שתף קטע נבחר

מנהל בי"ח נהריה: סיכויי הפגה לשרוד - קלושים

"האירוע הוא טראומה עבור בית החולים, לנו אין כרגע כל הסבר לאירוע המפליא הזה", אומר ל-ynet מנהל בית החולים נהריה, ד"ר מסעוד ברהם, ומוסיף: "על פי הססטיסטיקה הרפואית, 90 אחוז מהתינוקות במצבה אינם שורדים ובקרב אלו ששורדים סובלים כ-50 אחוז מפגיעה מוחית"

מנהל בית החולים בנהריה, ד"ר מסעוד ברהום, אומר הערב (ב') ל-ynet כי לאנשי הצוות הרפואי בבית החולים אין כרגע הסבר רפואי למה שהתרחש היום

בבית החולים כאשר עוברה שהוכרזה כמתה התעוררה לחיים לאחר חמש שעות, כאשר אביה הגיע לאסוף אותה לקבורה מחדר הקירור של בית החולים. 

 

ד"ר ברהום מעריך עם זאת כי אחד הגורמים לכך הוא הטמפרטורה הנמוכה בה שהתה העוברה בחדר הקירור של בית החולים. "ידוע כי טמפרטורה נמוכה מאטה את קצב המטאבוליזם בגוף וכי היו מקרים של ילדים שנפלו לבריכות קרות ושרדו פרק זמן ארוך מהצפוי בשל טמפרטורת המים הנמוכה", הוא אומר ומוסיף, "האירוע הוא טראומה עבור בית החולים".

 

בהתייחסו לסיכוייה של הפעוטה השוקלת 600 גרם בלבד לשרוד, ציין כי על פי הססטיסטיקה הרפואית, 90 אחוז מהתינוקות במצבה אינם שורדים ובקרב אלו ששורדים סובלים כ-50 אחוז מפגיעה מוחית.

 

"שני רופאים קבעו - העובר מת"

ד"ר ברהום סיפר כי בתום הלידה קבעו שני רופאים, בהם רופא מומחה, את מותה של התינוקת והיא אף הושארה בחדר הלידה פרק זמן מסויים כנדרש

על-פי החוק לפני העברתה לחדר הקירור. לדבריו, הרופא הבכיר שמע על התאוששותה המפתיעה של התינוקת לאחר שכבר עזב את בית החולים בתום המשמרת.

 

הרופא שקבע את מותה של הפגה הוא רופא נשים בכיר בבית החולים ובעל ניסיון רב. "הוא היה מאוד מופתע לשמוע את מה שקרה סיפר גורם בבית החולים, סיפר גורם בבית החולים, "לא רק שהוא קבע מוות אלא שלאחר מכן נשארה התינוקת כמקובל עוד כחצי שעה ליד אמה ואיש לא הבחין בתנועה או דופק. בדיקה נוספת נערכה לפני שהפגה הועברה לחדר הקירור", ציין אותו גורם. לדבריו, לפי רישומי בית החולים מאז הלידה ועד שהתינוקת הועברה לחדר הקירור עברה יותר משעה.

 

לדברי מנהל בית החולים, ממשיכים כעת הרופאים להיאבק על חייה של התינוקת, ומעדכנים את ההורים כל העת במצבה. "כמובן שהעברנו הודעה למשרד הבריאות ואני מניח שהם יקימו ועדה שתבחן את האירועים ואת המקרה כולו. לנו אין כרגע כל הסבר לאירוע המפליא".

 

ד"ר ברהום דוחה את הטענות לרשלנות רפואית מצד רופאי בית החולים וחזר ומבהיר כי הרופאים בחדר הלידה פעלו על פי כל הנהלים המקובלים.  

 

בשבוע ה-23: סיכויי הישרדות נמוכים

לידת הפגה בשבוע ה-23 שהתעוררה לחיים אינה בהכרח משמחת. פגים בשבוע כה צעיר לחיים נמצאים בסיכון גבוה מאוד לתמותה או לתחלואה לכל החיים מאחר שמרבית מערכות הגוף אינן בשלות, פגיעות ביותר כשגם טיפול רפואי מיטבי מותיר במרביתם נזקים רבים או תמותה מוקדמת.

 

הריון תקין נמשך 37 שבועות לפחות, כשלידה מתחת לשבוע זה נחשבת לפגות. ברוב מדינות אירופה, וארצות-הברית מקובל להמשיך בטיפול בפגים החל מהשבוע ה-24, אולם בישראל מקובל להמשיך בטיפול בפג כבר מהשבוע ה-23.

 

אולם הבעיה המרכזית נעוצה בכך שסיכויי ההישרדות של פג בשבוע כה מוקדם נמוכים וכרוכים בתמותה רבה ותחלואה משמעותית המותירה נזק רב. כל מערכות הגוף אמנם קיימות, אך הן אינן בשלות.

 

החל בשיתוק מוחין ועד פיגור שכלי

הריאות נמצאות עדיין בשלב החלוקה הבסיסי שלהן, שבו טרם נוצרו נאדיות ריאה ולכן ללא סיוע בהנשמה מלאכותית וחמצן אין כל אפשרות לשרוד. אולם גם

ההנשמה המלאכותית טומנת בחובה סכנות, כיוון שלחץ הנשמה גבוה מדי עלול לגרום לפגיעה בריאה ולנזקים תמידיים.

 

גם המוח אינו מפותח ואינו בשל. כלי הדם שבו שבירים, וקיימת נטייה מוגברת לדימומים הכרוכים בפגיעה נוירולוגית קשה, החל בשיתוק מוחין ועד פיגור שכלי. העיניים אינן בשלות אף הן: החשיפה לחמצן מגבירה את הסיכון לפגיעה קשה בעיניים עד כדי עיוורון.

 

המעיים פגיעים אף הם ונוטים לעבור פגיעות כשהחמורה בהן היא דלקת נמקית מסכנת חיים. העור שביר מאוד, חסר שכבות הגנה ולכן חדיר לזיהומים ולפגיעות רבות.

 

המערכת החיסונית פגיעה אף היא: בטרימסטר השני מרבית הנוגדנים עדיין לא עברו מהאם לתינוק מה שחושף את הפג לזיהומים קשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו בקר
אין לנו הסבר למה שקרה. בי"ח נהריה
צילום: עידו בקר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים