שתף קטע נבחר

מעצב סיני מציג: שמות מוזרים - רעיונות הגיוניים

אם מתעלמים לרגע מעיצוב ביזארי ושמות מוזרים לא פחות, אפשר למצוא לא מעט היגיון במכוניות התצוגה של סדנת העיצוב הסינית טאנג הוא

המכוניות המוזרות ביותר למראה בתערוכת דטרויט, ולבטח בעלות השמות הביזאריים מכולם, הופיעו בתצוגה של סדנת העיצוב הסינית טאנג הוא (Tang Hua). כך מדווחת סוכנות הידיעות הבריטית ניוזפרס.


"דטרויט פיש" של טאנג הוא. חשמלית אמפיבית עם עיצוב משעשע 

 

טאנג הוא הציגה בדטרויט שלוש מכוניות תצוגה זעירות, פרי עבודתו של המעצב לי גואנגמינג. ולמרות שהסיכוי שננהג באחת המכוניות הללו - "ספר שירים" (Book of Songs), פיסת ענן (Piece of Cloude) או דג דטרויט (Detroit Fish) - הינם קלושים להפליא, לי מאמין שיש מאחוריהן לא מעט היגיון.

 

לדבריו, הוא רצה ליצור שפת עיצוב סינית ייחודית - והמכוניות הקטנות והעגלגלות הן נקודת הפתיחה. "לא יהיו מכוניות סיניות בעלות משמעות, אם הרוח הסינית לא תהיה בעיצוב שלהן", הוא מסביר.


ספר השירים

 

החלום של לי הוא לייצר את "מכונית העם" הסינית, אותה ניתן יהיה להשוות לפורד מודל T או פולקסווגן חיפושית. ולא במקרה - לי הוא מעריץ של החיפושית הישנה, ומאמין בעיצוב "עגלגל וידידותי" כמייצג של התרבות הסינית.

 

והנה עוד סיבה להעיף מבט שני במכוניות המוזרות: שלושתן חשמליות ולא מזהמות. לי גואנגמינג מאמין כי זה חשוב שסין תבחן מקורות אנרגיה חלופיים: "אם סין והודו יבזבזו דלק באותו קצב כמו ארצות הברית, הן יצרכו פי 4 מרזרבות הנפט של העולם כולו. העתיד חייב להיות בתחום מכוניות חשמליות - וזו אחת הסיבות שאני מציג את המכוניות בדטרויט".


וכך נראית פיסת הענן

 

אז מה יש לנו כאן? הדג מדטרויט היא מכונית אמפיבית שעוצבה במיוחד לתערוכה (ומכאן שמה). יש לה סוללות ליתיום-יון המעניקות טווח נסיעה של 150 ק"מ ומהירות מרבית של 45 קמ"ש. לי מאמין שהננסיות הללו יוכלו לשמש אתרי תיירות, במתחמים סגורים כמו מפעלים ואוניברסיטאות וגם בקהילות ועיירות קטנות. אז מה עם ייצור סדרתי? בינתיים זה רק תרגיל בעיצוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כישרון או כישלון? מעצב טאנג הוא, לי גואנגמינג
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים