אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מתכוננים

לוקחים את הגז. מוניות ברצועה צילום: איי פי
לוקחים את הגז. מוניות ברצועה צילום: איי פי
 
ילדים פלסטינים ממתינים למלא מכלי גז צילום: AFP
ילדים פלסטינים ממתינים למלא מכלי גז צילום: AFP
 
 


 

רמדאן בעזה: אם אין גז, יעצרו מוניות

חודש הרמדאן הולך ומתקרב, וברצועת עזה נאלצים להתמודד עם בעיה חמורה: מחסור בגז לבישול. הפתרון היצירתי של ממשלת חמאס: החרמת מכלי גז ממוניות

עלי ואקד
פורסם: 15.08.08, 15:16

ברצועת עזה ובגדה המערבית, כמו ברחבי העולם הערבי והמוסלמי, נערכים לחודש החשוב ביותר והקדוש ביותר של השנה, חודש הרמדאן. זהו אמנם חודש של צום, אך מצד שני ברמדאן מתקיימות ארוחות שבירת הצום בכל לילה. ארוחות מצריכות בישול, בישול מצריך גז, וגז, כידוע, הוא אחת הבעיות החמורות בעזה. 

 

ברצועה קיים מאז השתלטות החמאס מחסור בגז, כמו גם במוצרים רבים אחרים, וממשלתו של הנייה בודקת בתקופה האחרונה מספר אופציות כדי להתמודד עם המחסור, כך שהדבר לא יפגע בארוחות הרמדאן.


מכלי גז ריקים ברצועת עזה (צילום: AFP) 

 

אז מה עושים אם גז אין? מתברר שבחמאס כבר מצאו דרך מקורית להתמודד עם המחסור. משטרת החמאס החלה בימים האחרונים להוריד מהכביש כלי רכב שונים, בעיקר מוניות, שמונעים בגז. "עצרו אותי שוטרים מהחמאס ולקחו ממני את מכל הגז ברכב, אמרו לי שהגז עכשיו נועד לצרכי הרמדאן", סיפר ל-ynet נהג מונית עזתי.

 

לדברי הנהג, גם חבריו התלוננו כי מכלי הגז במכוניותיהם הופקעו באותה טענה עצמה. "אם אני נהג מונית ולוקחים ממני את מכל הגז כדי שלא ייחסר לבישולים ברמדאן, איך אוכל להתפרנס כדי בכלל לקנות אוכל לבשל החודש? זה דבר מנוגד", אמר הנהג.

 

פתרון סוציאליסטי

ואכן, נראה כי גם בחמאס הבינו שמדובר בפלונטר, והחליטו לשקול מחדש את ההחלטה, כך שביומיים האחרונים לא דווח על נהגים שנעצרו לצרכי הפקעת גז.

 

מלבד ההפקעה, מה עוד נעשה כדי לשפר את המצב? ל-ynet נודע כי ממשלתו של הנייה החלה בחודשים האחרונים לקזז מאה דולר ממשכורתיהם של כל הפקידים בממשלה, ולהעביר את הסכום המצטבר למובטלים, כך מדי חודשיים.

 

מבחינת תשלום המשכורות, ברצועה, להבדיל מממשלת הרשות בגדה, אין בעיות מיוחדות. לכן, הבעיה הקריטית היא המשך סגירת המעברים, בעיקר מעבר קרני שאינו מכניס את כל הסחורות הנדרשות. על-כן צפויה בקרוב עליית מדרגה במלחמה שמנהלת החמאס לפתיחת המעברים, בעיקר מעבר רפיח.

 

עם זאת, איש פתח בעזה אומר כי למרות הכל, חמאס צפויה לשמור על הרגיעה. זאת, "למרות שהמחסור ברצועה לא פחת מאז הרגיעה ובתחומים מסויימים הוא אף החמיר". 

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as28-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©