שתף קטע נבחר

תביעה: לפצות על נכס שפונה בהתנתקות לפי שווי ריאלי

בעל עסק תובע מהמדינה 6.7 מיליון שקל וטוען: "הערכת שמאי קבעה שווי של כ-7.2 ממיליון שקל לנכס שפיניתי ובפועל קיבלתי בגין הפינוי 1.4 מיליון שקל בלבד"

בעל עסק שפונה ב-2005 במסגרת תוכנית ההתנתקות הגיש לבית המשפט המחוזי מרכז תביעה בגובה 6.7 מיליון שקל נגד מדינת ישראל בבקשה לפצותו על פי שוויו האמיתי ולא לפי השווי שקבעה ועדת הזכאות של מנהלת הסיוע למתיישבי עזה וצפון השומרון (סל"ע).

 

לטענת התובעים, עזרא שלום והחברה שבבעלותו, הכלל הבסיסי בפיצוי נזיקי הוא להעמיד את הניזוק באותו מצב שבו היה נתון בעת הפגיעה, לולא הפגיעה. בפועל, נטען, קיבלו התובעים עבור מקרקעין, מבנים ותשתיות בבעלותם, שהוערכו ב-7.2 מיליון שקל, סך של כ-1.4 מיליון שקל, פיצוי שרחוק משווים הריאלי של הנכסים.

  

התובעים היו הבעלים של קרקע שעליה עמד מבנה תעשייה באזור התעשייה ארז משנת 1999. המפעלים באזור נסגרו ואזור התעשייה פונה בשנת 2005 במסגרת תכנית ההתנתקות.

 

באמצעות עורכי הדין עופר מוטולה ושי צפוני ממשרד נשיץ ברנדס ושות' טוענים התובעים כי בית המשפט העליון קבע ב-2005 כי כשפנייה לפיצוי דרך סעיפי חוק ההתנתקות לא מביאה לפיצוי התואם את שווי הנכס, יכול המפונה לפנות לבית המשפט, לפי הדין הכללי, ולתבוע פיצוי על נזקיו. "מקום בו מפקיע השלטון זכות קניין של הפרט למען צורכי הציבור", ציטטו התובעים מפסק הדין, "זכותו של הפרט היא לקבל פיצוי נאות על הפגיעה בו".

 

הערכת שמאי קבעה שווי של כ-7.2 ממיליון שקל לנכס נשוא התביעה. מכיוון שהנכס הופקע על ידי המדינה הרי שהתובעים זכאים לפיצוי שמטרתם להעמיד אותם במצב שהיה אילו לא בוטלו זכויותיהם בנכס. סכום התביעה הוא ההפרש בין שומת הנכס המצורפת לפיצוי שניתן על ידי ועדת מנהלת סל"ע בתוספת פיצוי בגין עגמת נפש בסך של 100,000 שקל.

 

טרם הוגש כתב הגנה. (א 4550/08)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אזור התעשייה ארז
צילום: אמיר כהן
מומלצים