שתף קטע נבחר

סקירה: קאנון EOS 450D, מצלמת SLR מפתיעה

450D רחוקה מלהיות מצלמת ה-SLR הכי זולה בשוק, אבל היא מציעה תמורה מפתיעה למחיר - באיכויות התמונה, הביצועים, זמן הסוללה והתכונות

EOS 450 היא דיגיטלית שמסמנת ציון דרך חשוב בסדרת ה-SLR של Canon. קודמתה, EOS 400D (בארה"ב: Rebel XTi) הייתה אולי מצלמת ה-SLR הכי מאכזבת של Canon בשנים האחרונות. זה אפילו לא קרה משום שלא הייתה טובה מספיק - היא פשוט הייתה דומה מדי לדגם שלפניה, EOS 350 (או "Rebel XT").

 

Canon EOS 450D (מכונה בארה"ב Rebel XSi) היא סיפור אחר לגמרי - זוהי מצלמה שבה Canon באמת התאמצה לחדש. תכנון מחודש של האלקטרוניקה כולל השימוש בשבב ה-DIGIC III (המככב גם במצלמות ה-SLR המקצועיות של Canon), סוללה ועדשה חדשות, ותיקונים שונים בהנדסת האנוש של ה-450, יצרו הפעם דגם שאפשר לראות את השיפור בכל אספקט שלו.

 

שיפורים בכל פינה

היא עדיין נראית מוכרת מאד, עם ממשק תפריטים ותכונות שכבר ראינו בהרבה מצלמות קודמות של Canon - כולל חוגת המצבים, חוגת הניווט, מתאם לפלאש חיצוני ודלת פלסטיק שבירה לכרטיס הזיכרון.

 

ובכל זאת, קשה למצוא תכונה שלא שופרה במצלמה הזו - הרזולוציה עלתה ל-12.2 מגהפיקסל, הצג גדל ל-3 אינטש, ושופרו גם הביצועים, איכות התמונה וזמן הסוללה. EOS 450 D קלה יותר מקודמתה בכ-5 אחוזים. את המשקל הקל וידית האחיזה (Grip) המשופרת, משלימה העדשה החדשה מדגם EF-S 18-55 (מקבילה ל-28-90 במונחי 35 מ"מ), שהיא קטנה וקלה משמעותית מקודמותיה.

 

נוספו גם תצוגת Live View (כלומר, אפשרות לתצוגת נושא הצילום על הצג במקום שימוש בעינית) וחיישן שמכבה אותה כשמקרבים את הפנים למצלמה כדי להציץ בעינית. וגם כמה טכנולוגיות חדשות לשיפור תמונות ולתיקוני צבע, שהושאלו מדגמי SLR מקצועיים יותר של החברה (כמו Auto Lighting ו-Highlight-Tone Priority).

 

לכך יש להוסיף את השימוש בכרטיסי זיכרון מסוג SD במקום ה-Compact Flash המסורתי. בקצב שבו הנפחים והרזולוציות גדלים, כרטיסי CF ישנים שנשארו ממצלמות קודמות ממילא הופכים מהר מאד למיושנים.

 

ביצועים, איכויות תמונה וסוללה

EOS 450D מציגה שיפור ברור באיכות התמונה בהשוואה לדגמים הקודמים בסדרה, ויכולות צילום כלליות שהן אולי הטובות בקטגוריה שלה. קיבלנו תמונות עם חשיפה טובה וצבעים מדוייקים בכל צילומי החוץ שלנו, והופתענו לטובה גם מהתוצאות

בצילומי פנים ולילה.

 

המצלמה הזו עושה עבודה מצויינת עם פלאש, ומצליחה להפיק תמונות כמעט נטולות רעש (Noise) גם ב-ISO 800. המצלמה הבסיסית של הקיט לא מיועדת לצילומי מאקרו, אבל הרזולוציה הגבוהה והאיכויות שקיבלנו ממרחק של כ-30 ס"מ, הספיקו לתמונות מוגדלות שנראו כאילו צולמו ממרחק של ס"מ אחד.

 

הביצועים פשוט מצויינים: 0.4 שניות בין תמונה לתמונה וכ-0.75 שניות עם פלאש; צילום-רצף בקצב של קרוב ל-3.5 תמונות לשנייה או כ-3 בפורמט RAW.

 

הצלחנו לצלם 520 תמונות, מחציתן עם פלאש, לפני שהסוללה נגמרה. זה נתון יפה מאד, במיוחד אם מביאים בחשבון את הצג הגדול.

 

החיסרון העיקרי: המחיר

EOS 450D נראית, נכון לעכשיו, כמו המצלמה הטובה ביותר בקטגוריה שלה. החיסרון העיקרי שלה הוא המחיר הגבוה יחסית (אם כי זול ב-25 אחוז מזה של EOS 400D כשהגיעה לשוק). היא יקרה ב-1000 שקלים ויותר מהקיט המקביל של EOS 400D במחירו הנוכחי, ויקרה גם מ-D60 של Nikon ומ-E-420 של אולימפוס (שמגיעה בקיט שכולל זוג עדשות בכיסוי שמקביל ל-28-300

 מ"מ במונחים של מצלמות 35 מ"מ).

 

התמורה על ההוצאה הנוספת היא קודם כל בשילוב המרשים של איכויות תמונה וביצועים ללא רבב. למי שיכול להרשות לעצמו, זו רכישה לא רעה.

 

Canon EOS 450D

 

ציון


 

יבואן/משווק: קרט הפצה

מחיר מומלץ לצרכן (לקיט, כולל עדשה): 4450 ש"ח כולל מע"מ, אחריות ל-3 שנים ותיעוד עברי

מחיר השוק: החל מ-3400 ש"ח

 

בעד: איכויות תמונה מצויינות, ביצועים מצויינים, הרבה תכונות

נגד: קצת יקרה, לא עולה מעל ISO 1600, תכנון לא מוצלח של דלת כרטיס הזיכרון

השורה התחתונה: למי שיכול להשקיע.

 

 

צילום: ארז רונן

 

 

מפרט טכני:

מידות: 128.8x97.5x61.9 מ"מ

משקל: 524 גרם

רזולוציה: 12.2 מגה-פיקסל

חיישן: CMOS 22.2x14.8mm

מיקוד: ידני/אוטומטי, 9 נקודות

צג: LCD, בגודל 3 אינטש, 230K פיקסלים

טווח עינית: 95% כיסוי

רגישות: ISO 100-1600

מהירות תריס: 1/4000-30 שניות.

תכונות מיוחדות: מערכת ניקוי אוטומטית לחיישן, תצוגת מאפייני צילום על הצג

פורמטים: RAW,JPEG

אחסון: SD

סוללה: ליתיום-יון PL-E5 (מטען אופציונלי)

 

למפרט מלא באתר היצרן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים