הוֹ הוֹ הוֹ: חנוכה בבגדי סנטה קלאוס
מדוכא ומרושש מקבל לייזר הירש, חרדי מירושלים, הצעת עבודה משונה: לשמש כסנטה קלאוס במסיבה של תיירים, בעיצומו של חג החנוכה. הסרט "רבי סנטה" של בוגרת "מעלה", תהילה קייזר-ויזנברג, משתתף בתחרות הסרטים הקצרים של פסטיבל הסרטים היהודי בבירה
האם פגשתם אי-פעם בסביבות חודש דצמבר באדם עבדקן, לבוש גלימה אדומה, פרווה לבנה וכיפה שחורה? אם לא, תוכלו להגיע מחר (יום ג') לפסטיבל ה-9 לקולנוע יהודי שמתקיים בסנימטק בירושלים ולצפות בסרט "רבי סנטה" של תהילה קייזר-ויזנברג, המשתתף בתחרות הסרטים הקצרים.
הסרט מתרחש בחנוכה ועוקב אחר קורותיהם של לייזר ובלה הירש, זוג שעלה מארצות הברית ונאבק בקשיים כלכליים ובחוסר מזל. לייזר מאבד את פרנסתו בעקבות תאונת דרכים, אבל אז מגיעה הצעת עבודה מוזרה שיכולה להכניס קצת כסף - לשמש כסנטה קלאוס במסיבה של תיירים. ההתנגשות האפשרית עם ההלכה מעלה דילמה עמוקה.
"נאבקתי עם הסרט הרבה כי הייתי לחוצה לגבי איזה מסר אני רוצה לשדר ואיזה לא", אומרת קייזר-ויזנברג, בוגרת מעלה. "איבדתי שעות שינה רבות בניסיון להגיע לסרט שיבטא את המסר שאני רוצה להעביר...
בסך הכל לייזר מנסה לעשות את רצון האל, והוא חושב שמה שהאל מכוון אותו לעשות זה לעזור לאשתו".
"הסרט מציג דילמה אמיתית", ממשיך משה מאיר ניומן, המגלם את לייזר. "האם הייתי באמת עושה את זה? אני לא יודע. הייתי צריך להקדיש הרבה זמן בתפילה עם עצמי כדי לבקש בהירות בעניין. אני לא יודע, זה כיף למשוך קצת את הגבולות בתוך מסגרת ההלכה, כי למעשה אין באמת הלכה בעניין הזה".
יש לי פסטיבל
הפסטיבל לקולנוע יהודי בירושלים מתקיים מאז שנת 1999 בסינמטק ירושלים במהלך חג החנוכה. במהלך שבעת ימי הפסטיבל מוקרנים למעלה מ-50 סרטים שונים מישראל ומכל רחבי העולם, העוסקים כולם בנושאים כדת ואמונה,
היסטוריה, תרבות, מוזיקה, החיים בישראל ובתפוצות, היחס בין היהדות לדתות אחרות ותפקידה של הזהות היהודית במדינת ישראל כיום.
"רבי סנטה" משתתף בתחרות הסרטים הקצרים יחד עם חמישה סרטים נוספים: "הרת עולם" של אילה זמיר גליק ו"לוז" של יעל קניאל - שתיהן ממעלה, "כוונות" של דנה קידר מסם שפיגל, "להפסיק את השבעה" של סיוון מור מבית ברל ו"ברלין" של הילה לביא מאוניברסיטת תל אביב.
