עיצוב ואמנות שכדאי להכיר

אני חסידה של אירוח נינוח וקל, כזה שמאפשר לי להכין הכל מראש ואז לשבת בנחת עם האורחים. בחורף אני אוהבת במיוחד לארח סביב סיר של מרק ביתי ומנחם, בסגנון שאני מכנה "מרק מודולארי". אני מכינה מראש סיר גדול של מרק, מעבירה אותו לכלי חרס אדום יפהפה שאותו אני מחממת ומציבה אחר כבוד במרכז השולחן. סביב הסיר אני מגישה תוספות קטנות ומיוחדות שכל אחד מהאורחים עורם בקערית שלו. גיליתי שהניחוח והחמימות של המרק מעוררים אצל כולם זכרונות מסירי מרק אחרים. מכאן מתגלגלת השיחה למרק השעועית של הסבתא הירושלמית או למרק הבצל הסמיך מביקור באתר סקי בשוויץ.

 

למרק האהוב עליי קוראים AQUACOTTA, שפירושו באיטלקית "מים מבושלים". אני מגישה אותו עם מגוון של תוספות כך שכל אורח מרכיב לעצמו גרסה משלו למרק. ומכיוון שאי אפשר להסתפק בקערית אחת, האורחים מתנסים ונהנים מגיוונים שונים.

 

מרק ירקות שלי בסגנון איטלקי - 6 מנות:

 

מחממים בסיר 5 כפות שמן זית איכותי, מזהיבים בתוכו 3 בצלים יבשים קלופים וקצוצים דק לקוביות קטנות ו-2 שיני שום כתושות. מטגנים עד שהבצל הופך לשקוף ונזהרים לא לחרוך. מוסיפים לסיר 2 גבעולי סלרי חתוכים דק לקוביות, 2 גזרים חתוכים דק לקוביות ו-2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים דק לקוביות. אני אוהבת לחתוך הכול בצורה דומה, המרק נראה כך טוב יותר, וזו גם תראפיה נהדרת. מטגנים את הירקות במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב כדי שלא ידבקו לתחתית הסיר. הרעיון הוא לקרמל מעט את הירקות כדי שיעניקו למרק בסיס של טעם נהדר.

 

מוסיפים לסיר כ-1/2 קילוגרם עלי מנגולד (או עלי תרד או ביבי תרד) שטופים היטב וחתוכים לרצועות דקיקות. אני עורמת את העלים זה על גבי זה, מגלגלת אותם לסיגר עבה ופורסת לרצועות. אני אוהבת גם החלק הלבן, השדרה במרכז עלה המנגולד שנהוג בדרך כלל להסיר. מטגנים תוך כדי ערבוב את העלים עד שנפחם יורד. 

 

מוסיפים לסיר 800 גרם רוטב עגבניות קלופות קצוצות. אני מעדיפה להשתמש ברוטב "טומטו מאקס" בתיבול עדין של "טל". בעיניי הוא מזכיר יותר מרטבים אחרים את רוטב העגבניות האיטלקי, ומעניק טעם עשיר למרק. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות. כדאי לערבב מפעם לפעם כדי שהמרק לא ידבק או ייחרך.

 

מוסיפים לסיר 6 כוסות מים רותחים, 2 כפיות מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור גרוס. מביאים את המרק לרתיחה עדינה. נזהרים שלא להרתיח, כי ההרתחה תגרום למרק לאבד מצבעו היפה ותיצור על פניו קצף מיותר. מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה כ-20 דקות נוספות. התוצאה הסופית הוא מרק מבושם ועשיר בטעמים במראה סמיך של נזיד.

 

אפשר להכין את המרק יום מראש ולחמם על אש בינונית לפני ההגשה. אני חושבת שטעם המרק אף משתבח לאחר שנת לילה במקרר.

 


מרק גריסים. שדרגו אותו! (צילום: רן גולני)

 

גיוונים שמתאימים לכל מרק:

 

1. אני אוהבת לטמון במרק 4 נקניקיות צ'וריסו אותן אני מחוררת במזלג. את הצ'וריסו אני מוסיפה אחרי הוספת המים הרותחים למרק וכך הן מתבשלות ומעניקות לו טעם בשרי מעושן ופיקנטי. אחר כך אני מוציאה את הנקניקיות מהמרק, פורסת לחתיכות ומגישה כתוספת בקערית.

 

2. עלי מרווה, פטרוזיליה או עלי סלרי מטוגנים, פריכים ונוצצים יוסיפו המון טעם וניחוח מבושם למרק. אני מסירה 12-10 עלי מרווה מהגבעולים ומטגנת את העלים בכף שמן זית. תוך דקה הם הופכים לשקופים ופריכים.

 

3. רוטב ירקרק כמו פסטו בזיליקום או סלסה ורדה מעשבי תבלין ירוקים יעמיקו וידגישו את טעם העגבניות בכל מרק שבו הן נוכחות. אפשר להשתמש בפסטו

 קנוי ואפשר גם לרסק במעבד מזון עשבים ירוקים לרוטב ירוק חמצמץ, סלסה ורדה, שלא מכיל אגוזים או צנוברים כמו הפסטו. להכנת סלסה ורדה: מכניסים למעבד המזון 1 שן שום קלופה, 1/2 צרור או 1 כוס עלי פטרוזיליה שטופים, 1/2 כוס תערובת עשבי תבלין (בזיליקום, שמיר, תימין, טרגון, כוסברה, עלי רוקט), 2 כפיות צלפים, גררת לימון, מיץ מלימון אחד, 2 כפות חומץ יין אדום, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבלים את המצרכים עד שהם קצוצים דק. מוסיפים 1/3 כוס שמן קנולה ו-1/3 כוס שמן זית ומערבלים עד לקבלת רוטב סמיך. מניחים על המרק החם כפית מהרוטב הירקרק או מעודדים את האורחים למרוח את הרוטב בנדיבות על לחם קלוי ולהציף אותו כסירה על פני המרק.

 

4. אף ארוחת מרק איננה מושלמת ללא לחם טוב. אפשר להגיש כיכר לחם כפרית עם חמאה או להכין פרוסות של לחם קלוי. איילת הירשמן, עורכת מגזין שף של עיתון לאשה, מגישה עם המרק שלה מקלות לחם ארוכים, פריכים וקלים להכנה, כפי שהיא מדגימה בווידיאו להכנת מרק הפלפלים הלוהט שלה. אני אוהבת לקלות חצאי פיתות דקיקים, שעליהם אני מורחת שמן זית ומפזרת בנדיבות עלי טימין או אורגנו, מלח וגם פתיתי צ'ילי לחריפות. לפעמים אני מחליפה את התיבול בתערובת טרייה של זעתר חמצמץ עשיר בסומק טרי. את הפיתות אני קולה בתנור גריל עד שהן מזהיבות והופכות לפריכות.

 

5. לפעמים אני מכינה רוטב שמנת חמוצה בניחוח לימוני שנמס לתוך המרק ומשאיר שבילים חמצמצים בתוכו. לרוטב שמנת לימוני: במעבד מזון טוחנים דק 1

שן שום, 1 לימון כבוש, 1/4 כוס עירית. מוסיפים 1 גביע שמנת חמוצה של פעם ומערבלים רגע קט. לצד קערית של שמנת כזו אני אוהבת להגיש פרוסות של גבינת עיזים ושבבי פרמז'ן, אותם אני מגלפת מגוש גבינה בעזרת קולפן. אם אני מגישה את המרק עם נקניקיות אני מחליפה את השמנת החמוצה ב-1/2 כוס מיונז הלמנז לייט ו-1 כפית חרדל דיז'ון לרוטב מיונז לימוני.

 

שיק בקליק: פלסטיק פלוס

 

כדאי שתכירו את בובת הפלסטיק בעלת הראש הענק, העיניים הגדולות והבגדים הטרנדיים, כי בקרוב מאוד היא תהפוך לסלב מהזן המחוזר. האימג' החמוד של הבובה הפך לסימן ההיכר של היוזמה האופנתית והתרבותית החדשה, "פלסטיק שוק אופנה ותרבות".

 

אמהות האירוע הן שתי יזמות צעירות, יעל אורנשטיין המגיעה מתחום האופנה והעיצוב ורוני כהן שעסקה בהפקות לקולנוע ולטלוויזיה. שתיהן מארגנות זו פעם שנייה את האירוע,

בו ישתתפו 40 מעצבים צעירים שיציגו ממבחר יצירותיהם לסתיו. בין הדוכנים תוכלו למצוא בגדים, תכשיטים, חגורות, תיקים, ארנקים, כובעים, אבזרים לשיער, צעיפים ועוד. מלבד אופנה תוכלו להתרשם שם גם מיצירות חדשות בתחומי תרבות אחרים, כמו עיצוב ותיאטרון. ברקע ינגנו די.ג'ייז צעירים ובנוסף יוקרנו סרטוני וידאו-ארט ואנימציה של סטודנטים מבתי ספר לאמנות ברחבי הארץ. תלמידי שנה ג' מבית הספר לאומנויות הבמה של סופי מוסקוביץ' יבצעו קטעי ליצנות תיאטרלית. יהיה גם אלכוהול איכותי ונשנושים מיוחדים. עלות הכניסה: 5 שקלים. פלסטיק שוק במועדון Messi, השרון 10 תל-אביב, שישי 16/11, 18:00-11:00; שבת 17/11, 00:00-18:00.  

רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: gutte)

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק: אירוח חורפי קל ומקסים
צילום: ablestock
לאשה בפייסבוק
מומלצים