שתף קטע נבחר
צילום: סי די בנק

ככה זה כשיש שניים

מדור שבועי המתפרסם מדי יום חמישי, מציג פרויקטים חברתיים ברחבי הארץ. היום: מועדון ההיכרויות "טובים השניים" מפגיש בין צעירות וצעירים ירושלמים עם מוגבלות שכלית. "לכל-אחד מגיע לממש את פוטנציאל הזוגיות והמיניות שלו", אומרים היוזמים

"לאנשים עם מוגבלויות יש זכות מלאה ליצור קשר עם בני המין השני, ולשאוף להגשמה עצמית משותפת ולחיים זוגיים", מכריז יוסי שרעבי, מנהל האגף לחברה ונוער בעיריית ירושלים. "אולם לצערי, הסיכויים שלהם לפגוש גבר או אישה באופן ספונטני, במקומות בילוי רגילים בקהילה, וליצור עימם קשר חברתי ללא הדרכה - הינו אפסי", הוא מוסיף. "עיקרון הנורמליזציה הוא שרתם אותנו להקים מועדון היכרויות המיועד לצעירים עם מוגבלות שכלית".  

 

  

 

תכירו, "טובים השניים", מועדון ההיכרויות של מטה "צמי"ד" הפועל למען אנשים עם מוגבלויות - ומתקיים במינהל הקהילתי בקעה רבתי בירושלים. "המועדון מאפשר לצעירים וצעירות עם מוגבלויות שכליות ואחרות להיפגש וליצור קשרים, תוך כדי פיתוח יכולת תקשורת, יחסי גומלין וכל הנדרש למימוש פוטנציאל הזוגיות והמיניות שלהם", מרחיבה שרה סלמן, מנהלת המטה האמון על סדרת פעילויות לאוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, בהן מסיבות ונשפים, מפגשים להורים וילדים, חגיגות בר ובת מצווה, מופעים ועוד, המתקיימים ב-15 מתנ"סים בבירה. "אחת לשבועיים חברי המועדון מוזמנים למפגשים מונחים הכוללים היכרות בין הנוכחים משחקי חברה, דרמה יוצרת ופעילות חווייתית".  

 

 

"הזדמנות להרגיש מהי חברות"

"המועדון נולד אחרי שאחת האימהות פנתה אלינו וסיפרה על הצורך של בנה במפגשים אינטימיים ולא רק חברתיים, מפגשים עם מטרה ברורה ומוגדרת", משחזרת הילה סויסא (27), המשמשת כרכזת פרויקטים במטה. "בהמשך החלטנו לגבש קבוצות שיעבדו על כל מה שנשמע לנו טריוויאלי ויומיומי: תרבות הדיבור, המרחק הפיזי בזמן השיחה, התחלה של שיחה ואיך מוצאים מכנה משותף. כל זה בצורה ומהנה, לא באמצעות דיון אלא דרך הדמיה והתנסות".

 

שי אסולין (21) מירושלים, בעל פיגור שכלי קל, משתתף בפרויקט זה כמה חודשים. "באחד המפגשים קמה בחורה ואמרה לי שהיא אוהבת אותי ורוצה להציע לי חברות", הוא מתרגש. "לא ציפיתי לזה בכלל, במיוחד לא ממנה. אני היחידי שמישהי פנתה אליו ישירות. בקבוצה כולם מסתכלים לכיוון שלי, אומרים 'וואו

איזה בחור, עם הרבה כישרון ואהבה'. אני עובד במשרד עורכי דין כשליח, תורם ועוזר בכל מיני פרויקטים, מפיק ומארגן. אפשר להגיד שאני נחשב 'מציאה' - והמפגשים נותנים לי הזדמנות להרגיש את זה".

 

איך המפגשים מתנהלים בפועל? "המדריכה עובדת איתנו על איך להכיר, באיזה גישה לפנות לבן אדם השני", אסולין ממהר לפרט. "היא מסבירה איך 'לבנות' את עצמך לפני שמתחילים לדבר וכמובן, איך לתחזק זוגיות. המפגשים מאוד עוזרים, אני רואה את זה גם אצל החברים שלי שמגיעים למועדון. יש לך הזדמנות להיפגש, לראות פנים חדשות, לצאת לבלות לפעמים, לראות עולם ולהרגיש מהי חברות. זה מאוד חשוב. ויש גם הצלחות. לפני שלוש שנים ידידה שלי הכירה במפגש את החבר שלה, ועד היום הם ביחד".

 

סויסא מהנהנת בהסכמה במרץ. "אחד המשתתפים בסדנה היה בחור שלא דיבר כמעט, על גבול האוטיזם", היא מתארת. "לא ידענו מה לעשות איתו, היינו בטוחים שאי-אפשר לקדם אותו לשום מקום. אבל באופן מפתיע הוא התמיד, וממפגש למפגש נפתח והתחיל לדבר. היום הוא במקום אחר לגמרי. הוא אומר בפתיחות שהוא מחפש בת זוג, מישהי לחלוק איתה את חייו ולשתף אותה במה שעובר עליו".

 

  • להצטרפות למועדון "טובים השניים" ולפרטים התקשרו 02-6295896 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים