שתף קטע נבחר

בואיקוס

דקה וחצי עבודה, בצק אחד בולגרי ונפלא, ויש מאפי גבינה פריכים וקטנים לחג ובכלל

 

בואיקוס בולגריים קלים

אין אירוע ב"לאשה" בלי המאפים הבולגריים האלה, מפני שבימים חגיגיים, לעורכת הגרפית מיכל שרון אסור לבוא בשערי המערכת בלעדיהם. תחקיר ממוקד הניב את האינפורמציה הבאה: זהו מתכון של חברתה דפנה בכר, שקיבלה אותו מסבתה רגינה. קנינו.

 

המרכיבים (35-30 יחידות)

3 כוסות (420 גרם) קמח תופח

3 כוסות גבינות מלוחות וצהובות מעורבבות מגוררות דק, הכוללות גם גבינה בולגרית או פטה, וגם גבינה צהובה בעלת חריפות מסוימת כמו קשקבל או צ'דר

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

200 גרם חמאה, רכה, חתוכה לקוביות גדולות

מלח, לפי הטעם (תלוי במידת המליחות של הגבינה הבולגרית או הפטה שהוספתם. כדאי לטעום)

לזרייה

ביצה, טרופה

זרעוני שומשום או קצח

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים שתי תבניות תנור בניייר אפייה.

2. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים  בידיים עד שמתקבל בצק רך אבל דביק קלות. עכשיו יש שתי אפשרויות: א. אם ממהרים, לוקחים מהבצק פיסות קטנות, ויוצרים מהן כדורים, בגודל של עגבניות שרי בערך. מניחים בתבנית במרווחים של 3 ס"מ ומשטחים קצת. ב. האפשרות השנייה, שיוצרות בואיקוס בעלי שוליים אחידים במראה עוגייתי יותר, היא לקמח משטח עבודה, להניח עליו את הבצק, לשטח קצת בידיים (לא חייבים להשתמש במערוך) לעובי של כ-4 ס"מ ולקרוץ בכוס עיגולים, בקוטר של 2-3 ס"מ. מניחים בתבניות במרווחים של 3 ס"מ.

3. מורחים כל עיגול בביצה הטרופה וזורים מלמעלה שומשום או קצח. אופים כ-15 דקות, או עד הזהבה.

4. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום עד יומיים, או במקפיא עד שבועיים.


בשבוע הבא: עוגת הגבינה הכי קלה והכי טעימה שיש (צילום: יוסי סליס)

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
בואיקוס. לשבועות, אבל לא רק
צילום: יוסי סליס
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים