שתף קטע נבחר

די לפיטום! אירוח קליל לחגים ובכלל

נטשה מציעה אירוח קל ואלגנטי במיוחד על סנגריה צוננת ומאזטים מהסופר, וגם ממליצה על סדנת בישול בריא למי שפשוט לא יכול בלי ארוחה

מה אגיש לאורחים שלי בחגים או בערבים שבהם מזדמנים הביתה חברים וקרובי משפחה רק כדי לאחל חג שמח? התשובה: סנגריה מתוקה עם פירות העונה, ובמיוחד תפוחים לראש השנה. זה משקה אלכוהולי מתוק ופירותי, מרענן וקל לשתייה שהופך כל אירוח לחגיגה גדולה, וחזר לאחרונה לאופנה אחרי שהיה "להיט בומבה" בשנות השבעים.

 

ואיך להגיש?

בסבנטיז, אני זוכרת, הגישו סנגריה בקערות פונץ' גדולות שמהן השתלשלו על ווים ספלי זכוכית עדינים שלתוכם נמזג המשקה במצקת שקופה וענוגה. לי אין כלי כזה בבית, ואם גם לכם אין, מה תוכלו לעשות? השמרנים יכולים בכיף להגיש את הסנגריה בכד שקוף למשקאות קרים. מי שרוצה להפתיע יכול לעשות כמוני ולהגיש את הסנגריה בצנצנת זכוכית גדולה שנועדה להכנת חמוצים. את הצנצנת שלי מצאתי בחנויות לציוד למסעדות, אבלאפשר גם לקנות בחנויות "עשה זאת בעצמך" צנצנת מדליקה ושמנמנה להכנת חמוצים עם מכסה פלסטיק הרמטי וברז למזיגה.

 

אם רוצים לנשנש משהו אני מוציאה צלוחיות של מאזטים שאותם אני שולה הישר מהקופסאות שנקנו ללא בושה בסופר: זיתים מתובלים, פלפלים אדומים כבושים, עגבניות מיובשות בשמן זית, גרגירי חומוס מתובלים ומקלוני גריסיני או קרקרים מעוטרים בקצח או זעתר. לא צריך אפילו להוציא סכום או צלחות, מספיק להניח על השולחן ערימה יפה של מפיות וגביע קטן עם קיסמי שיניים (ממש כמו בבר טאפס טיפוסי), שאיתם צדים ביסים קטנים של טאפס טעימים.

 

סנגריה אדומה עם רימונים 

ל-4 אנשים 

 

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

1 תפוז חתוך לפרוסות עגולות דקות, כולל הקליפה

2 מקלות קינמון

1 כפית ציפורן (לא אבקה)

1 בקבוק יין אדום

1 כוס מיץ תפוזים

1 כוס גרגירי רימון

4 כוסות קוביות קרח

 

ממיסים את הסוכר והמים בתוך סיר על להבה בינונית עד שמתקבל סירופ. מוסיפים את פרוסות התפוז, הקינמון והציפורן ומבשלים כ-2 דקות על אש נמוכה. מכבים את האש ומוזגים לסירופ החם את היין ומיץ התפוזים. מצננים. כחצי שעה לפני ההגשה מעבירים לכלי ההגשה ומוסיפים את גרגירי הרימון והקרח.

 

סנגריה לבנה עם תפוחים

ל-4 אנשים

מתכון של דונה היי, גורו גורמה וסטייל אוסטרלית

 

1 תפוז חתוך לפרוסות עגולות דקות, כולל הקליפה

1 תפוח ירוק חתוך לפרוסות עגולות דקיקות

1 תפוח אדום חתוך לפרוסות עגולות דקיקות

1 בקבוק יין לבן או יין מבעבע

2 כוסות מיץ תפוחים צלול

1 כוס ליקר תפוזים

1 כוס סודה לשתיה

1/2 כוס עלי נענע טריים

4 כוסות קוביות קרח

 

מניחים את הפירות בתחתית כלי ההגשה ביחד עם היין, מיץ התפוחים וליקר התפוזים. הפירות יספגו את הטעמים של הליקר והמיץ. מצננים במקרר לפחות שעה. לפני ההגשה מוזגים לכלי סודה לשתיה, עלי נענע וקוביות קרח ומגישים בכוסות מלאות בפירות ובקרח.

 

אני הכנתי גם גרסה של סוף הקיץ עם יין מוסקט מתוק, אפרסקים ושזיפים. כולנו התענגנו על סנגריה מעט מתקתקה יותר אבל מאוד מרעננת.

 

סדנת בישול בריא לחג

אז אני כבר יודעת שבחג נשתה סנגריה צוננת, אבל מה נאכל? יכול להיות שמצאתי את התשובה אצל חיה פיק, בשלנית שמנחה סדנאות בישול גורמה טבעי ויועצת אישית בתזונה בשיטת קינגסטון, שיטה שעיקרה תזונה טבעית השמה במרכז את מודעותו ואחריותו של הפרט לאורח חייו ובריאותו. פיק מעבירה השנה, לקראת החג, סדנת בישול למי שרוצה להכין ארוחת חג שתרשים את האורחים אבל לא תותיר אותם נפוחים ועייפים.

 

מה בתפריט?
  • תאנים טריות במילוי בורגול, אוכמניות וצנוברים, מוגשות ברוטב רימון ותאנים על מצע גרגר נחלים
  • חצאי חבושים ממולאים בעוף, צנוברים וצימוקים ברוטב מישמש
  • מרק קרם חצילים במקצפת גבינת עיזים, מוגש עם מאפי זיתים
  • סלמון מאודה בתפוזים, ג'ינג'ר ויין לבן, מוגש עם אנדיב ותפוז צרוב 
  • ניוקי של ארטישוק ירושלמי בחמאת תפוזים
  • ולקינוח: סלסלה אפויה עם פירות העונה בקרם לימון

 

מתי: יום שני, 22.9, בשעות הבוקר או אחר הצהריים (בהתאם לנרשמים)

יום ראשון, 5.10,  בשעות הבוקר או אחר הצהריים (בהתאם לנרשמים)

משך הסדנה 3 שעות 

 

כמה: עלות הסדנה 325 שקל למשתתף

 

לפרטים ולהרשמה: חיה פיק, 052-2726517

 


רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: Gutte)

 

הקליקו כאן לכל הפוסטים של החברות של נטשה

הקליקו כאן כדי לגלות מה מחכה לכם בגיליון השבוע של "לאשה"

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סנגריה עם תפוחים. נפלאה לראש השנה
צילום: רועי בקרוביץ'
לאשה בפייסבוק
מומלצים