שתף קטע נבחר

קוד התנהגות בסין לענקיות האינטרנט

בעקבות חשש לפגיעה בפרטיות הגולשים בתקופת האולימפיאדה, גוגל, מיקרוסופט ויאהו סיכמו על כללי התנהגות במדינות המפקחות על הרשת, אך מציינות כי ימשיכו לפעול על פי חוקים מקומיים

ענקיות האינטרנט וביניהן יאהו, מיקרוסופט וגוגל הגיעו להסכמה עם ארגוני זכויות אדם ליצירת קוד התנהגות לפעילויות של החברות בסין, כך מדווח הוול סטריט גו'רנל.

 

הלחץ על החברות גבר, ככל הנראה, בשל הפגיעה שעשוייה להיות בעיתונאים ובגולשי אינטרנט נוספים שישהו בסין בשבועות הקרובים לרגל האולימפיאדה. זאת למרות ההבטחה של סין להרפות מהפיקוח על הרשת בתקופת המשחקים.

 

אויבות האינטרנט

ארגוני זכויות אדם וחופש ביטוי, ביניהם ארגון עיתונאים ללא גבולות, מפרסמים מדי מספר חודשים דו"חות שמביעים ביקורת כלפי הפיקוח על הרשת במדינות סין, בלרוס, בורמה, קובה, מצרים, אתיופיה, איראן, צפון קוריאה, סוריה, סעודיה, טוניסיה, טורקמיניסטן, אוזבקיסטן, ויאטנם וזימבבוואה - שתוגיו כ"אויבות האינטרנט". זאת בנוסף למדינות שנמצאות תחת מעקב של הארוגנים.

 

בחלק מהמדינות ישנה צנזורה גורפת על הרשת - חלק מהאתרים פשוט חסומים בפני הגולשים ואי אפשר לגשת אליהם, ובנוסף מתקיימת צנזורה ומעקב על ידי השלטונות גם על פרסום תכנים על ידי גולשים בבלוגים, פורומים, ואתרים שונים. עוד מדווח בדו"חות כי אזרחים במדינות הללו נעצרים ונחקרים בגלל גלישה באתרים שלא תואמים מדיניות הממשלה, וכן נעצרים בלוגרים ועיתונאים המפרסמים דברי ביקורת נגד השלטון. 

 

החברות: הפרטיות חשובה - נפעל על פי חוקים מקומיים

כללי ההתנהגות שנשלחו לסנאטורים בארצות הברית אמורים להסדיר את נושא הפרטיות וחופש הביטוי של הגולשים במדינות אחרות המטילות הגבלות ופיקוח על הרשת. הלוס אנג'לס טיימס מפרסם את המכתבים ששלחו שלוש החברות.

 

גוגל מציינת כי "חופש הביטוי ושמירה על הפרטיות של משתמשים בארה"ב ובכל העולם היא בעדיפות עליונה..". עם זאת גוגל מציינת כי היא מפעילה צנזורה בסין לבקשת הממשלה, אך נשענת על דו"חות של עיתונאים ללא גבולות ומדגישה כי היא "מצנזרת פחות מכל מנוע חיפוש אחר" ופועלת בשקיפות.

 

החברה גם מביעה תמיכה בזרימה חופשית של מידע ומפצירה בממשלה לפעול מול המדינות המצנזרות.

 

"המאמצים שלנו בנושא", נכתב במכתב של יאהו, "משקפים את המחוייבות המשותפת שלנו לחופש הביטוי ולפרטיות". במכתב עוד מצויין כי יאהו פועלת כבר עכשיו לקידום זכויות אדם, ולא תחכה להחלת קוד ההתנהגות. ביאהו מצייניים קרן שהקימו לתמיכה בזכויות אדם.

 

לאחרונה הקימה יאהו קרן סיוע למתנגדי משטר סיניים, אחרי שהחברה הגיעה להסכם פשרה עם משפחותיהם של שי טאו ווואנג שיאנינג. שיאנינג וטאו הם מתנגדי משטר שפעלו ברשת והשתמשו בשירותי יאהו, וטענו כי יאהו הסגירה מידע מזהה עליהם לשלטונות ובכך סייעה לכליאתם.

 

גם מיקרוסופט מביעה את תמיכתה והכתרה בחשיבות של פרטיות הגולשים וחופש המידע, אך מציינת כי עליה לפעול על פי חוקים מקומיים בכל מדינה בה היא פועלת. במכתבה של מיקרוסופט מציינת החברה כי תחסום גישה לתוכן במדינה אך ורק אם היא קיבלה פניה רשמית וחוקית, ואם התוכן מפר חוקים מקומיים של אותה מדינה. עוד מציינת החברה כי במקרה כזה תספק גילוי נאות לגולשים ותסביר מדוע התוכן נחסם.

 

מיקרוסופט אומרת כי תמסור מידע על גולשים רק אם יתבקשו לכך על ידי גופים מוסמכים, ובהתאם להליך חוקי מתאים. במקרה שמידע מאוחסן על שרתים בארה"ב, הודיעה מיקרוסופט כי תגן עליו בהתאם לחוק האמריקני, ותפנה את המבקשים לפנות לממשלת ארה"ב על מנת לקבל דרכה אישור לקבל את המידע.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קוד התנהגות לפעילות ענקיות האינטרנט בסין
צילום: index open
מומלצים