שתף קטע נבחר

עוגת הגבינה הקלה ביותר

לכבוד שבועות: כך תכינו, תוך דקות ספורות ממש, את עוגת הגבינה הקרה שתביא לכם כבוד ויקר

 

 

עוגת גבינה קרה וקלה מאוד

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

העבודה מינימלית, אף כי היא כוללת הכאת ביסקוויטים תמימים בפטיש שניצלים, אבל זהו, כמעט. מלבד זאת רק מערבבים גבינת שמנת וקצפת ומורחים, שימו לב לקלות, בקונפיטורה מוכנה ואיכותית.

 

המרכיבים

לתחתית

200 גרם ביסקוויטים (כמו פתי בר למשל)

100 גרם חמאה, מומסת

לשכבת הגבינה

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2/3 כוס (80 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

500 גרם גבינת שמנת 30% שומן (אל תנסו לעבוד עם גבינות אחרות. העוגה עשויה שלא להתייצב)

לציפוי

כ-2/3 כוס קונפיטורה (מרקחת שבתוכה פירות שלמים) של פטל או דובדבנים

 

ההכנה

1. התחתית: שמים את הביסקוויטים בשקית, סוגרים היטב, אורזים במגבת וחובטים בהם במערוך או בפטיש שניצלים, עד שהביסקוויטים הופכים לפירורים קטנים. אפשר לעשות את אותה פעולה במעבד מזון, אבל עם המערוך זה הרבה יותר כיף. מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שכל הפירורים ספוגים בחמאה.

2. מעבירים לתבנית ומרפדים את התחתית בשכבה אחידה של פירורים. מועכים קצת, אפשר בידיים ואפשר בכף, כדי ששכבת הפירורים תהיה אחידה ודחוסה. מאחסנים במקרר עד להרכבת העוגה.

3. שכבת הגבינה: מקציפים בקערת המערבל את השמנת המתוקה עם הסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד. מוסיפים את תמצית הווניל הגבינה ומערבבים, ידנית עד שמתקבל קרם אחיד. מורחים על שכבת הבסיס שבתבנית ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות (עד יום) לייצוב.

4. ההגשה: מסדרים על העוגה הקרה והיציבה את הפטל (או הדובדבנים) מתוך הקונפיטורה, ומטפטפים מלמעלה גם את המרקחת עצמה. מגישים.

 

איך שומרים?

עד שלושה ימים, עטופה היטב, במקרר.

 

הקליקו כאן לכל המתכונים של שף בווידאו

הקליקו כאן כדי לגלות מה מחכה לכם בגיליון השבוע

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
קלה וטעימה. עוגת גבינה קרה
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" ב"לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים