שתף קטע נבחר

שביל קליפות האבטיח: מתכונים מפתיעים

אכלתם אבטיח? אל תזרקו את הקליפה. על ריבת קליפות אבטיח שמעתם? ועל קליפות אבטיח מוקפצות? הנה שלושה מתכונים שישנו את האופן שבו אתם מסתכלים על קליפות אבטיחים

קליפות אבטיח כבושות 

המרכיבים:

1 אבטיח גדול, טרי ובשל

20-10 שיני שום

3 ס"מ שורש חזרת טרי

כמה גבעולים של שמיר

3-4 כפות מלח גס

 

כלים: צנצנת אחת או כמה, בנפח כולל של כחמישה ליטר

 

אופן ההכנה:

  1. רוחצים היטב את האבטיח. חותכים לפרוסות בעובי של כשתי אצבעות.
  2. מנקים היטב את שורש החזרת, שוטפים את גבעולי השמיר וקולפים את שיני השום.
  3. מכינים תמיסת מי מלח ביחס של 1 כף מלח על כל ליטר מים.
  4. מסדרים בצנצנת פרוסות של אבטיח, כשבינהן מניחים שום, שמיר ואת שורש החזרת, לא ממלאים עד הסף כדי שישאר מקום למי המלח לכסות את האבטיח. יוצקים מי מלח כדי כיסוי, סוגרים היטב בעזרת המכסה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקום מוצל וקריר למשך שלושה ימים. 


(צילום: מור סגל) 

 

קליפות אבטיח חריפות מוקפצות

מתכון של פיליס גלזר

 

אפשר לתבל בצורה עדינה או חריפה - לפי הטעם.

המרכיבים (2-1 מנות):

2 כוס קליפות אבטיח חתוכה לפרוסות דקיקות (רצוי עם קצת מהאדום)

2 כפיות שמן

1 שן שום קטנה כתושה

פרוסה או שתיים ג'ינג'ר קצוצה דק או קורט אבקת ג'ינג'ר

1/3 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

טבסקו או פלפל חריף ומלח ולפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים קלות את השמן ומקפיצים את הקליפות במשך 2 דקות.
  2. מערבבים את התבלינים בכלי קטן, בוחשים פנימה ומקפיצים עוד דקה או שתיים עד שהקליפות מוכנות אך לא רכות מדי.
  3. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם אורז מלא.

   

מרקחת מתובלת של קליפות אבטיח

המרכיבים:

קליפה מאבטיח גדול

סוכר

מיץ מלימון אחד

2 מסמרי ציפורן

4 גרגרי פלפל אנגלי

פיסת אגוז מוסקט (שוברים חתיכה בעזרת כוס)

 

כלים: בד גאזה וחוט

 

אופן ההכנה:

  1. בעזרת קולפן ירקות קולפים את החלק הירוק של קליפות האבטיח כך שנשארים רק עם החלק הלבן של הקליפה.
  2. שוטפים את הקליפות, מסננים ושוקלים אותן. קחותכים את הקליפות לקוביות בגודל 1/2X1/2 ס"מ.
  3. מניחים את קוביות הקליפות בסיר. על כל קילוגרם של קליפות אבטיח מוסיפים 850 גרם סוכר. מניחים את הסיר בצד למשך כחצי שעה, עד שהקליפות מפרישות מעט מים.
  4. מניחים את התבלינים בתוך הבד וקושרים אותם לחבילה בעזרת החוט. קושרים את החוט לידית הסיר ומכיניסם את שהחבילה לסיר. מעבירים את הסיר לכיריים ומבשלים על להבה גבוהה עד שהנוזל מתחיל לרתוח. מורידים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כך כחצי שעה, עד שהקליפות מתרככות והופכות שקופות.
  5. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל על הלהבה הנמוכה ביותר עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. מוציאים את שקית התבלינים ונפטרים ממנה. מעבירים את המרקחת לצנצנות מעוקרות. 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
לא לזרוק את הקליפה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים