שתף קטע נבחר

מה כדאי לאכול כשחוזרים מבית הספר?

שלושה מתכונים למנות שיכולות להיות חלק מארוחת ילדים קלה, כולל הסברים בריאים של הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה, שישכנעו אתכם למה הן טובות בשבילם

חביתה מחייכת


המרכיבים (מנה אחת)

לחביתה

1 ביצה (מומלץ אורגנית)

2 כפות חלב

מעט מלח

מעט שמן קנולה, לטיגון

1 פרוסה של גבינה צהובה ‭5%‬ שומן  

לציור הדמות

קטשופ, מלפפון, גזר

ההכנה

שמים בקערה את הביצה, החלב והמלח וטורפים במזלג. יוצקים כמה טיפות שמן למחבת קטנה (מומלץ מטפלון) ומורחים אותו בעזרת פיסה של נייר מטבח או מברשת סיליקון ומחממים. יוצקים פנימה את הבלילה, משטחים ומטגנים עד הזהבה. לקראת סוף הבישול, מניחים את פרוסת הגבינה במרכז החביתה ומטגנים דקה-שתיים נוספות, עד שהגבינה מותכת. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר מטבח, סופגים את עודפי השמן ומעבירים לצלחת. מעטרים את החביתה בירקות בהתאם לתצלום, ליצירת דמות שחביבה על הילדים.

 

מה חשוב לדעת על המנה?  

שהביצה שהיא מכילה היא מזון מצוין. היא מכיל חלבון מלא ומאוזן, ולילדים שאין להם נטייה לכולסטרול גבוה אפשר להגיש ביצה בכל יום. ביצה אורגנית מביאה לצלחת את מה שאמא טבע הכינה, ללא שיירי אנטיביוטיקה או חומרי הדברה ממזון התרנגולת. חשוב לבשל את הביצה עד שהחלמון מוצק לגמרי, כדי למנוע הדבקות בסלמונלה (חיידק הגורם למחלת מעיים קשה).‬ פרוסת הגבינה הצהובה, המכילה ‭5%‬ שומן, משלבת חלבון והרבה סידן.

 

לביבות תירס  


המרכיבים  (2 מנות)

225 גרם גרעיני תירס (עדיף טריים שבושלו כמה דקות או מוקפאים)

2 ביצים (מומלץ אורגניות) מספר ‭1

2‬ כפות קמח תופח מלא

2 כפות חלב

מלח

לטיגון  

שמן קנולה

ההכנה  

‭.1‬ שמים בקערה את הביצים, הקמח והחלב ומערבבים במזלג. מוסיפים את התירס ומערבבים.

2. יוצקים למחבת את השמן ומחממים. מניחים במחבת תלוליות קטנות מבלילת הלביבות ומטגנים משני הצדדים, עד הזהבה. סופגים את עודפי השמן בנייר מטבח.

3. מגישים מיד.

 

מה חשוב לדעת על המנה?  

שהתירס הוא מקור מצוין לפיגמנט החשוב לוטאין, החיוני לשמירה על בריאות העין מפני נזקי השמש. חוץ מזה הוא מספק פחמימות, סיבים ושפע של ויטמינים ומינרלים כמו ברזל, אשלגן, מגנזיום, ויטמין ‭,C‬ ויטמינים מקבוצה B וחומצה פולית. למשקיענים מומלץ לבשל תירס טרי, להעמיד את הקלח ו"לנסר" ממנו את הגרגרים בסכין, מ-4 כיוונים.

 למי שמתלבט בין התירס המוקפא למשומר - המוקפא עדיף. בתהליך ההקפאה כמעט ואין שינוי בערכים התזונתיים של התירס. על אף שברוב המקרים אין כיום בקופסאות השימורים חומר משמר, למשומר בכל זאת מוסיפים לפעמים סוכר מיותר, וכמו כן התירס שוחה במיי הקופסה זמן רב.

 

עוגיות גרנולה  


 

עוגיות הגרנולה של הקונדיטור ברי סייג מהמסעדה-קונדיטוריה"טאטי" פורסמו אצלנו בעבר, אך הפעם הן מובאות בגרסה בריאה אפילו יותר, שניסינו על דעת עצמנו, על טהרת הקמח המלא ועם סוכר חום בלבד.

 

המרכיבים (כ־40 עוגיות)

100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

3/4‬ כוס (150 גרם) סוכר דמררה

1 כוס (120‬ גרם) קמח מלא

1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל (קוואקר) מלאה

‭1/4‬ כפית (2 גרם) אבקת סודה לשתייה

3 כפות (45‬ מ"ל) חלב

1 כוס (100‬ גרם) שוקולד צ'יפס

 5 משמשים מיובשים קצוצים

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערת המערבל בעל וו הלישה את החב מאה, הסוכר, הקמח, שיבולת השועל ואבקת הסודה לשתייה ומערבלים עד שמתקבל בצק במרקם פיב רורי. מוסיפים את החלב ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד למדי. מוסיפים את השוקולד צ'יפס והמשמשים המיובשים ומערבלים עוד קצת, עד שהם נטמעים בבצק בצורה אחידה. מחלקים את הבצק לשקיות קטנות (כדאי להשתמש בשקיות לכריכים). מרדדים את הבצק בתוך השקית לעובי כ‭4-‬ מ"מ, ומאחסנים במקפיא עד לאפייה.

‭.2‬ מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

‭.3‬ מוציאים את בצק העוגיות מהמקפיא. מחלצים מהשקית וחותכים לריבועים. מסדרים בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה. מצננים, ומאחב סנים בקופסה אטומה ללחות, שתהיה בהישג ידם של הילדים.

 

מה חשוב לדעת על המנה?  

שכאשר מכינים עוגיות לילדים כדאי להכניס גם בהן קצת בריאות. הקמח המלא הוא תחליף מצוין לקמח הלבן. שיבולת השועל (קוואקר), היא דגן עשיר בוויטמינים, מינרלים וסיבים מסיסים. היא מעניקה תחושת שובע וחמימות ומאזנת רמות סוכר וכולסטרול בדם. המשמשים המיובשים יוסיפו ברזל והשוקולד צ'יפס יגרום גם לסרבני בריאות לאכול בהנאה מהעוגיות.

 

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לביבות תירס להגנה על העיניים
צילום: כפיר חרבי
חביתת פרצוף בגלל החלבון
צילום: כפיר חרבי
עוגיות גרנולה למען הדגנים
צילום: כפיר חרבי
לאשה בפייסבוק
מומלצים