שתף קטע נבחר

אמנות במטבח: יוצרות קרמיקה ששווה להכיר

אוהבים דברים יפים? זה בשבילכם: נטשה חולקת עם כולנו את כלי הקרמיקה הייחודיים שגילתה במסגרת עבודתה כסטייליסטית בעיתון "לאשה"

אחד הכיפים הגדולים בעבודה שלי כסטייליסטית הוא שאני כל הזמן מגלה עוד ועוד פריטים, כלים ואבזרים יפים. לא תמיד אני יכולה להרשות לעצמי לקנות את כל הפריטים היפים שאני רואה, ולכן אני מספקת את תאוותי לדברים יפים בכך שאני משתמשת בהם לעיצוב צילומים מקסימים. הפעם חשבתי לספר לכם על כלי הקרמיקה הייחודיים שיוצרות שתי אומניות שאני אוהבת במיוחד, כדי שתוכלו גם אתם ליהנות מכל היופי הזה.

 

היופי שבחוסר השלמות

התאהבתי בכלי הקרמיקה שיוצרת בעבודת יד מיכל פולק כשהשף חנוך בר-שלום הביא כמה צלחות מדהימות שלה לצילומים. משהו בצורה האורגנית המרושלת של הכלים, בטקסטורות הגסות ובצבעים הרוויים כבש את ליבי. מיד נסעתי לפולק והעמסתי המון כלים יפהפיים לצילומים הבאים. כשחזרתי לסטודיו שמחתי לגלות שכל מה שאני מניחה בצלחות האלה נראה מגרה בזכות היופי הפשוט והים תיכוני שמזכיר לי כלים מפרובאנס או טוסקנה.

 


חוסר שלמות יפהפה (צילום: יוסי סליס)

 

התרשמתי מאוד מחוסר השלמות של הכלים של פולק: בצלחת אחת יש שריטה על הגלזורה, בקערה אחרת הצבע לא אחיד וברוב הכלים השוליים מתעקמים, וזה בדיוק החן שלהם. ה"פגמים" הללו מייחדים את הכלים מכלים אחרים שעשויים בשטאנץ תעשייתי.

 

מחירים: מ-40 שקל לקעריות ועד 1,000 שקל לאגרטלים ולכלי הגשה ענקיים.

כתובת: מיכל פולק, גבעתי 20 רמת גן, 03-6777867.

 

פרחים ושוקולדים בתיאטרון המתוק

הכלים של הקרמיקאית הדס אלה שונים מאוד מהכלים האורגניים של מיכל פולק. הם לבנים, מודרניים, בעלי קווים נקיים ומדויקים וגלזורה לבנה ומבריקה. אבל כמו אצל פולק, היצירתיות ניכרת בכל כלי וכלי. כשנתקלתי לראשונה בכלים של אלה ידעתי מיד שהיא מאוד אוהבת מתוקים, ובמיוחד שוקולד ועוגות.

 

 

צלחת הגשה של הדס אלה: שקעים קטנים ומושלמים לטראפלס (צילום: יוסי דה-פונס)

 

במקום צלחות הגשה לבנות סטנדרטיות יצרה אלה במות קטנות למנות אחרונות ולמתוקים, שאם מניחים בהם פרוסת עוגה או פיסת טראפלס מקבלים פיתוי שאי

 אפשר לעמוד בפניו. ב"תיאטרון המתוק" של אלה מככבות צלחות משולשות לעוגה שנראות כמו פרוסות מעוגה שלמה, וגם כלים קרמיים לטראפלס עם שקעים מושלמים, שכל אחד מהם מתאים לבונבון מפתה אחד. גיליתי גם שאם ממלאים את השקעים במעט מים ומניחים בתוכם פרחים קטנים מקבלים סידור פרחים שהופך כל שולחן לחגיגה.

 

מחירים: מ-10 שקלים לקעריות ועד 299 שקל לצלחות הגשה גדולות מאוד.

לפרטים: הדס אלה, 050-7555533.

 


רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: Gutte)

 

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צלחת פרוסה לעוגה של הדס אלה
צילום: אודי וולך
צילום: יוסי סליס
מאפה ריקוטה בצלחת של מיכל פולק. הקליקו על התמונה כדי לראות את המתכון
צילום: יוסי סליס
צלחת עם במה לעוגה של הדס אלה
צילום: יוסי דה-פונס
צילום: יוסי סליס
בואיקוס בקערה של מיכל פולק. הקליקו על התמונה כדי לראות את המתכון
צילום: יוסי סליס
הדס אלה: מעצבת עם כבוד לשוקולד
צילום: עודד אנטמן
לא רק מתוקים. זיתים בכלי של הדס אלה
צילום: עודד אנטמן
לאשה בפייסבוק
מומלצים