שתף קטע נבחר

מהיר ואלגנטי: מרק ארטישוק חמצמץ

הנה מתכון למרק ארטישוק בטעם חמצמץ. המרק מתובל בכוסברה יבשה ובטימין טרי וטעמו עדין ומיוחד. השימוש בקמח תפוחי אדמה מאפשר להכין אותו גם בפסח והשימוש בתחתיות ארטישוק מוקפאות הופך את ההכנה למהירה וקלה במיוחד

מרק ארטישוק חמצמץ בניחוח טימין וכוסברה

מתכון באדיבות "סנפרוסט"

 

המרכיבים:

1 שקית (400 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות 

1 בצל גדול, קצוץ דק

2 כפות עלי טימין טרי, קצוצים

1 כפית גרגירי כוסברה כתושים

2 כפות קמח תפוחי אדמה

מלח, פלפל שחור

1/4 כוס מיץ לימון טרי

1/2 1 ליטר ציר עוף (ניתן להכין מאבקת מרק עוף)

שמן זית לטיגון


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מפשירים את תחתיות הארטישוק וחותכים לרבעים. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד הזהבה. 
  2. מוסיפים לסיר את תחתיות הארטישוק ומטגנים תוך ערבוב עד שהן משחימות.
  3. מוסיפים טימין , כוסברה ו-1 ליטר ציר העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
  4. מוסיפים בהדרגה את קמח תפוחי האדמה תוך טירפה מהירה ומבשלים 5 דקות נוספות. מסירים מהלהבה. מצננים וטוחנים עד קבלת מחית חלקה.
  5. מחזירים את המחית לסיר ומבשלים 5 דקות נוספות. במידה ויש צורך, מוסיפים את ציר העוף שנותר עד שמתקבל מרקם של מרק סמיך, אבל לא סמיך מדי. מסירים מהאש, מוסיפים מיץ לימון ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בטעם חמצמץ
צילום: אוהד ריינהרץ
מומלצים