שתף קטע נבחר

דו"ח: עלייה בדיווחים על גילויי עריות עד גיל 12

בכנסת יוצג היום הדו"ח השנתי של איגוד מרכזי הסיוע, שמצביע על עלייה מדאיגה במקרי התעללות מינית בתוך המשפחה ובקרב בני נוער בכלל. "אנחנו כחברה לא מצליחים לספק את ההגנה הבסיסית", אומר יו"ר ועדת החינוך, ח"כ מלכיאור

עלייה משמעותית בדיווחים למרכזי הסיוע על גילוי עריות בקרב ילדים וילדות עד גיל 12, ועלייה בדיווחים על מעשים מגונים בבני נוער בגילאים 13-18. כך עולה מהדו"ח השנתי ל-2007 של איגוד מרכזי הסיוע שכותרתו "לא בבית ספרינו?!", העוסק באלימות מינית בקרב ילדים ונוער. הדו"ח יוצג היום (ב') בכנסת.

 

עוד עולה מהדו"ח, כי חלה ירידה בגיל התוקפים - ויותר ילדים עד גיל 12 תוקפים מינית. בשנה הקודמת הגיעו 40,518 פניות למרכזי הסיוע, מתוכן 8,729 פניות חדשות. יש לציין כי הנתונים מצביעים על מספר הפניות בלבד, ולטענת מרכזי הסיוע - יחד עם התקיפות שאינן מדווחות, המספר גבוה בהרבה.

 

מבין כלל הפניות למרכז, שיעור התלונות על אונס, כשמדובר בתוקפים ילדים עד גיל 12,

 עמד בשנת 2007 על 18.3% (עלייה של 4.8% לעומת 2005). בגילאים אלו של התוקפים, מספר התלונות על אונס קבוצתי עלה גם כן ועמד על 11.4% (5.4% יותר מ-2005), ואילו אחוז המתלוננים על גילוי עריות עמד על 27.9% (עלייה של 11.4%).

 

גם כשמדובר בגילאים הגבוהים יותר של התוקפים, 13 עד 18, נרשמה עלייה דרסטית במספר הפניות: הדיווחים על אונס ב-2007 מהווים 25.2% (פלוס 2.5%), תלונות על אונס קבוצתי עמדו על 7.8% (ב- 6.4% יותר מ-2005) ובגילוי עריות עמדו על 27.6% (עלייה של 10.7%).


 

"האלימות המינית מופיעה בגיל צעיר יותר"

איגוד מרכזי הסיוע מפרסם דו"ח מידי שנה, והפעם ההתמקדות היא בפעילות בקרב ילדים ובני נוער, ובמערכת החינוך. הדו"ח יפורסם בישיבה מיוחדת של שלוש ועדות בכנסת: חינוך (בראשות ח"כ מיכאל מלכיאור), קידום מעמד האישה (ח"כ ליה שמטוב) והוועדה לזכויות הילד בראשות (ח"כ נדיה חילו). עוד יבואו להצגת הדו"ח שרת החינוך, יולי תמיר, והמשנה למנכ"ל מבקר המדינה, עמוס סלייפר.

 

"מהנתונים עולה תמונה קשה של אלימות מינית המופיעה בגיל צעיר יותר, הן בקרב הנפגעים/נפגעות, והן בקרב הפוגעים", אמרה מנכ"לית האיגוד, מיכל רוזין, והדגישה את הפעילות במערכת החינוך: "המורים זקוקים לכלים, להדרכה ולתמיכה כדי לראות את הילדים הנפגעים ולזהות את מקרי האלימות המינית".

 

מיכאל מלכיאור, יו"ר וועדת החינוך: "הנתונים המוצגים בדו"ח מציבים מראה אל מול פני החברה הישראלית ההולכים ומתכערים.

 העובדה כי הקורבנות הופכות צעירות יותר ויותר מראה כי אנו כחברה לא מצליחים לספק את ההגנה הבסיסית לילדים, לא בסביבת הבית ולא מחוץ לה.

 

"נתוני איגוד מרכזי הסיוע לא יאפשרו לחברה הישראלית להמשיך ולנהוג כבת יענה הטומנת את ראשה בחול לנוכח התופעה ההולכת ומתעצמת. יש להילחם בתופעה ולהמשיך בהקמת מרכזי הגנה לילדים נפגעי תקיפה מינית, שאת הקמתם הבטחתי בחוק, בחיזוק הסיוע לקורבנות ומניעת פשעים עתידיים".

 

גם ח"כ ליה שמטוב, יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה, מודאגת. "התופעה חייבת להשתנות והשינוי נמצא בידי משרד החינוך, שחייב לתקצב סדנאות בבתי הספר ובעיקר ללמד נערות ונערים איך להתנהג במצבים שונים".

 

במרכזי הסיוע מזכירים כי קווי החירום פועלים 24 שעות ביממה: 1202 לנשים, 1203 לגברים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
צילום: חיים צח
מלכיאור ויולי תמיר. "פני החברה מתכערים"
צילום: חיים צח
מומלצים