שתף קטע נבחר

מתוקים עם פירות, בכלום עבודה

לקט קייצי: אחד אפוי, אבל בקלות, ואחד דורש הפעלה של מיקסר בלבד - כי עכשיו העונה החמה, והם גם כל כך פשוטים להכנה

מוס שוקולד לבן בחמש דקות  

6 כוסות בנפח 150 מ"ל כ"א

 

המוס מתוק ומענג והפטל החמצמץ, השוכן בתחתית, מאזן את הטעם ובהמשך גם מגיר קצת נוזלים, שהופכים למעשה לרוטב אדום שמצטבר בתחתית. להיט.

 

המרכיבים  

200 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

2 מכלים ‭500)‬ מ"ל) שמנת מתוקה

 ‭1 1/2‬ כוסות נשיקות מרנג מוכנות, שבורות גס

כ־‭1/2‬ כוס פטל טרי או מוקפא, מופשר

ההכנה

‭.1‬ שמים את קוביות השוקולד בקערית וממיסים, בפרקי זמן קצרים, במיקרוגל. כשהשוקולד נמס, מערבבים למשחה חלקה.

‭.2‬ מקציפים את השמנת בקערת המערבל, לקצפת יציבה. מוסיפים את השוקולד המומס לקצפת ומערבבים בתנועות קיפול רחבות, לקרם אחיד. מוסיפים את שברי המרנג ומערבבים עד שהם נטמעים באופן אחיד בקרם.

3.‬ מניחים בתחתית כוסות ההגשה כמה יחידות פטל, מניחים מלמעלה את המוס, מחליקים את פניו, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד שרוצים להגיש (עד יומיים). ואפשר גם לשמור עד שבוע במקפיא ולהפשיר קצת לפני ההגשה. 

 

‬מאפינס תפוח בדבש עם תבלינים

8 יחידות בתבנית שקעים גדולים  

 

מתכון יעיל ומבושם. זה מתחיל בהנחה שיטתית של פרוסות תפוחים בתוך שקעי התבנית, כדי שיאפו להן בדבש וסוכר חום ויתקרמלו להן בתנור, כשמעליהן בלילה מתובלת היטב. זה נגמר בעוגות הפוכות קטנות ויפות, מעוררות גאוות אפייה אישית, כמעט בלי עבודה. כדאי מאוד לאפות בתבנית שקעים מצופה טפלון או עשויה מסיליקון, כדי שהחילוץ בסוף האפייה יהיה חלק. להדגמה בווידאו הקליקו כאן.

 

המרכיבים ‭

לתפוחים בדבש

100 גרם חמאה

‭3/4‬ כוס ‭250)‬ גרם) דבש

‭2/3‬ כוס ‭90)‬ גרם) סוכר חום

2 תפוחים קטנים (בקוטר שתואם בערך את קוטר תחתית השקעים‭,(‬ קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

למאפינס

1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח תופח

1 כפית ‭5)‬ גרם) אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

‭2/3‬ כפית קינמון טחון

‭1/2‬ כפית ציפורן טחון

‭1/2‬ כפית ג'ינג'ר מיובש טחון

‭2/3‬ כוס ‭135)‬ גרם) סוכר

2 ביצים ‭100)‬ גרם)

‭2/3‬ כוס ‭160)‬ מ"ל) ריוויון

1 כפית תמצית וניל  

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות‭.(‬ משמנים את שקעי התבנית.

‭.2‬ התפוחים: שמים כפית חמאה בכל אחד משמונת השקעים ויוצקים עליה כפית מהדבש וכפית סוכר חום (שומרים בצד את שאר החמאה, הסוכר והדבש‭.(‬ מניחים בשקעים, 2־3 פרוסות תפוחים, זו מעל זו, כך שיחפפו זו לזו.

‭.3‬ המאפינס: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הסודה, המלח, הקינמון, הציפורן והג'ינג'ר. שמים בקערת המערבל את הסוכר הלבן, הסוכר החום, החמאה והדבש הנותרים ומערבלים כ־3 דקות, לקרם בהיר. מוסיפים את הביצים ומערבלים קצת, לקרם חלק. מוסיפים לקערת המערבל, הפועל במהירות נמוכה, את תערובת הקמח ואת הריוויון לסירוגין. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים ידנית. יוצקים את הבלילה לשקעים, כך שתגיע עד לשלושה־רבעים מגובהם. אופים 15-20 דקות, עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא נקי. מוציאים, מצננים קצת בשקעים והופכים בזהירות על צלחת. אפשר להגיש מיד ואפשר לשמור עד יום בכלי אטום.

 

הקליקו כאן כדי לגלות מה עוד מחכה לכם בגיליון לאשה השבוע

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  יוסי סליס
מוס שוקולד לבן ופטל
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים