שתף קטע נבחר

כדורי עוף והודו בתבשיל דלעת ונענע

עורכת מגזין "שף" של עיתון "לאשה" מגישה: מתכון מנצח לכל המשפחה, כולל סוד קטן ובריא לילדים, שמתחבא בפנים

אני אוהבת שיש תמיד במקרר סיר אחד עם אוכל שתוכנו מתאים לכל המשפחה שלי. אחת המנות הפופולרית במיוחד בז'אנר זה פותחה כשרציתי שלכולנו תהיה ארוחה בסיר אחד: לתינוקת, שרק התחילה לאכול אוכל מוצק והתאהבה בקציצות, לבת הגדולה שלי, שכדורי בשר וירקות כתומים גורמים לה אושר, וגם שיהיה למבוגרים טעים. אה, וגם בריא: בתוך הכדורים טמונים לבטח פתיתי שיבולת שועל (קוואקר) טעימים. 

 

כשהתינוקת הייתה קטנה ממש, העדפתי לא לטגן את כדורי הבשר לפני שהם נכנסו לתבשיל, ובישלתי אותם היישר בתוכו. כשמגישים לילדים גדולים יותר ולכל שאר הקהלים אפשר לטגן את הכדורים קצת בשמן לפני שמכניסים לסיר, ואפשר לדבוק בשיטה המבושלת שכאן, שמספקת אותם רכים-רכים.

 

 

המרכיבים (6 מנות)

 

לתבשיל

3-2 כפות שמן קנולה או שמן זית

2 בצלים, קלופים וקצוצים דק

2 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים דק

2 גזרים, קלופים וקצוצים דק

2-1 שיני שום, קלופות וקצוצות דק

2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

פיסת דלעת במשקל 500 גרם (כ-3 כוסות), קלופה וחתוכה לפיסות גדולות

1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות קלופות במיץ עגבניות

1 קופסה קטנה (50 גרם) רכז עגבניות

2-1 כפיות סוכר חום

מלח, פלפל שחור, כורכום

לכדורי העוף וההודו

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1/4 כוס נענע קצוצה דק

500 גרם תערובת של הודו טחון ועוף טחון, או רק הודו או רק עוף, או חצי הודו וחצי בקר

1 ביצה

3 כפות קוואקר להכנה מהירה או קמח תירס דק

מעט מלח

אפשרות להגשה

נענע קצוצה דק

אורז לבן

 

ההכנה

1. התבשיל: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל כעשר דקות, עד שהוא שקוף מאוד ורך. מוסיפים לסיר את הגזר והסלרי ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה בינונית 7-5 דקות, עד שהם מזהיבים.

מוסיפים את השום ומטגנים כדקה (נזהרים לא לחרוך). מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והדלעת ומטגנים קצת תוך ערבוב, מוסיפים את העגבניות, רכז העגבניות, הסוכר, המלח, הפלפל והכורכום, ומערבבים. יוצקים מים עד לגובה המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כעשרים דקות, או עד שהדלעת ותפוחי האדמה רכים.

2. כדורי העוף וההודו: שמים בקערה את  מרכיבי הכדורים. מערבבים לעיסה אחידה, צרים כדורים בגודל שזיפים קטנים ומוסיפים לתבשיל (אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף עוד קצת מים או מרק עוף מסונן או מיץ עגבניות). מבשלים את הכדורים, ברתיחה עדינה, כ-20 דקות, עד שהם עשויים ורכים.

3. ההגשה: מגישים עם אורז ועם המון מהרוטב, ואם רוצים, זורים נענע מלמעלה.

 


השבוע במדור "מיני שף" בעיתון "לאשה":

  • להתכרבל איתם: תבלינים מחממים לעונה הקרה 
  • דיאטה: קציצות דגים ועשבי תיבול 
  • בישול מהיר: שקשוקה פיקנטית עם קבנוס 
  • גבינתי ומחמם: מרק קשקבל כבשים ותרד 
  • עוגת השבוע דיאטטית: עוגת מיץ תפוזים, גבינה וצימוקים 

 

 

בשבוע הבא בווידאו שף: שחיתות בשכבות - טרייפל תותים, שוקולד וקצפת

 

לכל כתבות הווידאו של שף

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לכל המשפחה. כדורי עוף והודו בדלעת
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים