שתף קטע נבחר

פרגיות ברוטב פלפלים וסילאן

אם מגישים על קוסקוס מהיר הכנה, באמת שלא צריך יותר שום דבר

 

פרגיות צלויות ברוטב פלפלים וסילאן

המרכיבים (4 מנות)

המשרה (לכוס וחצי משרה)

3 פלפלים קלויים מראש (אפשר מצנצנת) אפשרות: פלפלון צ'יפוטלה אחד מעושן (מגיע בקופסה)

1/4 כוס קטשופ

1/2 כוס סילאן (דבש תמרים)

1 כוס ציר עוף מוכן

1/8 כפית פלפל אנגלי טחון

1 כף שמן במחבת

1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק

1 שן שום גדולה, קצוצה

לפרגיות

500 גרם פרגיות (ירכיים של עוף, מרוקנות מהעצם, ללא העור), חתוכות לפיסות בגודל 5-4 ס"מ

אפשרות להגשה

קוסקוס מהיר הכנה (או אורז או פסטה)

ההכנה

1. המשרה: שמים במעבד המזון את הפלפלים הקלויים, הקטשופ, הסילאן, ציר העוף והפלפל האנגלי הטחון ומעבדים למחית. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת, מוסיפים את מחית הפלפלים, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים 10-15 דקות מעל להבה בינונית, עד שמתקבל רוטב סמיך. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את נתחי הפרגית. מאחסנים במקרר עד לצלייה (רצוי שעה לפחות, עד לילה).

2. הצלייה: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מסדרים את נתחי הפרגיות עם המשרה בתבנית, וצולים 15-20 דקות, עד שהנתחים מוכנים. מוציאים. בינתיים, כדאי להכין קוסקוס מהיר הכנה, כדי להגיש עליו את הפרגיות עם הרוטב.

3. ההגשה: מגישים מיד, רצוי על על הקוסקוס, חמים וטעים.  

 

הקליקו כאן כדי לגלות מה מחכה לכם בגיליון השבוע של "לאשה" 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארוחת קיץ מלאה
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים