שתף קטע נבחר

תנו לילד כריך סושי, ותראו איך גם הוא אוכל גבינה

אפילו ילדים שמאמינים רק בפיתה עם שוקולד עשויים למצוא את עצמם נהנים מכריך מזין וטעים, אם רק נמצא את הדרך לפתות אותם. לנטשה יש חמש כאלה וגם בונוס משמח

"אני מאוד מבקשת לשלוח עם הילדים לארוחת עשר כריך מזין, פרי, ורצוי גם מים", ביקשה המחנכת בישיבת ההורים בתחילת השנה. "בבקשה לא לשלוח משקאות מוגזים וגם לא ארוחות אקזוטיות כמו סושי". "מי זו האמא המעצבנת שמכינה סושי?", לחשה לי זו שישבתי לצידה. כמובן שהסמקתי. על ראש מגלגלת הסושי בוער הכובע. סופי, שמאוד אוהבת סושי עם אבוקדו וירקות, ראתה בסרט מצוייר בטלוויזיה מישהי שמביאה איתה לבית הספר קופסה של סושי, כי כך ילדים ביפן לוקחים איתם אוכל לבית הספר. "אמא, אפשר בבקשה סושי?". היא ביקשה יפה, אז הכנתי לה סושי.

 

טוב, מאז אני כבר לא שולחת את הילדה עם אוכל יפני, אבל אני כן מכינה לה שלל סנדוויצ'ים מגוונים ומשתדלת שיהיו בריאים ומזינים. גיוון והפתעה הן תחבולות טובות לשכנע גם סרבני כריכים (מהסוג שמוכן לאכול רק פיתה עם שוקולד) לאכול משהו מזין יותר. הנה חמישה כריכים והפתעה קטנה:

 

כריך טורטיה

ברשתות השיווק או בחנויות טבע אפשר למצוא אריזות של עלי טורטיה מקסיקניות, מעין לאפות קטנות. מורחים כל עיגול טורטיה בגבינה לבנה, מניחים מעל חביתה עגולה וירקות חתוכים ומגלגלים כמו לאפה. עוטפים בצורה הדוקה בנייר לסנדוויצ'ים. אפשר להכין גם עם רצועות חזה עוף צלויות, והבה נודה: אפשר גם עם שניצל, קטשופ ומיונז (שימו לב, לא בימים חמים!), ירקות וחסה.


כריך בטורטייה מגולגלת. הקפידו על אריזה הדוקה (צילום: יוסי סליס)

 

כריך דפוק או מעוך:

כבר השם מעורר התעניינות. משום מה, הילדים דלוקים על כל מה ששלילי או נשמע כמו קללה. יש בכריך הזה שני דברים כייפים במיוחד: א. רצוי להכין אותו כבר בערב ולהשאיר במקרר עד הבוקר. ב. בגלל גודלו, הוא עשוי להאכיל כמה ילדים וגם הורה רעב (פורסים אותו לפרוסות, מיד תבינו).

 

קונים כיכר לחם עגולה, אפשר לנסות לחם דגנים או מקמח מלא, פורסים לחצי לרוחבה. מורחים ועורמים שכבות של דברים טעימים על החלק התחתון - לבנה או גבינת שמנת 5 אחוז, עגבניות קצוצות דק, אבוקדו שנמרח במיץ לימון כדי שלא ישחיר, זיתים מגולענים. בימים לא חמים במיוחד, אפשר להכין גרסה עם נקניק או פסטרמה ולמרוח קטשופ או מיונז כרוטב.מניחים את כיפת הלחם מעל, עוטפים את הכריך בנייר שעווה או ניילון נצמד, ונותנים לילדים למעוך - וזה כל הכיף. מניחים במקרר על צלחת ומעל מניחים משקולת (כמו קופסאת שימורים), שלוחצת את הכריך. בבוקר פורסים למשולשים, כמו עוגה.

 

סנדוויץ' "כמו בארומה"

שמתי לב שעם סנדוויצ'ים מפוארים כמו במסעדה או בית קפה אפשר לשכנע ילדים לאכול דברים שבאופן רגיל הם היו מעקמים כלפיו את האף. אצלנו מאוד פופולריים כריכים בסגנון הכריכים השמנים של רשת ארומה: לחם מקמח מלא עם חביתה, גבינת שמנת, עגבנייה, מלפפון וחסה, או כריך טונה שאימצנו מתפריט הרשת.  


ד"ש מאמא בהפסקת עשר (צילום: דן לב)

 

כריכים בצורת כוכבים, לבבות ושאר צורות חמודות

אלה ישמחו במיוחד את הקטנטנים שהתחילו כיתה א'. קורצים צורות מפרוסות לחם בעזרת קורצן לעוגיות עם צורה חמודה ומורחים על הפרוסות ממרח אהוב על ילדים. כמה פשוט ככה משמח.

 

כריך סושי מגולגל

אמרתי שאני לא מכינה סושי, אבל כריך "כמו סושי" המחנכת לא אסרה להביא. מסירים מפרוסת לחם את הקרום הקשה, מורחים על ה"רך" גבינה לבנה, חותכים גזר ומלפפון לרצועות ארוכות ודקות ומניחים בקצה הפרוסה. קוטמים את קצוות הירקות החורגים מעבר לפרוסה. מגלגלים את הפרוסה מסביב לירקות, חותכים לחצי ומקבלים כריכונים קטנים בצורת סושי עם ירקות צבעוניים מציצים מתוכם.

  

בתאבון, אני אוהב/ת אותך!

בכיתה של בתי ראיתי ילדה מוציאה כריך עטוף שבתוכו נטמן גם מכתב אהבה קטן ומשמח מאמא או מאבא. מצב רוח טוב פותח את התיאבון, אז למה לא לעודד את הילד הפרטי שלכם עם פתק קטן ואישי?  


רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: Gutte)

 

הקליקו כאן לכל הפוסטים של החברות של נטשה

הקליקו כאן כדי לגלות מה מחכה לכם בגיליון השבוע של "לאשה"

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כריך לב משני חצאי ג'בטה
צילום: דן לב
לחם לב בעזרת קורצן עוגיות
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים