שתף קטע נבחר

ממצרים ללבנון

גולי זילברשטיין חזר מפסטיבל וידאו-ארט בינלאומי כשבידו ציון לשבח מחבר השופטים. השילוב בין יציאת מצרים של העבריים עם תמונות מלחמה של אותו עם שנלחם בשכניו, עשו את העבודה

 

 

הכל התחיל כשגולי זילברשטיין, בן 38, שמע במקרה את השיר "what have i left undone" של rude awakening  - קטע מוזיקלי שבתוכו סימפולים מתוך הסרט "עשרת הדיברות". "זה קרה סמוך למלחמת לבנון השניה", הוא מספר, "והקלטתי, בלי דעת, עשרות שעות של חומרי מלחמה ששודרו בטלוויזיה. לא ידעתי מה אני אוסף, פשוט אספתי, עד אשר השיר והקטעים התחברו אחד לשני".

 

התוצאה היא הוידאו-ארט שמופיע כאן עבורכם: re:commandments שחזר עכשיו מפסטיבל וידאו-ארט בינלאומי בפריז כשבידו ציון לשבח של השופטים. צפיה בו מגלה תוהו ובוהו של צלילים, תמונות וחיבורים שנראים בלתי אפשריים: מלחמה ישראלית בלבנון ויציאת בני ישראל ממצרים.

 

"מבחינתי הקטעים מתחברים מהפן האנושי שלהם", הוא אומר, "החולשות האנושיות והמצבים הרעים שבני אנוש מביאים על עצמם. כמובן שגם ענין של משבר מנהיגות מתחבר כאן בצורה חזקה. הסרט מביט מתוך ישראל על הצורה בה המזרח התיכון נתפס בסוגי מדיה בינלאומיים שונים - קולנוע הוליוודי, שידורי חדשות בינלאומיים, צילום תיירותי, ובוחן דרכם מיתוסים, סתירות ואשליות בתקשורת ההמונים".

 

זילברשטיין למד תואר ראשון בחוג לקולנוע בת"א ותואר שני באמנות המדיה בניו יורק, שם החל לעשות סרטי וידאו-ארט. "ראיתי שאני יכול להתבטא כשבידי רק מצלמת וידאו ומחשב עם תוכנת עריכה בבית", הוא מסביר, "עדיין נשאר בי החיידק של הקולנוע אבל ככל שאני מתעסק בוידאו-ארט יותר, הוא הולך ומתפוגג".

 

זילברשטיין מגדיר את היצירות שלו כ- "גם קולנוע נסיוני וגם וידאו ארט". מבחינתו הוא יכול להתבטא במדיום הזה טוב יותר מאשר בקולנוע. "העובדה שהכלים כל כך זמינים", הוא אומר, "והעובדה שאני יכול ליצור "כאן ועכשיו" - בניגוד ליצירה קולנועית שאורכת שנים - והעובדה שאני יכול לבנות סרט בפרץ של לילה, זה הגדולה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זילברשטיין. יציאת מצרים
צילום: דנה ונדר
לאתר ההטבות
מומלצים