שתף קטע נבחר

מוסקה יוונית אלוהית

למטה: שכבת חצילים פריכים, מטוגנים בשמן זית. מעליה: שכבת בשר טחון, שבושל בעדינות עד שבושם בטעמי עלי דפנה, קינמון ועגבניות. מעל הכל: ציפוי רך, מתמסר, ספוג בטעמיו הכובשים של המאכל כולו. הכל ביחד: מוסקה, שזה דבר טוב מאוד

 

 

מוסקה יוונית אלוהית

 

המבוססת, בחופשיות מה, על המתכון מרומן הבישול היווני המשעשע, הטעים והמקסים "בישולים מסוכנים" מאת אנדריאס סטיאקוס (בעברית, בתרגום אמיר צוקרמן, בהוצאת "כתר". תקראו).

 

המרכיבים (תבנית בגודל 20 על 20 ס"מ)

החצילים

4 חצילים, פרוסים דק

1 כף מלח

שמן זית, לטיגון חצי עמוק

לשכבת הבשר

1 כף שמן זית

1 בצל גדול, קלוף ומגורר בפומפייה

2 שיני שום, קלופות וקצוצות

2/3 1 כוסות מים

500 גרם בשר טלה טחון

1 כוס מיץ עגבניות (אפשר מוכן מבקבוק, כמובן)

1 מקל קינמון

1 עלה דפנה

מלח, פלפל שחור

אפשרות א': ציפוי בשמל חלבי

4 כפות חמאה

4 כפות קמח

3/4 ליטר חלב

150 גרם גבינת כבשים או בקר קשה או גבינת חלומי, מגוררת

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

מלח, פלפל שחור

1 חלמון

אפשרות ב': ציפוי לא חלבי

3 כפות שמן זית

4 כפות קמח

3/4 ליטר מרק עוף חם

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

מלח, פלפל שחור

2 חלמונים

 

ההכנה

1. החצילים: שמים את פרוסות החצילים בקערה, מוסיפים את המלח, מכסים במים ושורים כשעה. שוטפים היטב ומייבשים בעדינות במגבות נייר. מחממים את השמן לטיגון חצי עמוק במחבת ומטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים עד הזהבה. סופגים את עודפי השמן במגבות נייר.

2. הבשר: מחממים במחבת את השמן, מטגנים את הבצל והשום כמה שניות ומוסיפים שליש כוס מהמים. ממשיכים לטגן על להבה בינונית עד שהמים נספגים, מוסיפים את הבשר ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כמה דקות, עד שצבעו משתנה. מוסיפים את שאר המים, את מיץ העגבניות, מקל הקינמון, עלה הדפנה, המלח והפלפל, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית בלי כיסוי עוד כמה דקות, עד שהמים מתאדים.

3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).

4. אם מכינים ציפוי בשמל חלבי: ממיסים בסיר את החמאה על להבה נמוכה כדי שלא תשחים, מוסיפים את הקמח ומערבבים בהתמדה רק עד שמתקבלת בסיר רביכה הנפרדת מדופנות הסיר, מוסיפים, בהדרגה ובזרם דק, את החלב, תוך בחישה על להבה נמוכה מאוד, מוסיפים פנימה את הגבינה ומערבבים עד שהיא נטמעת ונוצר קרם חלק, מוסיפים את אגוז המוסקט, המלח והפלפל, מערבבים היטב ומסירים מהכיריים. מוסיפים פנימה את החלמון ומערבבים היטב.

אם מכינים ציפוי לא חלבי: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים בהתמדה עד שמתקבלת בסיר רביכה הנפרדת מדופנות הסיר, מוסיפים את מרק העוף, מתבלים באגוז המוסקט, במלח ובפלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים. מוסיפים פנימה את החלמונים ומערבבים היטב.

5. ההרכבה: מסדרים בתבנית מחצית מכמות מהחצילים, מעליה מחצית מכמות הבשר, מעליה שכבת חצילים נוספת ומעליה שוב שכבת בשר, ויוצקים מלמעלה את הציפוי. אופים 40-30 דקות, עד הזהבה. מוצאים ומצננים קצת. הכי טעים בטמפרטורת החדר.

 

לכל כתבות הווידאו של מגזין "שף"

 


השבוע במדור "מיני שף" בעיתון "לאשה":

  • אורז אחד, המון סוגים. כתבה שנייה בסדרה: אורז בר
  • דיאטה. רצועות עוף במשרה 
  • ארוחת ערב. פסטה עם חצילים בתנור 
  • המדור לבישול מהיר. מקלות גבינה ופפריקה 
  • עוגת השבוע. עוגת בננות עם שוקולד לבן 

 


 

לאשה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדרך היוונית המענגת להכין מוסקה
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים