שתף קטע נבחר

עגבניות במלית פריכה

מכינים בקלות אין קץ ובלי לעשות עניין, ומרוויחים מנה נינוחה, נפלאה שמתאימה לחודשים החמים, ועדיין אפשר לה לקרוא לה אוכל של ממש

  

עגבניות ממולאות פריכות

10 יחידות

אני מכינה אותן, ואני מרגישה את השמש של פרובנס שוטפת אותי. מה גם שזה באמת לא כרוך בעמל רב מדי, ואפשר ואף רצוי להגיש אותן בטמפרטורת החדר, מה שהופך אותן אידאליות לבראנץ', למשל. בגיליון השבוע של "שף" תמצאו את כתבת העגבניות המלאה ובה עוד מתכונים מצוינים.

המרכיבים

לעגבניות

10 עגבניות בשלות וטריות, אבל לא רכות מדי, מהזן העגול או מהזן המוארך (כמו "תמר")

1-2 כפות שמן זית

1-2 כפות סוכר חום

למלית

1/2 כוס שמן זית

3 שיני שום, קלופות וקצוצות דק

1/2 1 כוסות פירורי לחם עבים (רצוי "פנקו" יפניים)

1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

1 כוס עלי נענע קצוצים דק

1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים דק

מלח, פלפל שחור

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).

2. העגבניות: אם משתמשים בעגבניות עגולות, מסירים מהן את החלק העליון בסכין ומרוקנים את התוך, ומניחים בתבנית. אם משתמשים בעגבניות המוארכות, מסירים מהן את החלק העליון חוצים אותן לאורך ואז אין צורך לרוקן, פשוט מניחים אותן על התבנית והמילוי יונח עליהן. מושחים את שולי העגבניות בשמן הזית (בעיקר בחלק העליון) וזורים עליהן מהסוכר. צולים כמה דקות בתנור עד שהעגבניות מזהיבות.

3. המלית: מערבבים בקערה את שמן הזית, השום, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, הנענע והאגוזים, המלח והפלפל. ממלאים את העגבניות עד לקצה ועוד קצת, כך שהמלית תיצור גבעה קטנה מלמעלה. אופים כ-10 דקות, עד שהמלית מזהיבה מאוד. מוציאים.

4. מגישים חמימות, או, וזה הכי טעים - בטמפרטורת החדר.

 

יש לי אופציות

1. אנשובי בתוך המלית. אנשובי בשמן או מומלח, קצוץ דק, היישר לתוך המלית. רק למכורים.

2. זיתים. חצי כוס זיתי קלמטה קצוצים, לתוך המלית.

3. גבינת פרמזן. פשוט מוסיפים למלית גם 200 גרם גבינת פרמזן מגוררת, ואופים כרגיל.

4. גבינת עיזים. אחרי שממלאים את העגבניות, מניחים על המלית פרוסת גבינת עיזים או כבשים שתימס לה לתוך המלית ותרכך אותה (וכן, תמוטט קצת את הדפנות של העגבנייה ואולי אפילו תגרום לכולה לקרוס ולהפוך לערימה טעימה ומובלגנת אחת, אבל למי אכפת כשיש גבינה נמסה בפנים?)

 

מה מחכה לכם השבוע ב"לאשה"? הקליקו כאן כדי לגלות

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
עגבניות ממולאות בקלות רבה
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין האוכל "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים