שתף קטע נבחר

משפחה חורגת, בגירסת הרדיו החרדי

מה יעשו חרדים שרוצים ליהנות משעשועון ריאליטי טוב אבל לא צופים בטלוויזיה המלאה בתועבה? קצת שינויים והתאמות, ותוכניות הריאליטי הגיעו גם לרדיו החרדי

ריאלעטי עלייכם צאן קדויישים: כלל ידוע הוא שהאופנה החילונית מגיעה אל הציבור הדתי החרדי באיחור של לפחות 20 שנה. כך זה באופנה (בהתאמות נחוצות כמובן), וכך זה גם במוזיקה ובקולנוע, שמגיע לצופים החרדים בפורמט של תקליטורי צפייה כשרים למחשב.

 

אלא שפריט תרבות חילוני אחד כבר שנים נחשב לתועבה - הטלוויזיה (או בשמה הנפוץ בקרב המחזירים בתשובה: טמבלוויזיה). למרות שכמעט ולא נעשו ניסיונות להכשיר את ה"שרץ" הזה, מהצלחות מסוימות אי-אפשר להתעלם. לזכות רדיו "קול חי" ייאמר שהם זיהו בתוך הרבה פחות מ-20 שנה את השגשוג של תוכניות הריאלטי, ויצרו לעצמם שעשועוני מציאות על גלי האתר. גם פה ההצלחה לא איחרה.     

 

הריאליטי הראשון של רדיו קול חי עלה בשנה שעברה, והותאם לקהל החרדי - שחלק ניכר ממנו נתקל בקשיים כלכליים. התוכנית, "חיים של עו"ש וכבוד" (משחק מילים על נוסח ברכת החודש "חיים של עושר וכבוד" - י.פ), היתה למעשה תחרות בין 13 משפחות על בניית תקציב משפחתי נכון. על המשתתפים הוטלו משימות בתחומי הכלכלה היומיומית (קניית מזון, הלבשה, חשמל) והמִשתנה (שיפוצים, חופשה, מתנות) כמשפחה שלא עמדה במטלה - הודחה. המשפחה שהצליחה לצמצם בהוצאות מיותרות זכתה בפרס הגדול שכלל מכשירי חשמל ביתיים, בשווי של עשרות אלפי שקלים.

 

השנה עלתה שנה שנייה של ריאליטי ב"קול חי". הפעם, בוואריאציה על משחק המשקיעים בבורסה של "ידיעות אחרונות", אספו יוצרי התוכנית 12 מאזינים שאינם אנשי כלכלה, המתמודדים זה נגד זה בהשגת תשואה על תיק השקעות וירטואלי בשווי של 100 אלף שקל.

 

במהלך 13 פרקים בשידור חי, מנסים המתמודדים - בהם מוכר פלאפל, עובדת משרד החינוך ואיש לוגיסטיקה - להציג ניהול חכם של תיק ההשקעות. בכל שבוע מודח המתמודד שהניב את התשואה הנמוכה ביותר. קודם שלוהקו למשחק עברו המתמודדים היכרות קצרה עם שוק ההון, והדרכה במונחים מעולם ההשקעות. כמובן שיש גם צוות מומחים שמעניק להם לאורך הסברים ופרשנות.

 

כמו בטלוויזיה, גם ברדיו "קול חי" לא רוצים להשאיר את המאזינים (הצופים) בצד. במהלך התוכנית מוצעות למאזינים משימות שבועיות נושאות פרסים בשלל נושאים כלכליים. בעוד שההשתתפות בתכניות ריאליטי נעשה לרוב בהודעות SMS, ברדיו קול חי ההשתתפות היא בדרך כלל באמצעות מכתבים (יש דבר כזה) או פקסים.

 

חולצה ותקליט

אז הפורמט אולי דומה, אבל הפרסים במשחק ההשקעות לא ממש קרובים לסכומים שמוצעים בתוכניות הריאליטי בטלוויזיה: המתמודד שישיג את התיק בעל התשואה הראשונה במעלה יזכה בחליפת עסקים ומחשב ביתי. השני יקבל חליפת עסקים

ומחשב כף יד והשלישי - חליפה בלבד. נותר רק לחכות, אולי יחלפו עוד עשר שנים וגם הסכומים ישתנו.

 

עידו ליבוביץ, מנכ"ל רדיו קול חי: "ההתעניינות הרבה של אנשי המגזר בכמה נושאים מרכזיים המעניינים את האוכלוסייה כולה, עודדה אותנו להכניס תוכניות ריאליטי בנושא השקעות בשוק ההון, תוכנית אינטראקטיבית לילדים, תכניות תיירות חוץ ותיירות פנים, תכניות צרכנות, בישול וסגנון חיים. האתגר הוא לבנות ולהתאים פורמטים מהטלוויזיה לרדיו ולאוזניים של המאזין החרדי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלון גל. הפורמט "גויר"
צילום: יוני המנחם
הבורסה בירידה. הודחתם!
מומלצים