חשמלית ושמה קוויק דיווה
דורה-קאר ההולנדית, יצרנית קטנה של כלי רכב חשמליים וחכמים, עומדת בלוח הזמנים. בתערוכת פריז היא תציג מכונית מסחרית חשמלית, עם טווח נסיעה של 150 ק"מ ומשקל עצמי נמוך
מסתבר שאפשר לייצר מכוניות חשמליות עירוניות, נקיות מזיהום וזמינות לכל, מבלי לסובב חצי עולם על ראשו. כך מוכיחה חברת דורה-קאר ההולנדית, עליה סיפרנו לכם לפני כשלושה חודשים. מדובר ביצרנית קטנה עם חזון גדול, ונראה שגם עתיד די מבטיח. ככה זה כשאתה מסוגל להביא אל צוות העיצוב את האחראי למראה הסמארט פור-טו, ולהיעזר במימון של ענקית אנרגיה בעלת עניין ברור בתדמית נקיה.

בתערוכת פריז הקרובה, שתפתח שעריה ממש בתחילת חודש אוקטובר, תציג דורה-קאר את המוצר הראשון שיעלה על הכביש לראשונה ב-2009, ויגיע לשלב ייצור סדרתי המוני - כך התכניות לפחות - שנה מאוחר יותר. כמו באב הטיפוס עליו כבר סיפרנו לכם, גם מכונית התצוגה העדכנית - תחת השם "קוויק! דיווה" (Quicc! DiVa) - תהיה מסחרית קומפקטית מאד, עם מרכב הבנוי מחומרים מרוכבים ופלסטיק, והנעה חשמלית מלאה באמצעות מצברי ליתיום-יון.
דורה-קאר מבטיחה כי תודות למשקל הרכב הנמוך במיוחד, שלא יעלה על 850 ק"ג, תעניק הקוויק טווח נסיעה מרשים של 150 ק"מ. לטענת היצרנית, מדובר בטווח גדול פי שלושה מהשימוש היומי הצפוי של המכונית בתנועה עירונית. במילים אחרות - הטענה אחת לשלושה ימים, במהלך הלילה, ללא צורך במערך מיוחד של שקעים ייעודיים. למרות השימוש העירוני, מבטיחים בדורה כי גם בסעיף הביצועים תציע הקוויק מספרים סבירים - 120 קמ"ש.