שתף קטע נבחר

כל סודות האירוח לחג מרשים ורגוע

עוד רגע ליל הסדר, ונטשה לא לחוצה כלל. איך זה אפשרי? בעזרת הטיפים המצוינים שלה לאירוח נינוח, שכדאי להדפיס ולשמור (כי עוד רגע הרי תלחצו מהמנגל של יום העצמאות)

לחוצים לקראת החג הממשמש ובא? נטשה כאן לעזרתכם. קראו את הבלוג ובואו לשאול אותה שאלות על אירוח ועיצוב שולחן בפורום "לאשה", היום החל משעה 20:30.

 

איך אני מתארגנת לאירוח בלי לחץ

אני מכינה רשימות, מוחקת ומסמנת כל פרט כמו במבצע צבאי. יש לי רשימה של תפריט הארוחה, רשימת קניות ורשימת מטלות לעריכת שולחן וסידור חדר האוכל.

 

אני מכינה רק מנות שכבר הכנתי בהצלחה כמה פעמים. אם יש לי מתכונים חדשים אני מנסה אותם הרבה לפני החג, כך אני מונעת מעצמי את הלחץ ועוגמת הנפש של מנה שלא מצליחה.

 

אני מנסה לבחור מאכלים שאפשר להכין מראש ושמתחממים נהדר בתנור, על הגז או במיקרוגל, וכן קינוחים שיכולים להמתין בנינוחות במקרר או בפריזר עד שיגיע תור המנה האחרונה. אם אני מקפיאה מראש קינוח אני נוהגת כמו שפים מקצועיים ומקפידה להוציא אותו להפשרה כשעה עד 20 דקות לפני ההגשה.

 

אני מחלקת את הכנת הארוחה בין קרובי משפחה וכך מורידה את הלחץ. אמא שלי מכינה מרק עוף מדהים עם קניידלך וגפילטע פיש, אחותי אחראית על תוספות כמו אורז וסלטים, אני לוקחת על עצמי את הקינוחים וכך מתחלקות המטלות בין כולם. לי נותר רק לדאוג להכין מראש כלי הגשה מתאימים לכל מנה.

 

לאחרונה גיליתי את הפטנט של שכירת כלי הגשה מחברות המתמחות בכך. מסתבר שאפשר לשכור כלים גם ל-10 סועדים, ותמורת תוספת של 1 עד 5 שקל לסועד לא צריך לשטוף כלים אחרי הארוחה. הכלים מגיעים בתוך ארגזים קשיחים מרופדים בשקיות זבל, שבתוכם מניחים אחר כך את הכלים המלוכלכים. כדאי לאסוף את הכלים יום לפני האירוע כדי לבדוק שהם לא מאובקים, שבורים או מלוכלכים.

 


יומיים-שלושה לפני: קניות של הרגע האחרון (צילום: גטי אימג' בנק)

 

יומיים-שלושה לפני הארוחה

אני מכינה את כל כלי ההגשה הנחוצים: אני עוברת על רשימת המנות שלי ומכינה בהתאם צלחות, כפות, סכיני חיתוך מתאימים, כלים לרוטב, קרשי חיתוך ועוד. אני מוציאה את כל הכלים, שוטפת, מייבשת ומניחה בצורה מסודרת בפינת המטבח. 

 

אני מכינה את כל הדרוש לעריכת ועיצוב השולחן, שוטפת ומייבשת את כל מה שצריך (אגרטלים, פמוטים, מפיות וכדומה), משלימה בקניות מה שחסר ומניחה הכל במקום אחד.

 

אני דואגת לשטיפה ולהברקה של כלי הזכוכית ולהכנת כל מה שנחוץ להגשת ושתיית יין.

 

אני מארגנת ושואלת כיסאות, כריות נוחות, שולחן נוסף לילדים ושאר רהיטים חסרים.

 

אני עוברת על התפריט לארוחה ועושה קניות אחרונות של מצרכים חסרים ושל פרחים טריים.

 


יום לפני: עורכים את השולחן (צילום: יוסי סליס)

 

יום לפני הארוחה

בערב שלפני האירוח אני משלימה כמה שיותר מהמטלות במטבח (כמובן שהפעם הסדר יוצא בשבת, ולכן שומרי מסורת יצטרכו למצוא פתרונות אחרים). אני:

  • מכינה קינוחים
  • משרה בשר במרינדה
  • שוטפת דגים ושומרת אותם על ניילון נצמד, בתוך כלי פלסטיק שבתחתיתו קרח
  • מכינה את כל הרטבים ומאחסנת במקרר בצנצנות סגורות, כך שלפני ההגשה צריך רק לנער והרוטב מוכן
  • שוטפת ומייבשת ירקות לתוספות ולסלט: עשבי תבלין ועלים לסלט אני שומרת בנייר סופג; ירקות שלא מגירים נוזלים אני חותכת מראש ושומרת בכלי פלסטיק סגור או בשקית זיפ לוק.

 

בערב שלפני הארוחה אני גם עורכת את השולחן. כך אני יכולה לבדוק אם משהו חסר בסידור שחשבתי עליו ולהשלים חסרים. אפילו את הפרחים אני מסדרת יום לפני: אני שמה במים מזון לצמחים וכמה טיפות מיץ לימון הם נראים רעננים גם יום אחר כך.

 

אני מסדרת את הפריטים במקרר לפי סדר המנות כדי שאוכל לשלוף אותם במהירות ובנוחות ברגע האמת. כך, כשהאורחים כבר מתיישבים לשולחן אני לא צריכה להוציא את כל תכולת המקרר כדי למצוא את החזרת לגפילטע פיש.

 


ביום הארוחה: נטשה מוצאת זמן להירגע. ברור, לא? (צילום: Able Stock) 

 

ביום הארוחה

זה הזמן לכל הבישולים וההכנות של הרגע האחרון. כמו חימום סירים בתנור או על הגז, סידור בצלחות הגשה מחוץ למקרר של מאכלים שלא דורשים קירור וכדומה.

 

אני קופצת לתחנת דלק וקונה שקיות קרח לערב. אם אין מקום במקפיא אני שומרת את השקיות בתוך גיגית עם מלח גס שמונע הפשרה מהירה.

 

אני משתדלת למצוא רגע לסידור אחרון של הבית ולריקון הכיור והמדיח מכלים כדי שיהיה קל לפנות אליהם את הכלים המלוכלכים.

 

אני לא שוכחת להכין את השירותים והאמבטיה לנוחיות האורחים, כולל הכנת מגבות ידיים, נרות ריחניים, מטהרי אוויר וכו'.

 

והכי חשוב: אני משתדלת מאוד להשאיר לי פסק זמן רגוע ונינוח, ממש לפני שהאורחים מגיעים.

 

חג שמח!

 

רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: Gutte)

 

לכל הפוסטים של נטשה

 

השבוע בעיתון "לאשה":

  • ארוחת חג קלה מחומרי גלם מקומיים
  • לכבוד פסח: עושים סדר פנימי
  • בדקנו כמה באמת עולה להיות אישה

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נטשה עורכת שולחן
צילום: יוסי סליס
צילום: שי רוזנצוויג
סטייליסטיות "לאשה" מציעות רעיונות לעיצוב השולחן
צילום: שי רוזנצוויג
צילום: שי רוזנצוויג
עוד רעיונות נפלאים לשולחן החג
צילום: שי רוזנצוויג
לאשה בפייסבוק
מומלצים