שתף קטע נבחר

פשטידת קישואים, כרישה וגבינות

שאתם יכולים להכין כמנה ראשונה ולמחרת, אחרי ארוחת החג הכבדה - היא תהיה מצוינת לארוז ולקחת לפיקניק

   

 

פשטידת קישואים, כרישה וגבינות לפסח ובכלל

תבנית בגודל 30 על 20 ס"מ

האמת היא שהיא טעימה תמיד, הפשטידה הירוקה ונטולת הקמח והבצק הזאת, אבל איכשהו, בימים של חול המועד, כשגם אפשר לארוז ריבועים כאלה ולאכול אותם בפיקניק – היא אפילו טעימה יותר.

 

המרכיבים

2-3 כפות שמן זית

2 כרישות, החלק הלבן בלבד, פרוסות דק

2 בצלים לבנים, קצוצים דק

1 כפית סוכר

6 קישואים, פרוסים דק

מלח, פלפל שחור

1 כפית סוכר

1 מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה

1 קוביה (250 גרם) גבינת פטה, מגוררת

3 ביצים

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול (%15 שומן)

1 כוס שמיר ופטרוזיליה קצוצים דק

 

ההכנה

1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל, הכרשה והסוכר, מטגנים כמה דקות מעל להבה בינונית עד שהם מתרככים ומתחילים להזהיב (תוספת הסוכר לטיגון מעניקה טעם קרמלי לבצל ולכרשה, ועוזרת בהזהבה). מוסיפים את הקישואים ומטגנים עוד כ-10 דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבים קלות.

 

2. בינתיים, מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.

 

3. מעבירים את הקישואים, הבצל והכרשה לתבנית, ומשטחים אותם בשכבה אחידה. טורפים בקערה את הגבינות, הביצים והשמנת, עד שמתקבלת עיסה אחדה והביצים נטמעות היטב. מתבלים בפלפל ואם צריך גם קצת מלח, אבל זוכרים שגבינת הפטה מלוחה. מוסיפים את השמיר והפטרוזיליה ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים על שכבת הקישואים בתבנית ואופים 40 דקות או עד שמתקבלת פשטידה יציבה מאוד וזהובה מאוד. מוציאים. טעים חמים וגם קר, וגם בטמפרטורת החדר.

 



פורסם לראשונה 21/04/2008 14:30

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כיף לא רק בפסח. קישואים, כרישה וגבינות
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן היא עורכת "שף"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים