שתף קטע נבחר

קבלן הבניין דורש מהכנסת תוספת ענק

החברה הקבלנית "שפיר" שהקימה את האגף החדש במשכן הכנסת דורשת מהכנסת יותר ממאה מיליוני שקלים בנוסף לסכום שהוסכם עליו בסך 190 מיליון שקל, בשל שינויים שהוכנסו במהלך העבודה על המבנה

החברה הקבלנית "שפיר" שהקימה את האגף החדש במשכן הכנסת דורשת מהכנסת מאות מיליוני שקלים. זאת, בנוסף לסכום המקורי שהוסכם עליו לביצוע העבודות, בסך 190 מיליון שקל.

 

חשב הכנסת, אבי לוי גילה זאת היום בוועדה המשותפת של תקציב הכנסת. הוא טען כי מדובר ב"סכום הזוי לחלוטין", אבל הוסיף כי מתנהל על סוגיה זו משא ומתן עם החברה. לוי הדגיש כי "לא בא בחשבון שהכנסת תיעתר לתביעה". עם זאת, הוא סירב לגלות מה הוא היקפה המדויק של הדרישה ובכמה מדובר. יו"ר הוועדה, ח"כ דוד טל (קדימה), אמר כי "ברור שמדובר ביותר מ-100 מיליון שקל".

 

חברת שפיר זכתה במכרז להקמת האגף החדש בראשית העשור. האגף הוקם בשיטת P.F.I, שמשמעותה פריסת התשלום על פני 25 שנה, כשהמכרז היה על גובה התשלום השנתי. בזמנו סוכם שהתשלום יעמוד על 14 מיליון שקל. עם זאת, בערכים הנוכחיים, כפי שהסביר חשב הכנסת, היה השיפוץ אמור לעלות 190 מיליון שקל.

 

"שינויים שנעשו במהלך העבודה"

 מנכ"ל הכנסת, אבי בלשניקוב, הוסיף לדברי החשב, כי מדובר בתביעות שונות על שינויים שהוכנסו במהלך העבודה במבנה המתוכנן. הוא גילה בעצמו כי הכנסת הפעילה מצידה סעיף בחוזה, שקנס את החברה בתשלום של 32 מיליון שקל על פיגור של שנתיים בלוח הזמנים. "בבירור שנערוך עם החברה כל צד יעלה את הטענות מטעמו,ובסוף יוחלט עם מי הצדק,ובכמה כסף מדובר", אומר בלשניקוב.

 

החשב הוסיף, כי היו שינויים במבנה שהכנסת ביקשה, כמו בנוגע לחדרי הוועדות החדשים שהיו כרוכים בתוספת של 14 מיליון שקל לתקציב שנקבע עבור הקמת האגף החדש.

 

לוועדה נמסר כי בדיקת התביעות של חברת שפיר נמצאת בעיצומה וההכרעה עשויה להתברר בתוך שלושה-ארבעה חודשים. "סביר להניח שבהסכם ההתקשרות היו נקודות בתחום האפור, מאחר שמלכתחילה תחשיב העלויות היה יותר כללי במובן של מסגרת כוללת שלא ירדה לפרטים כפי שהתבררו במהלך עבודות ההקמה".

 

המחלוקת נחשפה בדיון שערכה וועדת התקציב, בנוגע להעברת עודפים מתקציב הכנסת לשנת 2007 לתקציב השוטף. מדובר בעודפים של 68 מיליון שקלים, כשבנוסף להם קיימת יתרה של 23 מיליון שקל שהוחזרה לאוצר.

 

המנכ"ל וחשב הכנסת הסבירו כי העודפים אינם סכומים שניתן היה לחסוך, אלא התחייבויות שניתנו בשנה שעברה, אך ביצעו בפועל רק בראשית השנה. מעודפים אלה הועברו כ-14 מיליון שקל להקמת האגף החדש. יצויין כי תקציב הכנסת כולו הוא 468 מיליון שקלים, כך שהתוספת תהווה חלק נכבד מהתקציב.

 

עד כה לא ניתן היה להשיג את תגובתה של חברת שפיר.

 

תקציב הכנסת: יוגדל ה"קשר עם הציבור"

בנוסף לסוגיית הקבלן, אישרה ועדת התקציב תוספות נוספות לתקציב הכנסת, על חשבון העודפים התקציביים. בין השאר, אישרה ועדת התקציב העברת עודפים של כ-1.5 מיליון שקל למימון "הקשר עם הציבור" של חברי הכנסת, עבור רכישות שונות, כשמותר לח"כים להעביר משנה לשנה 12 אלף שקל מההקצבה השנתית שלהם שעומדת על כ-68 אלף שקל.

 

ההעברות הכבדות ביותר (כ-17 מיליון שקל) הן בנושאי הביטחון ואבטחת הח"כים. בין השאר, ימומן רכב משוריין למספר ח"כים לפי החלטת השב"כ. עוד אושרה העברה של מיליון שקלים למימון תכנית המיגון של גג המשכן ואולם המליאה. כאן התברר כי ההוצאה בפועל עמדה על 4 מיליון שקל לעומת 6 מיליון בתכנון. עם זאת ההעברות הביטחוניות כוללות גם 150 אלף שקל עבור מדים לאנשי משמר הכנסת ו-30 אלף שקל למימון פעולות רווחה וספורט לשומרים.

 

המנכ"ל בלשניקוב אמר לוועדה כי הכנסת איננה עובדת כמו משרדי הממשלה, שמנהליהם מאיצים בכפופים להם לקראת סוף השנה לנצל את מלוא התקציב אחרת הוא יקוצץ בשנה הבאה. "השיטה הזאת לא עובדת אצלנו. לפי הנחיית יו'ר הכנסת אנחנו עובדים בחשיבה שוטפת איך להוציא פחות ממה שהוקצב". הוא ציין לדוגמה את תקציב הנסיעות לחו"ל של חברי הכנסת שקוצץ בפועל מ-2.5 מיליון ל-2 מיליון שקל.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האגף החדש של הכנסת: הקבלן צריך עוד כסף
צילום: גיל יוחנן
מומלצים