שתף קטע נבחר

מדריך למתגייס: מה מציעות חברות הסלולר לחיילים?

לקראת מחזור הגיוס הקרוב שנפתח השבוע: איזה מסלול הכי משתלם לחיילים? וכיצד ניתן לחסוך בחשבונית החודשית - על אף הגעגועים הביתה והשיחות התכופות לאמא? סמל ראשון במיל' עומרי לוי בתרגילי סדר סלולריים

חום יולי אוגוסט כבר פה ואיתו מגיע הגיוס הגדול של צה"ל. בעבר, נאלצו החיילים להתקשר הביתה או לחברה אחת לשבוע אחרי המתנה ארוכה בתור לטלפון הציבורי. היום המצב שונה לחלוטין: מרבית החיילים מגיעים עם מכשיר סלולרי אישי לצבא ושומרים על קשר רציף ויומי עם העולם שבחוץ. הוצאות הסלולר הממוצעת ללקוח עומדת על כ-160 שקלים

לחודש, ולחייל מדובר בהוצאה שמסתכמת בכמעט מחצית ממשכורתו הצבאית (כ-700 שקלים לחייל קרבי, ו-350 שקלים לג'ובניק).

 

החיילים הם בדרך כלל הציבור שנהנה מהמסלולים האטרקטיביים ביותר בחברות הסלולר. פחות בגלל ההבנה שמגלות החברות לתקציב המצומצם של החיילים, ויותר בגלל הידיעה שהחייל יהפוך ללקוח נאמן לאחר שחרורו - ומוטב לכבול אותו לחברה כבר בשלב זה (ושלא ישתמע בין השורות שהחברות מפסידות כסף על מסלולי החיילים, נהפוך הוא).

 

למרות האטרקטיביות של המסלולים, הם עדיין לא מגיעים לרמת המחירים שמציעה חברת מירס לאנשי הקבע בצבא ולקצינים שתעריף דקת שיחה במסלול זה עומד על כ-11 אגורות בלבד. תעריף זה הוא תעריף הפסד של ממש לחברת מירס, אך הרווח לחברה טמון בכמות גדולה של שיחות נכנסות ודמי השלמת קישוריות לרשת.

 

השוואת מחירים – יולי 2008

אחת לשלוש שנים מפרסמת האגודה למען החייל מכרז שבו אמור להיבחר מסלול החיילים שאמור להיות האטרקטיבי ביותר לחיילים בין מפעילות הסלולר. בשני המכרזים האחרונים זכתה חברת פרטנר (לפניה זכתה חברת פלאפון). מלבד המכרז ותוצאותיו כל חברות הסלולר בישראל דואגות לפרסם מסלולים אטרקטיביים לחיילים שלפעמים מתאימים לחיילים מסוימים ועשויים להיות אף זולים יותר מהמסלול המומלץ של האגודה למען החייל.

 


חבילות סלולר לחיילים - 2008

חבילות סלולר לחיילים - 2008

רשת סלולרית

עלות דקת שיחה עלות SMS תשלום חודשי
סלקום 49 אגורות (חיוב לפי שנייה)

29 אגורות 12.90 שקליםלחודש (זיכוי של עד 250 שקלים במשך שלושת החודשים הראשונים מהדקה הראשונה)

פרטנר (אורנג')

39 אגורות (חיוב לפי 12 שניות)

18 אגורות 9.90 שקלים לחודש עם זיכוי מהדקה הראשונה
פלאפון 38 אגורות (חיוב לפי שנייה) 35אגורות

14.90 שקלים לחודש

 

(מוגבל ל-500 דקות שיחה מעבר תעריף של 49 אגורות לדקה)

מירס 39 אגורות (חיוב לפי שנייה) 20 אגורות להודעה ברשת (מחוץ לרשת יש להוסיף קישוריות) 24.90 שקלים לחודש

 

בבדיקה שערכנו אצל ארבע מפעילות הסלולר בישראל, גילינו שלא קיימים פערים משמעותיים בין תעריפי החברות. מלבד המסלולים האלה מציעות החברות מסלולים נוספים, המתאימים לקבוצות מסויימות. סלקום מציעה מסלול, שבו כל מי שנמצא תחת המסלול הייעודי לחיילים יכול לדבר עם אנשים אחרים במסלול ב-10 אגורות לשנייה (ליתר היעדים התעריף 49 אגורות). המסלול אטרקטיבי במיוחד לאנשים שמדברים ליעד אחד כמו החבר/ה שגם הם חיילים, או החבר'ה מהפלוגה. העלות החודשית היא 12.90 לחודש.

 

בפלאפון יש מסלול שבו תעריף ה-SMS עומד על 12 אגורות, ודקת השיחה הרגילה על 49 אגורות. המסלול מצוין לאנשים שאין להם יותר מדי זמן לפטפט במהלך השירות ומתקשרים בעיקר באמצעות הודעות SMS.

 

בנוסף למסלולי החיילים, ניתן למצוא "חבילת דקות" וחבילת SMS שאף מוזילה את עלות השיחה הכוללת. חבילות אלה מומלצות אך ורק לאנשים שמנצלים את החבילה במלואה, כי במידה ולא ניצלתם תעריף הדקה בחבילה עד תום - הוא עשוי להיות יקר יותר מהתעריף במסלול הרגיל.

 

התעריף בסופ"ש באורנג' הוא 22 אגורות לדקה ול-SMS המחיר הוא 9 אגורות (לכל הרשתות). לחייל קרבי יש גם הטבה של 9 אגורות לשיחה בתוך הרשת בסופ"ש ו-22 אגורות מחוץ לרשת.

 

האם מותר להכניס טלפון עם מצלמה?

שבכדי להוזיל את החשבונית החודשית יש צורך להתאים את החבילה לאופי השימוש במכשיר הסלולרי. חייל שמדבר הרבה בדפוס התנהגות חודשי קבוע יוכל לבחור חבילת דקות עם תעריף אטרקטיבי. חייל אחר שמדבר באופן משתנה מחודש לחודש, יעדיף לבחור את המסלול שבו תעריף דקת השיחה הוא הנמוך ביותר כיום. כמו כן החיילים ששולחים

הרבה הודעות טקסט רצוי שיבחרו את המסלול שבו תעריף ה-SMS הוא הנמוך ביותר.

 

במידה ומדברים בעיקר עם יעד אחד, ניתן לבדוק אצל מפעילות הסלולר אפשרות לרכישת שירות יעד מוזל - מה שיכול להוזיל את התעריף דקת שיחה ליעד בעד 75% מתעריף השיחה המקורי. עוד בטרם התגייסתם, חשוב לנסות ולברר האם בבסיס שבו אתם משרתים או עוברים טירונות מאשרים להכניס מכשיר עם מצלמה לבסיס. ההוראות האחרונות בחילות ובבסיסים מסוימים אוסרות על החיילים הכנסת מכשיר עם מצלמה לשטחי הבסיס מטעמי סודיות בטחונית - בדומה לתעשיות הצבאיות.

 

במקרה שכזה עדיף לרכוש מכשיר ללא מצלמה (דבר בעייתי היום בהיצע המכשירים שזמינים בחברות הסלולר) או לעקר את מצלמת המכשיר. אם כבר עסקנו ברכישת מכשיר לצבא, חשוב לרכוש מכשיר אמין ולא בהכרח משוכלל שיוכל לשרוד תנאים קשים (לכאלה שמשרתים בשטח) שלא יזדקק "לאשפוז" במעבדות החברות  - כי מי רוצה לבלות את חופשת סוף השבוע או ה"רגילה" בתחנות השירות?

 

השורה התחתונה

המסלול של פרטנר הוא בעל דמי המנוי הנמוכים ביותר, שמוחזרים כבר מהדקה הראשונה. דמי מנוי אלה נגבים, כיוון שהחברה מאפשרת לחיילים לבחור מכשיר מתנה, ובאמצעות דמי המנוי היא מונעת ניצול בשיטת "לקחתי-הלכתי". סלקום מציעה את "מענק גיוס" שיאפשר לכם לדבר הרבה עם הבית במהלך שלושת החודשים הראשונים בחינם (עד גובה של 250 שקלים) ובפלאפון תוכלו ליהנות משלל הטבות ייעודיות לחיילים. גם למירס יש מסלול אטרקטיבי לחיילים - רק חבל שהתשלום החודשי קצת גבוה מדי.

 

בשורה התחתונה, מרבית החיילים ימצאו את המסלול של חברת פרטנר כמסלול האטרקטיבי ביותר, הן בזכות תעריף הדקה הנמוך (ללא הגבלת דקות), והן בזכות תעריף ה-SMS (ראו גם טבלה). גיוס קל ושפשוף נעים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
להפחית את החשבון, למרות הגעגועים
מומלצים