שתף קטע נבחר

רוצים שהבישול תמיד יצליח? איזה סירים צריכים להיות לכם בבית

נטשה יצאה לברר אילו סירים צריך שיהיה בכל מטבח, איך בוחרים סיר איכותי ומה מבשלים בו. החדשות הרעות: מסתבר שצריך מעט מאוד סירים, אז אין ממש הצדקה לצאת לשופינג. החדשות הטובות: כדאי שהם יהיו איכותיים, אז אולי בכל זאת יש כאן הזדמנות לקניית פינוק למטבח

אני מקבלת חלושס ופיק ברכיים למראה סיר רחב מידות או מחבת חדשה ונוצצת. התאפקתי, אוי כמה שהתאפקתי, מלקנות את הסירים הסקסיים של ג'יימי אוליבר שפיתו אותי בחנויות של רשת גולף אנד קו. רק בגלל שג'יימי עושה לי את זה, לא

 שאני באמת זקוקה לסיר שעולה יותר מ-600 שקל. או שאולי בעצם כן? גיסתי, חובבת סירים גדולה אף יותר ממני, עדכנה אותי על קולקציית הסירים החדשה של הגורו המשותפת לשתינו, מרתה סטוארט, שמשווקת בחנויות "מייסיס" מעבר לים, ואפילו קנתה לי סיר תכלת יפיוף כזה, שמאז מוצג לראווה במזווה ומייצר מרקים נהדרים ותבשילים משגעים לשבתות. ותאמינו לי שסיר ברזל יצוק איכותי עושה את ההבדל בטעם. אבל כמה סירים אנחנו באמת צריכים במטבח הביתי? וכמה צריך להשקיע במחבת טיגון טובה או בסיר לפסטה? אפילו הארונות שלי מתחילים להתבלבל. אני, שקשה לי להיפרד מסיר אורז ישן עם תחתית חרוכה, הייתי חייבת לבדוק. ולו רק בתקווה שזה יפנה לי קצת מקום בארונות.

 

רשימת החובה של הסירים והמחבתות

שאלתי את אסף לשר, שף ומרצה לאומנות הבישול והמטבח באוניברסיטה לאמנות הבישול, אילו סירים ומחבתות אני באמת, אבל באמת, צריכה במטבח שלי. למזלי הוא צמצם לי את רשימת החובה במטבח, אבל לצערי הוא עודד אותי לבזבז, כי לטענתו חשוב להשקיע בסירים שיאריכו ימים ואפילו יעברו בירושה. מצד שני, לפחות עכשיו יש לי תירוץ להקפיץ ולטגן במחבתות של ג'יימי אוליבר.

 

אז מה חייב כל בשלן להחזיק במטבח?

  • מחבת גדולה ועמוקה (מחבת סוטאז'), קוטר 36 ס"מ, מאלומיניום בציפוי טפלון איכותי, עם ידית ארגונומית ארוכה ממתכת ומכסה פיירקס תואם, לצריבת סטייקם והקפצת בשר וירקות.
  • מחבת טפלון בקוטר 28 ס"מ עם מכסה פיירקס תואם להכנת פנקייקס, שניצלים ועוד.

  • שלוש קלחות בנפח 2.5, 4 ו-9 ליטרים, עשויות מנירוסטה עם תחתית עבה וידיות ארגונומית ממתכת. כמובן עם מכסה תואם. בסיר הכי גדול נוח מאוד לבשל פסטה בהרבה מים מומלחים, וגם מרקים, צירי עוף וירקות או ירקות שלא אוהבים צפיפות כמו קלחי תירס וארטישוק. הסיר הבינוני מתאים לבישול ירקות, מרקים בכמות קטנה יותר ועוד. הסיר הקטן עומד אצלי בלי הפסק על הגז בהיכון לבישול אורז, אבל גודלו מתאים גם להכנת רטבים.

  • סיר כבד מברזל יצוק. זו תוספת שלי, שהשף לשר לא ממש מאמין בה, כי הוא אומר שסיר כזה כבד מאוד ומסורבל לשטיפה. אחרי המלצות רבות של בשלנים ותיקים וניסיונות שלי במטבח השתכנעתי שאין כמו צלי, תבשיל שמתבשל בתנור שעות רבות או מרק נזידי משובח שהוכנו בסיר כזה. נכון, המחיר של סירי ברזל יצוק ממש מוגזם, אבל אני משכנעת את עצמי בהיגיון של לשר שזו השקעה לכל החיים.

 

מה צריך לדעת כדי לקנות נכון

ביקשתי מלשר גם טיפים לקנייה נכונה של סירים. "כל טבח מתחיל", הוא אומר, "חייב להצטייד בכלי מטבח טובים, נוחים ויקרים. כן, יקרים. אני מאמין שעל כלי מטבח לא חוסכים, כי תוצאות הבישול בסירים הנכונים מדהימות. מה גם שהמוצרים היקרים מצטיינים גם בעמידות גבוהה ומתאימים לשימוש ארוך מאוד". 

 

מה חשוב לדעת כשקונים סירים?

  • חשוב שהכלי יהיה כבד, בעל תחתית עבה ודפנות עבות, מה שיבטיח פיזור אחיד של חום ובישול איכותי יותר.
  • כדאי לקנות סירים ומחבתות שמתאימים להכנת סוגי מאכלים שונים.
  • הסיר צריך להתאים לגודלו של התנור הביתי, ויש גם להקפיד על קניית סיר מחומרים עמידים לחום גבוה.
  • גם המכסה והידית צריכים להיות עמידים לחום ותואמים בדיוק לכלי. מכסה תואם שומר מפני בריחת האדים והלחות מהסיר.

 

מאילו חומרים עשויים סירים איכותיים?

  • ברזל יצוק, חומר כבד אבל מתאים ביותר לבישול ולצלייה ארוכים ואחידים.
  • שילוב של טפלון ואלומיניום: שילוב מנצח כיוון שהאלומיניום יוצר פיזור וניצול אחיד ויעיל של חום ושכבת הטפלון מונעת הידבקות של המזון. בסירים ומחבתות כאלה חשובה במיוחד האיכות.
  • פלדת אל חלד (נירוסטה), חומר שמתאים יותר לאידוי ולבישול ופחות לטיגון, כיוון שטיגון בו יצריך עבודת ניקיון רבה במיוחד לאחר מעשה.

 

השקעתם בסירים איכותיים? עכשיו בואו לראות את הווידאו שילמד אתכם לנקות אותם ולשמור עליהם.

 


רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: gutte)

 

לכל הפוסטים של נטשה

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סיר נירוסטה מאיקאה
צילום: יוסי סליס
מחבת טפלון מקושטת של חברת "קרטס"
צילום: באדיבות חברת קרטס
סיר ענק של "ספייסס כלים וטעמים"
צילום: באדיבות ספייסס
סיר ברזל יצוק של דומו
צילום: יוסי סליס
מחבת טיגון של ג'יימי אוליבר, להשיג ברשת גולף אנד קו
צילום: Stephane Ambrozzo
לאשה בפייסבוק
מומלצים