שתף קטע נבחר

ביקורת מסעדה: למהר ולרוץ ל"שגב אקספרס"

אמיר קמינר טוען שממש כדאי ללכת ל"שגב אקספרס" בזכות התפריט היצירתי, התמחור המשתלם והשירות המקצועי - אפילו אם לא תמיד יש מקום

מנהג נפסד חדש בא למדינה: כשאתה מתקשר למסעדות אופנתיות או סתם פופולריות, המארחת אומרת לך שהתפוסה מלאה, רשימת ההזמנות מפוצצת, ואין מצב שיהיה מקום פנוי בשלושת הימים הקרובים. ואז, כשהעקשנים שבינינו מחליטים להתייצב, אולי בכל זאת קרה איזשהו נס, הם מגלים שלא מעט שולחנות חפים מסועדים. מה שעוד יותר מבאס - גם אחרי שסיימת את מעשה הבליסה, הם עדיין עומדים ריקים.

 

וכך, כשהפמליה שלי החליטה בספונטניות לקפוץ ל"שגב אקספרס", בבועת הפרסום והתקשורת של רמת החי"ל, הודיעה המארחת האדיבה בטלפון שיהיה מקום רק בעוד שעתיים-שלוש. התחננו וניסינו לשדל, אבל לא עזר. שותפיי המורעבים לנסיעה - חברי המכונה הנסיך הרוסי ו-ש' היחצנית המשעשעת - איימו שישליכו אותי בצד הדרך אם לא אשתמש, לשם שינוי, בשם המדור כדי לקצר הליכים. זה עזר רק למחצה - המארחת הפנתה אותנו למנהל, וזה הציע שלמרות שאין דרגש פנוי, נבוא ואולי העניינים יסתדרו.

 

כשהתייצבנו לבסוף בחלל המרהיב של המסעדה, שמשלב אלמנטים מתרבויות שונות (לנסיך הרוסי זה הזכיר תפאורה של סרט פולחן פוסט-מודרניסטי) הבחנו שיש מספיק שולחנות שאינם תפוסים, ואלה עדיין לא אוכלסו גם כשיצאנו.

 

אחרי כל ההקדמה הזאת, הגיע הזמן להסתער על התפריט. "שגב אקספרס" היא אחותה הצעירה, הקלילה והזולה של "שגב‭,"‬ מסעדת היוקרה של השף הטלוויזיוני שגב משה מהרצליה פיתוח. שגב מציע לנתיני המתחם ארוחה עסקית במחירים נגישים: 49 שקל, 59 שקל, 69 שקל. היא כוללת מנה ראשונה, עיקרית וקנקן מים המשלב לואיזה, נענע ותותים טריים.

 

בראשונות כירסמתי בהנאה סלט אסייתי גאוני (הודות לשילוב של נבטים-קולרבי-צנון-ג'ינג'ר‭,(‬ רענן ומעט חריף. הפרטנרים, שעסוקים רוב חייהם בספירת קלוריות, בחרו סלט קיסר בתוספת נתחי עוף. לטעמם הוא היה בסדר אבל קצת יבש. הדים-סאם במילוי שרימפס וסרטנים ברוטב סויה-אננס וצנון נשמע מבטיח, אבל לא סחט מ-ש' קריאות התפעלות. היא טענה שטעמיו כמעט לא מורגשים. גם הנסיך הרוסי לא נראה נסער.

 

בעיקריות התפעמנו משרימפס בחלב קוקוס שהוגשו עם שורשים, פלפלים חריפים, צמחי תבלין וירקות גינה. הקדירה נראתה כמו שוק ססגוני בתאילנד אפילו הנסיך הרוסי, שלא סובל מאכלים מלוכסנים, פצח בפיוט‭":‬זה עשיר בטעמים, סוחף, מלא השראה". התרשמתי מאוד גם מהפסטה בולוניה - השילוב בין רצועות הפסטה הרחבות, הבשר הטחון והרוטב (עגבניות, שום, צמחי תבלין, יין אדום ופטריות כמהין) היה מדויק ועסיסי. בעיקריות רק הפרגיות הסגולות (שקיבלו את שמן מאגסים סגולים) התגלו כאכזבה חלקית. הן היו אמנם טעימות, אבל הרוטב, שנרקח מיין מתוק, היה סמיך והשתלט על המנה.

 

אל תהססו לחרוג מסד העסקית ולהתמסר לקינוחים הנהדרים: חטיפי השוקולד הבלגי ‭12)‬ שקל ליחידה) היו מעולים, וגלידת המוזלי ‭21)‬ שקל) הייתה מפתיעה ומענגת.

 

כדאי לדהור ל"שגב אקספרס" בזכות התפריט היצירתי והמושקע, התמחור ההוגן והמשתלם, השירות הקשוב והמקצועי ואופן ההגשה האסתטי והמוקפד, וגם מפני שתמיד יש סיכוי שתפגשו שם את סנדרה רינגלר, זוגתו של בעל הבית. לנו אפילו היה בונוס: ביציאה פגשנו את סטייליסטית-העל מלווה בחברתה הטובה אורלי ויינרמן, שקפצה לביקור מולדת. מה שבטוח, הן לא היו זקוקות לחסדי המארחת.

 

  • "שגב אקספרס", הברזל ‭,38‬ רמת החי"ל, ת"א, ‭077-4142026/7‬

 

מחיר העסקית: 49 שקל, 59 שקל, 69 שקל

מטבח: שף

ואם חורגים מהדיל: קוקטיילים יצירתיים וקינוחים מלבבים

שעות העסקית: א'-‬ה' ‭18:00-12:00‬

חנייה: ברחובות הסמוכים ובמגרשי החנייה באזור (בתשלום)

ציון: 8.8

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תפריט יצירתי
צילום: שלום בר-טל
מומלצים