שתף קטע נבחר

בן 14 התאבד בירייה מאקדח אביו ברמת הגולן

קצין הביטחון ביישוב ברמת הגולן מצא את גופת הנער, לאחר שהוריו דיווחו על היעדרותו. מהמשטרה נמסר כי הנער זומן לחקירה עקב מעורבתו בקטטה

טרגדיה ברמת-הגולן: נער בן 14 נמצא הבוקר (יום ד') ללא רוח חיים. מחקירה ראשונית של המשטרה עולה כי הנער שם קץ לחייו, בירייה מאקדחו של אביו.

 

מפקד משטרת רמת הגולן, סגן-ניצב מני בנימין, אמר כי את הגופה מצא קצין הביטחון של היישוב בו התגורר הנער. הוא הוסיף כי הוריו של הנער הבחינו בהיעדרו בשעות הבוקר המוקדמות ופתחו בחיפושים אחריו.

 

מחקירה ראשונית עולה כי הנער לא הותיר אחריו מכתב או הסבר למעשיו, אולם הוא היה אמור להיחקר הבוקר במשטרה בשל מעורבותו לכאורה בקטטה בבית ספרו לפני מספר ימים. ל-ynet נודע כי לא בית הספר היה זה שהגיש את התלונה במשטרה.

 

מזכיר היישוב סיפר כי בני המשפחה סיפרו שאחותו הגדולה של הנער, שחזרה רק בימים האחרונים מטיול בחו"ל, לאחר שחרורה מהצבא, ישבה עם אחיה עד 03:00 לפנות בוקר וסיפרה לו חוויותיה מהטיול. "הוא היה ילד בריא בנפשו, וחזק שחייך כל הזמן. אנחנו לא מאמינים ולא מבינים איך הוא הגיע למצב הזה".

  

יו"ר ועד היישוב אמר כי התושבים כולם בהלם מהמקרה. "זה נורא קשה שאנחנו עומדים לקבור נער בן 14 רק בתחילת החיים, אף אחד לא יודע בדיוק למה".

 

עלייה במספר הנערים שפונים לעזרה

בתוך כך, לקראת החופש הגדול תגבר מוקד ער"ן - עזרה רפואית נפשית - את מערך הקווים שלו. על-פי נתוני הארגון, בתקופה בה אין מסגרת לימודים קבועה, עולה בכ-30% שיעור הפונים על רקע מצוקה נפשית בקרב בני נוער. 10% מפניות הנוער מצביעות על מחשבות אובדניות וב-6% מהשיחות - מושמעים איומי התאבדות.

 

עיקר הפניות לארגון נעשות על ידי בני הנוער באמצעות המחשב, המאפשר לפונים הצעירים אנונימיות מלאה. לדברי אורלי אריאל, מנכ"לית ער"ן, "כשלנוער אין מסגרת מסודרת, מספר הפניות למערכת גדל בצורה משמעותית. יש לכך כמה סיבות. הראשונה היא הזמן הפנוי הרב שיש לבני הנוער והעובדה שהם כל הזמן בבית עם ההורים - דבר שמגביר את המתיחויות והחיכוכים בין הצדדים.

 

בהיעדר מסגרת, הבעיות האישיות המלוות בני נוער הופכות גדולות יותר. חרדות ובעיות בדימוי העצמי מועצמות בחופש וכל דבר נראה הרבה יותר דרמטי. נער דחוי חברתית ירגיש בחופש הרבה יותר דחוי, בני נוער הסובלים מהשמנה יתביישו ללכת אל הים ולחשוף את גופם. בנוסף, שינוי המסגרת לקראת השנה הבאה - מעבר בין בתי ספר והחלפת כיתה - כל אלה מגדילים את החשש משינויים חברתיים".

 

בער"ן מסבירים כי בני הנוער הפונים אל המערכת זוכים למענה אנושי של המתנדבים, המקשיבים בסבלנות ומנסים לשפר את הרגשתם. את בני הנוער המעלים מחשבות אובדניות מנסים המתנדבים לעודד, וכן להפנות לגורמי מקצוע מתאימים. במקרים הקיצוניים יותר, כשבני נוער מאיימים בהתאבדות, נכנסים לתמונה גורמי מקצוע מוסמכים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים