שתף קטע נבחר

נעקצתם? נכוויתם? עייפתם? שימו שמן (אתרי)

לכבוד עונת הכוויות והעקיצות, הנה כמה פתרונות אלטרנטיביים (אך פרקטיים להפליא)

אחרי הכוויות מהמנגל, לפני כוויות השמש ועקיצות יתושים ונגד כאבי הראש והתשישות של חום הקיץ, כדי שתכינו קצת שמן וכמה עשבי מרפא בארון התרופות שלכם.

 

כוויות שמש

 

לא הייתם חכמים בשמש? ערבבו 3 טיפות שמן קמומיל ו־3 טיפות שמן זרעי גזר בכף שמן שקדים, שפכו את התערובת לאמבטיה פושרת, וטבלו בה כל 4 שעות. "שמן הקמומיל מרגיע את האדמומיות והכאב, ואילו שמן זרעי הגזר מסייע למניעת יובש והזדקנות של העור כתוצאה מהצריבה", מסביר גרי קלברג, מנהל תחום ארומתרפיה בחברת "ארומה לייף" בכתבה המתפרסמת בגיליון "לאשה" של השבוע. "הטבילה באמבט מרגיעה ומאפשרת ספיגה של השמנים על שטחי עור גדולים, ללא צורך בעיסוי ומגע שעלולים לכאוב".

 

שירי חבקין, מטפלת בפרחי באך וצמחי מרפא, ורוקחת משחות טיפוליות וקוסמטיות מצמחי מרפא מראש פינה, מציעה אפשרות נוספת: "קוטפים עלה אלוורה (קקטוס שגדל גם בגינות ציבוריות) עושים חתך לאורכו, בעזרת כפית מוציאים את הג'ל שהוא מכיל, ממלאים תבניות קרח ושומרים במקפיא. הג'ל מרגיע ומרפא את העור הצרוב, הקוביות הקפואות נוחות לשימוש והקור מרגיע את הצריבה. אם לא מקפיאים, הג'ל נשמר במקרר כשבוע. אפשר גם לשמור את העלים השלמים במקרר ולפתוח בשעת הצורך".

 

כוויות חום ואש

 

"לשמן לבנדר יש תכונות מפחיתות כאב, משום שהוא מאלחש קלות את קצות העצבים" מסביר גרי קלברג. "זהו שמן שנוגד זיהומים ומסייע בשיקום העור, ולכן מומלץ נגד כוויות שריטות וחתכים". היות שלבנדר הוא אחד השמנים הבודדים שאפשר לטפטף ישירות על העור, ללא דילול בשמן נשא, אפשר לטפטף כמה טיפות ממנו ישירות על הכוויה, ואז לחבוש בגזה סטרילית (או להשתמש בקוביות ג'ל אלוורה, כמובן).

 

עקיצות

 

שמן עץ התה, שגם אותו אפשר למרוח ישירות על העור, הוא בעל תכונות אנטיספטיות. לאלחוש ודיכוי הגרד כדאי להשתמש בשמן לבנדר. קלברג ממליץ לערבב כמות שווה של טיפות משני השמנים ולכסות את האזור הנגוע.

 

שירי חבקין ממליצה לערבב כפית שמן שקדים מכבישה קרה, ביחד עם 10 טיפות שמן לבנדר, 10 טיפות שמן עץ התה, ולהוסיף לתערובת גם 5 טיפות שמן גרניום, שמחטא ומחדש תאי עור. את התערובת הזו יש להקציף היטב (במערבל ידני או במזלג) יחד עם 50 סמ"ק ג'ל טבעי (להשיג בבתי טבע או אצל קוסמטיקאיות), שנספג בקלות בעור ונעים למגע בעיקר בקיץ. ההקצפה מחברת בין כל המרכיבים ומעניקה להם מרקם נעים ונוח לשימוש.

 

את התכשיר אפשר לשמור במקרר בצנצנת כהה (שמונעת נזקי התחמצנות) עד כשנה. הוא מרגיע עקיצות וטוב גם לטיפול בפצעים, כוויות קלות ואפילו פצעי בגרות.

 

"אם במקום העקיצה התפתחה תגובה אלרגית, והעור מסביב אדום, נפוח וכואב, מומלץ להוסיף לתערובת הזו עוד 10 טיפות של תמצית רסקיו של פרחי באך (להשיג בבתי מרקחת), שידוע כמרגיע טראומות נפשיות וגופניות".

 

דחיית חרקים

 

שמן גרניום, שמן לימון, שמן אקליפטוס לימוני, או שמן ציטרונלה - "כל אחת מהתמציות מתאימה לדחיית חרקים ואפשר לערבב גם כמה סוגים יחד", אומר קלברג, "אך יש להיזהר משימוש באקליפטוס לימוני כשיש בסביבה תינוקות מתחת גיל שנה, ומשימוש בגרניום בנוכחות נשים בהריון".

 

הדרך היעילה ביותר להשתמש בשמנים לצורך זה היא בעזרת שימוש במבער. את השמנים מטפטפים לתוך המים שבמבער: 5 – 6 טיפות בחדר המגורים או בכל חדר גדול, לא יותר מ־4 טיפות בחדרי הילדים ובחדרים קטנים.

 

אפשר גם להכין תערובת של 50 סמ"ק מים ועשר טיפות שמן (סוג אחד של שמן או תערובת של כמה שמנים) ובאמצעות בקבוק ריסוס לרסס בחלל החדר, לאורך הקירות, על אדני חלונות, בסביבת קני נמלים ואפילו על הגוף כשיוצאים לטבע. "אפשר גם לטפטף 2 – 30 טיפות של שמן ציטרונלה לדלי מי שטיפת הרצפה. לבני אדם הריח נעים מאוד, אך לא כך לחרקים" מוסיף קלברג.

 

"לדחיית יתושים ופרעושים אפשר להשתמש גם בפורמולה שנקראת 'לוס מוסקיטוס', המכילה שמני עץ התה, ברוש, ציטרונלה וארז. לחיסול קיני נמלים מומלץ לפזר טלק תינוקות בסביבת הקן. הנמלים נושאות את האבקה לתוכו ונחנקות".

 

צריבת מדוזות

 

חבקין מציעה להשתמש בקוביות ג'ל אלוורה. קלנברג ממליץ על תערובת שמכינים מכף שמן אובלפיחה (להשיג בבתי מרקחת וטבע) ו־10 טיפות שמן לבנדר, אותה מורחים על האזור הכואב.

 

עייפות

 

"טפטפו 2 – 3 טיפות שמן מנטה על בד נקי או נייר טישו והניחו בפתח המזגן (ברכב או במשרד). הריח יתפזר בחלל וישמור על עירנות ורעננות", מבטיח קלברג.

 

כאבי ראש

 

במקביל לשתייה ולמנוחה, כדאי לטפטף 2 טיפות שמן מנטה, 2 טיפות לבנדר ו־2 טיפות שמן לימון או שמן אשכולית על ממחטה. החזיקו אותה צמוד לאף ושאפו עמוק עד שהכאב עובר. אפשר לנסות את השיטה גם בכאבי ראש כרוניים או מיגרנה.

 

מכת שמש או התייבשות קלה

 

כדי לקרר את הגוף חבקין ממליצה על חליטת צמחי מרפא מקררים, כמו מנטה, נפית החתול ולואיזה. מערבבים כף מכל אחד מהצמחים בארבע כוסות מים רותחים, מוסיפים חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר אורגני, מחכים כעשר דקות, מסננים, ממתיקים לפי הצורך ושותים פושר או קר במשך היום. אפשר גם לשתות מיץ אבטיח או מלון קר.

 

מה מחכה לכם בגיליון לאשה השבוע? הקליקו כאן כדי לגלות

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מזור לכל צרה. שמן אתרי
צילום: index open
לאשה בפייסבוק
מומלצים